UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Како ги бираат тренериве алал им вера
Хјуз па Манчини и на крајот Пелегрини :pos:
Кај и да е Слободан Сантрач ќе го ангажираат :pos:
Што му фали на Пелегрини? Супер тренер е.
Во споредба со тоа како играше Сити лани под палката на феноменалниот Робертињо, ова е огромен напредок.
Не беа воопшто инфериорни во дуелов со Барса, прилично добро играа уствари. Добар пресинг, компактни во одбрана, опасни во напад. Е сеа одбраната им е срање и тоа е веројатно негова кривица, зошто не купил подобро од Демикелис, плус ја не би трошел такви пари за Негредо, ама вистински тренерската работа ја врши одлично.

Барса се во лоша форма, за разлика од другите години многу многу потешко го контролираат натпреварот, одбраната особено како цело време да ја фаќаат во пола чекор. Мада ми се свиѓа што пробуваат малку да ја сменат играта и да играат подиректно и на транзиција во напад.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Си ги побркал лончињата.Начисто.

Јас зборам за коментаторите,нели тие треба сепак да се објективни а не си се смешкаат и скоро да си играа курот со Сити.Сепак тие се вработени во национална телевизија.На форумов кој што сака нека збори,не ни спомнав нешто за тоа.
Претходниот пат кога играа Арсенал-Баерн се преправаа играчите,сега потценувачки настроени,но нормално си навиваат за Барса,ама треба да се има усул.Како што реков тие се вработени во национален сервис,а ги слушаат можеби и фанови на Сити,од кај да знам јас дали има или нема ?

Сите страни треба да бидат задоволени и да се држи некоја противтежа,не дали ти мислиш дека требало да се потценуваат бидејќи имале фрлено еден тон пари.

И да,Сити колку и да имаат пари,секогаш ќе бидам позадоволен ако отпадне Реал,наместо Сити.

Сити е мало дете во споредба и со Милан,па камоли со Реал.Без разлика дали играле Бонера или Касемиро.
Епа сеа доаѓаме до твојата и мојата перцепција за пристрасно коментирање. Јас вечерва такво не забележав. Забележав потсмев кон Сити во одреден дел, што и јас истото го оправдувам и би го сторил да сум коментатор.

И мене ме нервира пристрасно коментирање (дури и да е во полза на мојот тим, ми се одмилија и мадридските коментатори веќе), ме нервира коа некој дрка на Меси со мислење добиено врз написите од пропагандата или го плука Роналдо заради некој дајв у 2007ма.

Но кај нашите повеќе ме нервира неукоста, пример вечерва дури и овие двајца делуваа не неуки, него неупатени ко да не ги гледале екипиве долго време и особено со шпекулациите дека Силва ќе се преселел во Барса од лето, итн...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.121
Четирите екипи што поминаа се сите страшно добри + Реал, Дортмунд и веројатно Челси, очекувам ЛШ за паметење. Неблагодарно е да се типува шампион, буквално секој може да биде од овие што ги наведив, Олимпијакос или Јунајтед same dick different packing.
Ај кажи ми ти како Дортмунд или Атлетико се поголеми фаворити од Манчестер на пример? Без разлика што Манчестер беа/се заникаде до сеа, Манчестер има играчи што знаат да решат утакмица и ако конечно почне Мојс паметно да ги користи Манчестер ќе биде поразличен за 180 степени. На Дортмунд им се повредени голем дел од главните играчи, навистина ептен ми е жал за нив сезонава, еден ќе се врати, двајца ќе се повредат...а и не играат и тие како лани на пример. (пред се ради тоа што се осакатени цело време)... Атлетико од друга страна, колку и да е генијален Симеоне и да практикува цврст фудбал, ниту еден од играчите го нема потребното искуство да се носи во ЛШ со големите екипи. ПСЖ исто ми се заебани, за нив неам оформено мислење, ама на пример ако Манчестер игра против нив, никогаш не би го отпишал Јунајтед. После идат Челзи и Барса, кои ни едните ни другите не се ништо посебно сезонава. Челзи има резултати во ПЛ, ама никогаш не се убедливи... Барса исто игра топло ладно овие 3-4 месеци. Кажав јас, за мене Баерн и Реал се најгоре, класа пред другите. Не викам дека нема да се елиминирани од некоја од другите екипи, фудбал е и се си бива...ама моментално најкомплети екипи. Се на се, се сложувам оти ЛШ треба да биде многу јака сезонава и дека буквално (ако не помине Олимпијакос/Галатасарај) не би требало да има фаворити ни во еден дуел од 1/4 финалињата, ама смешно ми е ваквото отпишување на Манчестер. Да ве потсетам Ливерпул 2005та беше петти во Англија, Челзи 2012та беше шести. Па и тие и тие земаа ЛШ. :) Манчестер изигра одлично во групата, во која сите екипи им беа заебани до некој степен, само против Олимпијакос беа очајни, што според мене пред се е заради Мојс, кој се повлече и тргна на нерешено. :facepalm:

M

Mario Gómez

Гостин
Секој фан на Манчестер треба да се надева дека ќе испаднете сега, и да се фокусирате на пласман на ЛШ догодина, многу е побитно тоа отколку да ги поминете Олимпијакос и после крваво да биде во четвртфинале со некоја посилна екипа.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.121
Секој фан на Манчестер треба да се надева дека ќе испаднете сега, и да се фокусирате на пласман на ЛШ догодина, многу е побитно тоа отколку да ги поминете Олимпијакос и после крваво да биде во четвртфинале со некоја посилна екипа.
Мислиш дека против било која екипа би било крваво или?

P

pepito*

Гостин
Ај кажи ми ти како Дортмунд или Атлетико се поголеми фаворити од Манчестер на пример? Без разлика што Манчестер беа/се заникаде до сеа, Манчестер има играчи што знаат да решат утакмица и ако конечно почне Мојс паметно да ги користи Манчестер ќе биде поразличен за 180 степени. На Дортмунд им се повредени голем дел од главните играчи, навистина ептен ми е жал за нив сезонава, еден ќе се врати, двајца ќе се повредат...а и не играат и тие како лани на пример. (пред се ради тоа што се осакатени цело време)... Атлетико од друга страна, колку и да е генијален Симеоне и да практикува цврст фудбал, ниту еден од играчите го нема потребното искуство да се носи во ЛШ со големите екипи. ПСЖ исто ми се заебани, за нив неам оформено мислење, ама на пример ако Манчестер игра против нив, никогаш не би го отпишал Јунајтед. После идат Челзи и Барса, кои ни едните ни другите не се ништо посебно сезонава. Челзи има резултати во ПЛ, ама никогаш не се убедливи... Барса исто игра топло ладно овие 3-4 месеци. Кажав јас, за мене Баерн и Реал се најгоре, класа пред другите. Не викам дека нема да се елиминирани од некоја од другите екипи, фудбал е и се си бива...ама моментално најкомплети екипи. Се на се, се сложувам оти ЛШ треба да биде многу јака сезонава и дека буквално (ако не помине Олимпијакос/Галатасарај) не би требало да има фаворити ни во еден дуел од 1/4 финалињата, ама смешно ми е ваквото отпишување на Манчестер. Да ве потсетам Ливерпул 2005та беше петти во Англија, Челзи 2012та беше шести. Па и тие и тие земаа ЛШ. :) Манчестер изигра одлично во групата, во која сите екипи им беа заебани до некој степен, само против Олимпијакос беа очајни, што според мене пред се е заради Мојс, кој се повлече и тргна на нерешено. :facepalm:
Изгледа сам не знаеш во какви гомна сте годинава. Муабетите дека сте блиску до Дортмунд и Атлетико нема да ти ги сфатам сериозно, нема дефинитивно. Имате невиден безкичмењак на клупа со комплетен тим надвор од форма. Нема да ги тепате ни Олимпијакос, мислам тренер Мичел им беше, далеку сте од тоа што бевте со САФ.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
На пример ако се падниме со вас, така? :cool: Абе деца Јунајтед ко играше 3 финалиња на ЛШ во 4 години вие со Борусија Менхенгладбах битки водевте за бундесот... Ај баш да видам шо ќе направите наредниот двомеч, ебаве занесени.

M

Mario Gómez

Гостин
Мислиш дека против било која екипа би било крваво или?
Па најверојатно, неможеме да погодуваме сега ама така изгледа. Наместо тоа испадни си поштено, и фокусирајте се на играње пак во ЛШ пошто една година неиграње у ЛШ значи најјаките играчи нема да сакаат да дојдат. У момент кога ви се потребни такви играчи многу е битна наредната сезона, ако не ги купете сега тие играчи, ќе го купете вториот или третиот ешалон у стилот на Фелаини и Кагава и нема да се издигнете долго време.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Изгледа сам не знаеш во какви гомна сте годинава. Муабетите дека сте блиску до Дортмунд и Атлетико нема да ти ги сфатам сериозно, нема дефинитивно. Имате невиден безкичмењак на клупа со комплетен тим надвор од форма. Нема да ги тепате ни Олимпијакос, мислам тренер Мичел им беше, далеку сте од тоа што бевте со САФ.
Ќе се среди тој безкичмењакот немај гајле, и пак ќе гледате како Јунајтед освојува титули и без Алекс. И да не ги тепаме Олимпијакос, сите сме насочени на ремонтот кој следува во тимот, сезонава и вака и така е далеку од успешна. Само знаеш шо ми е ќејф шо сите ќе лижите за година две кај што сте плукале. Памти ми го муабетов.

Член од
11 март 2012
Мислења
109
Поени од реакции
101
Според мене 4 тима се ААА класа и тие треба да играат полуфинале едино ако не вкрстат у 1/4 финале а тоа се Реал, Баерн, Барса и Челзи. Сите други тимови се 2 класи послаби.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Па најверојатно, неможеме да погодуваме сега ама така изгледа. Наместо тоа испадни си поштено, и фокусирајте се на играње пак во ЛШ пошто една година неиграње у ЛШ значи најјаките играчи нема да сакаат да дојдат. У момент кога ви се потребни такви играчи многу е битна наредната сезона, ако не ги купете сега тие играчи, ќе го купете вториот или третиот ешалон у стилот на Фелаини и Кагава и нема да се издигнете долго време.
:pos:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
На пример ако се падниме со вас, така? :cool: Абе деца Јунајтед ко играше 3 финалиња на ЛШ во 4 години вие со Борусија Менхенгладбах битки водевте за бундесот... Ај баш да видам шо ќе направите наредниот двомеч, ебаве занесени.
Баерн изигра 3 финалиња во 4 години.

Да те потсетам ако си заборавил,да не ти дојде нагло наеднаш само пази.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.452
Поени од реакции
39.095

Баерн изигра 3 финалиња во 4 години.

Да те потсетам ако си заборавил,да не ти дојде нагло наеднаш само пази.
Барса освои 3 титули ЛШ за 5 години. Кога веќе ги мериме де. :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom