UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.695
Поени од реакции
88.681
Знаеме сите дека речиси и да не постои тим на кого веќе да ја наречам слободно оваа генерација во распад на Барселона не му ја расплака мајката ама можете барем да сте малце пообјективни. Да настапеше Пике онака на Агуеро како што кажав ќе требаше нова плочка за РАМот да се бара на форумов.
Na Juventus ne mu ja rasplakaa majkata

Juventus > Barselona :cool:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.121
Тој Атлетико и овој пак не е исто, мада трансферот на Фалкао у Монако е далеку покомплициран од прептоставката дека тој сам изразил желба да игра таму.
Тоа на страна, ај можда донекаде погрешно се изразив, Јунајтед е бренд, настрана слабава сезона,сигурно е посакувана дестинација на доста фудбалери,ама биди сигурен дека на некој играч може доста да му влијае играњето на ЛШ при евентуален трансфер.
Не за друго , сум го икусил ова на "своја кожа" :D[DOUBLEPOST=1394669095][/DOUBLEPOST]

Со ВБА гледав :D
Епа тоа ми е цел муабет. Јас кажав и погоре, врати се ако сакаш, има некои ќе им влијае сигурно, ама ако му дуплираш плата нема да го заболи таквото. :)

Јувентус се врати од втора лига за 4-5 години направи убедливо најјак тим во Италија, таман работа за една сезона од ЛШ. Име си е име. :)

За со ВБА, загуби ли дуел Фелаини? :)

П.С. Нема никаква врска аватарите, глупости се, не ли примеќате и вие па. xD

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Имало и полоши трансфери во фудбалот де. (за цената/вредноста правам муабет)

Зошто мислиш дека треба да учи додавања? Фелаини има 26 години, тоа се најубавите години за секој фудбалер, посебно годините од 26 нагоре се најдобри за играчи од негова позиција. :) Засега точно е дека нема ништо посебно направено, ама последните 2 меча беше одличен. Ептен хејт му удираш и ти па. :) Немора секој играч да биде дриблер, јас лично мислам дека ќе заврши огромна работа кај нас, бидејќи баш немаме таков играч во средниот ред, голем и цврст, кој е одличен во дефанзива. Дај му време, ќе видиш дека ќе дркаме на него. :)
А Џонс? :D

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Стварно шо е финтата со навивачите на Челзи и Манчестер и аватарите.
Некое тролање, Плавиве носат аватари со Стротман и Рафиња, Ѓаволиве со Мата :D
Епа тоа ми е цел муабет. Јас кажав и погоре, врати се ако сакаш, има некои ќе им влијае сигурно, ама ако му дуплираш плата нема да го заболи таквото. :)

Јувентус се врати од втора лига за 4-5 години направи убедливо најјак тим во Италија, таман работа за една сезона од ЛШ. Име си е име. :)

За со ВБА, загуби ли дуел Фелаини? :)

П.С. Нема никаква врска аватарите, глупости се, не ли примеќате и вие па. xD
Таман си беше таму микрофончетто, супер си изигра, не ми беше тоа намерата , него тоа изразот ми е ептен смешен.

Ова втора лига немораше да го спомнеш, таман ќе беше да кажеше, " после две последователни 7ми места :D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.415
Поени од реакции
26.413
Рибери и Тони беа ѕвезди од рангот на Крос,Агуеро,Туре и слични ?

И да,екипите беа Марсеј и Фиорентина.Сега му иде муабетов како Рибери и Тони да дојдоа од Манчестер и Барселона тоа време.
Да тие беа екипите. Лука Тони најдобар стрелец во тогаш јаката Сериа А. Рибери исто и преку СП се покажа тогаш. Значи имаа многу други понуди тие играчи, но го одбраа Баерн и Уефа Купот. Хит беа тиа двајца играчи. Не ти велат тие Агуеро дека ќе го земат. Но играчи како Крос и од Дортмунд и Атл.Мадрид можат. Ние од каде купувавме играчи. Од Сити играч кој им грееше клупа, Боатенг. Од Менхенгладбах Данте. Од Билбао Мартинез. Од Волфзбург Манџукич. Од Хофенхајм Густаво. Не значи дека ако не можат да купат од Сити Агуеро и од Ливерпул Суарез дека не можат да се појачаат квалитетно. Еве од Челзи им успеа да земат јак играч.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.121
Ќе го добиете како што го добија Челзи Балак.Само вие година и пол покасно,ама и тоа е добро.

@ManUtdChampions

Крос не го добивате додека не му заврши договорот.Ете му кажав на скокајкурлево.Или како Балак,или ќе го продолжи договорот.Биди сигурен во ова,Баерн не се ослободува од него.Ниту има кој да го замени.А и на крај поисплатливо е да му го продолжат договорот,отколку да лупнат 30-40 милиони за нов играч + голема плата и бонуси.Кој ќе го замени,Погба ? :ROFLMAO:

Последно време Бекенбауер излага со изјави,сега Нојер а последно Пеп дека ќе го направи подобар од што е во моментов.Крос има огромен притисок,а како да нема кога Баерн е официјален nr.1 клуб во светот.Балак каков притисок имаше на времето,иако тогаш Баерн беа 3 пати послаби.Му се намали репутацијата на Балак кога си замина,не го почитуваа германците како порано но негова одлука си беше тоа.

За тренинг центар и Баерн имаат,сигурно не му фали тоа на Крос.Надрилекар на некое метро од него.

На Крос му треба пара,а тоа Баерн може да го направи,но си одоговлекуваат бидејќи во нешто можеби не се сигурни.Сите играчи ќе ги продолжат договорите,само тој ќе остане со нерешен проблем.

Од една страна викате ѕвезди,после ми ги спомнуваш Шо и Гризман.Не ги оспорувам нивните квалитети,ама тие во секој случај може да се донесат.Сепак тоа се Саутемптон и Сосиедад.Не се Баерн,ПСЖ,Монако,Сити..За такви играчи од такви клубови,и да отпаднете ќе имате шанса да ги купите.

За од Атлетико играчите ќе збориме на крај од сезоната.Доколку случајно постанат шампиони или постигнат огромен успех во ЛШ,е и тоа ќе биде тешко.Ако се приврзани за клубот нема да мрднат следнава година а и ќе имаат пари да се надоградат уште повеќе.

Мата според мене не ви реши ниеден проблем во тимот,повторно на неприродна позиција ќе игра додека Руни е здрав и прав.

Мојс ќе има повторно шанса да пазарува,ама тој после нецела сезона испаѓа дека е неспособен.4 месеци имаше да прави шеми кој ќе лета,кој ќе купува а тој при крај го купи само Фелаини и тоа за поголема сума.

Додека се разиграат може пак да отиде сезоната,нормално ако си ги пазари повторно 5 до 12.
Сеа го видов постот, се сложувам у главно. Иначе за Мата, тек ќе решава тој, кога ќе се смени тактиката. Изиграа одлично со Руни и Јанузај со Палас таа утакмица, а добар беше и некни исто. :) Иначе ѕвезди, за ѕвезди единствена шанса е да пуштиш 3 пати поголема понуда од неговата "реална вредност"...или да го начекаш како Мата, едвај да чека да си оди. Еве Кавани може да е таков на пример во моментов, ама него не го сакам баш...а и не ни треба. :)

За играчи од класата на Гризман на пример, мислам дека најарно кон вакви да се впушти Јунајтед. Играчи кои ветуваат, оти како што заклучивме погоре и Рибери, Туре, Агуеро, Силва, Хазард, Мата (во Челзи), Роналдо и Руни кај нас на пример... итн... не беа ѕвезди кога дојдоа во екипите каде што се сега, па се покажаа неверојатни засилувања. :)

За Крос не знаеме што ќе биде, има време здравје, сеа за сеа си останува на позајмица кај вас...ама сепак реално ако го пуштате (кога и да го пуштите) имаме шанса да го купиме. :)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Да тие беа екипите. Лука Тони најдобар стрелец во тогаш јаката Сериа А. Рибери исто и преку СП се покажа тогаш. Значи имаа многу други понуди тие играчи, но го одбраа Баерн и Уефа Купот. Хит беа тиа двајца играчи. Не ти велат тие Агуеро дека ќе го земат. Но играчи како Крос и од Дортмунд и Атл.Мадрид можат. Ние од каде купувавме играчи. Од Сити играч кој им грееше клупа, Боатенг. Од Менхенгладбах Данте. Од Билбао Мартинез. Од Волфзбург Манџукич. Од Хофенхајм Густаво. Не значи дека ако не можат да купат од Сити Агуеро и од Ливерпул Суарез дека не можат да се појачаат квалитетно. Еве од Челзи им успеа да земат јак играч.
Лука Тони не знаеше што значи европски натпревар.Така да,и УЕФА купот беше премија за него.Рибери не падна од столче на под.Од УЕФА куп на УЕФА куп.За него се водеше голема битка после светското првенство кај што се покажа,но кој знаеше дека ќе постане играчиште.Наводно Реал понудиле 30 милиони.Баерн наредна сезона без многу полемика го зеде за 25 милиони.:noze:Ова испаѓа дека и немале некоја сериозна намера.Ама затоа после имаа сериозна намера за 70 да го земат.

Тогашните екипи Марсеј и Фиорентина сега се од рангот на Лацио и Лион.

Не велат дека стриктно мора Агуеро,ама затоа Крос и слични на него,со голема репутација.Сакаат ѕвезди,е нема ѕвезди со Мојс на кормилото.А ситуацијата во тимот карма карачи.Сега и платеници сакаат,уште полошо.Јбг,дај шта даш.

Ние го зедовме Боатенг,тие го зедоа Мата.Незадоволни беа и двајцата.Ние за 12,тие за 40.Од што им требаат играчи,Мата постана најскап трансфер во нивната историја.Незадоволни играчи има еден куп,но дали ги бива ?

Па и тие купуваат од такви екипи,ете го Фелаини од Евертон,Џонс од Блекбурн,Перси од Арсенал,Керик од Тотенхем,Јанг од Астон Вила..Не реков дека имаат трансфер бан или тие ќе бидат слаби играчи.Не можам да речам дека немаат шанса да ги земат Гризман и Шо? Мада Шо е печен за Челзи,посебно што Кол постана дубока резерва и прават простор за нов лев бек.

Јас викам дека немаат шанса да го земат Крос,немаат шанса да земат некој од првотимците во ПСЖ,немаат шанса да земат играч од Барселона на пример,немаат шанса од Сити,немаат шанса од Реал..За незадоволни и скапаници во секој момент,ете прв Контенто и така им фали лев бек..

Јавите ми се на фиксен кога некој играч од овие набројаниве екипи,а притоа кој е првотимец и влијателен играч во тимот ќе премине нареднава сезона во Манчестер.Само да не бидат играчи што не изиграле ни 40% од натпреварите или дубоки резерви.Јас стојам на овој став 2-3 месеца више.Посебно за Крос,тука ич муабет да не правиме.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.995
Поени од реакции
67.851
Kога читаш на форумов за Јунајтед, ке си помислиш дека е клуб кој е основан пред 5 години.
Нема да може да привлечеме играчи од типот на Крос?

Интересно е што во контекст на тоа е фактот што во сезоната во која следи, најверојатно без ЛШ, Јунајтед ке го има најскапиот спонзорски договор во светот, дупло поголем од тој на Реал, моментално број 1.

Значи, луѓе кои инвестираат купишта пари, корпорации со обрт кој се мери во миљарди предвидуваат подобрување на ситуацијатав во клубот.

Да го споредиш Јунајтед со Зенит требало 2 пати да те испуштат на глава при пораѓај.

Клубот ја финасиската структура, го има реномето, има традиција.

Сфаќам дека одредени фанови на германски клубови не го сакаат Јунајтед, ама нема потреба од лоботомирани мислења.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Лука Тони не знаеше што значи европски натпревар.Така да,и УЕФА купот беше премија за него.Рибери не падна од столче на под.Од УЕФА куп на УЕФА куп.За него се водеше голема битка после светското првенство кај што се покажа,но кој знаеше дека ќе постане играчиште.Наводно Реал понудиле 30 милиони.Баерн наредна сезона без многу полемика го зеде за 25 милиони.:noze:Ова испаѓа дека и немале некоја сериозна намера.Ама затоа после имаа сериозна намера за 70 да го земат.

Тогашните екипи Марсеј и Фиорентина сега се од рангот на Лацио и Лион.

Не велат дека стриктно мора Агуеро,ама затоа Крос и слични на него,со голема репутација.Сакаат ѕвезди,е нема ѕвезди со Мојс на кормилото.А ситуацијата во тимот карма карачи.Сега и платеници сакаат,уште полошо.Јбг,дај шта даш.

Ние го зедовме Боатенг,тие го зедоа Мата.Незадоволни беа и двајцата.Ние за 12,тие за 40.Од што им требаат играчи,Мата постана најскап трансфер во нивната историја.Незадоволни играчи има еден куп,но дали ги бива ?

Па и тие купуваат од такви екипи,ете го Фелаини од Евертон,Џонс од Блекбурн,Перси од Арсенал,Керик од Тотенхем,Јанг од Астон Вила..Не реков дека имаат трансфер бан или тие ќе бидат слаби играчи.Не можам да речам дека немаат шанса да ги земат Гризман и Шо? Мада Шо е печен за Челзи,посебно што Кол постана дубока резерва и прават простор за нов лев бек.

Јас викам дека немаат шанса да го земат Крос,немаат шанса да земат некој од првотимците во ПСЖ,немаат шанса да земат играч од Барселона на пример,немаат шанса од Сити,немаат шанса од Реал..За незадоволни и скапаници во секој момент,ете прв Контенто и така им фали лев бек..

Јавите ми се на фиксен кога некој играч од овие набројаниве екипи,а притоа кој е првотимец и влијателен играч во тимот ќе премине нареднава сезона во Манчестер.Само да не бидат играчи што не изиграле ни 40% од натпреварите или дубоки резерви.Јас стојам на овој став 2-3 месеца више.Посебно за Крос,тука ич муабет да не правиме.
Гратис би им ги дал Тељо,Монтоја и С.Роберто.:ROFLMAO::ROFLMAO:

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Ќе се среди тој безкичмењакот немај гајле, и пак ќе гледате како Јунајтед освојува титули и без Алекс. И да не ги тепаме Олимпијакос, сите сме насочени на ремонтот кој следува во тимот, сезонава и вака и така е далеку од успешна. Само знаеш шо ми е ќејф шо сите ќе лижите за година две кај што сте плукале. Памти ми го муабетов.

ахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!!

Че освојувате титули ако станите новиот Сити или новиот ПСЖ па да давате пари ко будали.. пошо не очекувам да дојди некој добро спремен играч во УТД не наредниве 2 сезони.. се додека со кљофки не фатите место за ЛШ ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
.Сакаат ѕвезди,е нема ѕвезди со Мојс на кормилото.А ситуацијата во тимот карма карачи.Сега и платеници сакаат,уште полошо.Јбг,дај шта даш.

.
Еј, не планирам да те цитирам за цел текст зошто тоа е твое гледиште, ама смешно е ова што го пиша, не замеравај. Кога Робињо (Реал Мадрид), Тевез (Манчестер Јунајтед), Адебајор (Арсенал) дојдоа да играат за екипа што беше 15то место во Премиер Лига, немало да дојдат во Манчестер Јунајтед ако покаже пари. Туре си кажа направете ме најплатен во ПЛ ќе дојдам, и дојде. Да не гледаше тој кој е менаџер тогаш? Давид Силва? Можеа кај сакаат да играат. За Балотели не ни правам муабет, на прва прес конференција кажа дека не ни знае кај идел. Хазард да не беше воодушевен од тренерските способности на Ди Матео? Фалкао од лузерон во Монако? Кавани од Блан? Убаво ти кажува @Uli Hoeneß не знам зашто се инатиш кога секогаш можеш да најдеш квалитет на пазарот ако покажеш пари, мање битно ЛШ или па ЛЕ.[DOUBLEPOST=1394672030][/DOUBLEPOST]
Гратис би им ги дал Тељо,Монтоја и С.Роберто.:ROFLMAO::ROFLMAO:
Вие за тие што ги давате гратис потоа вршите Северна Кореа пропаганда да ги соберете назад ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom