True Detective

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Со оглед на тоа дека 90% ќе имаме женски детектив наредна година ја сум за со ова (ако не извадат некои анонимци сега).

&

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Чеј, не сфатив... Демек другата сезона други детективи ќе има?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Уникатна сезона, уникатен пристап кон крими жанрот. Најмалку важно ми беше кој е убиецот, монолозите на Раст и начинот на кој го гледа животот и светот беше она што фасцинираше. Во поглед на трансформацијата на крајот, од нихилист и пропаднат човек до човек со верба во светлината, ги занемарувам критиките, мислам дека тоа можеби е и една од најголемите пораки. Човек може да биде пропаднат и опкружен со бесмислата на животот филозофирајќи околу него и немајќи верба во ништо, ама кога ќе осети на своја кожа, кога ќе се соочи со смртта, поминувајќи низ тоа и размислувајќи за искуството сигурно дека нема да остане ист како и претходно.

Најпозитивни впечатоци бидејќи и пресвртите во овој тип на серии веќе се очекувани. Одлично што расчистија дека нема да има mindfuck финиш.

Чекаме втора сезона, налетав на шпекулации дека еден од детективите ќе биде Кристијан Бејл, мислам дека баш би му легнала таква улога.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
"I think what True Detective keeps telling you, over and over again, is that everything’s a story. Who you tell yourself you are, what you tell yourself what the world is, an investigation, a religion, a nihilistic point of view – these are all stories you tell yourself. You need to be careful what stories you tell yourself."

- Nic Pizzolatto

What’s the update on season two?

I am still fleshing it out. The basic idea: Hard women, bad men, and the secret occult history of the U.S. transportation system. I was well on my way in the writing but there’s been a lot noise and work around the end of the first season that got in the way.

Is it true that you’ve retained the literary rights to Cohle and Hart?

I do. So maybe you will see Cohle and Hart novels down the road after Hollywood kicks me out. Always a possibility.

Целото интервју

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Немојте со шпекулации за Бејл, ќе почнам да си правам филмови.
Пример Кристијан Бејл и рекаст на Метју Мекконахи. Глумат браќа (пошто мене многу ми личат) од кои едниот е детектив а другиот убиец. Некоја рандом џенцка по HBO стандард за плакнење очи.
Enough.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Немојте со шпекулации за Бејл, ќе почнам да си правам филмови.
Пример Кристијан Бејл и рекаст на Метју Мекконахи. Глумат браќа (пошто мене многу ми личат) од кои едниот е детектив а другиот убиец. Некоја рандом џенцка по HBO стандард за плакнење очи.
Enough.
Еј сеа коа спомна џенцка убана, жими се се надевам дека нема да е лепотица типката, нека е харизматична ама не привлечна - ќе го убие шмекот на реалност во серијава ако ја заебат работата ко нашите со Катерина Ивановска.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Еве ги желбите мои

The basic idea: Hard women, bad men, and the secret occult history of the U.S. transportation system.

Мерил Стрип пошо е Мерил факинг Стрип & Рајан Гослинг за жените да свршаваат ,а ние да си гледаме добра глума

Последно уредено:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Меh очекував некој mindfuck twist на крајот...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Меh очекував некој mindfuck twist на крајот...
Холивуд и општо аудиториумот амерички е крив шо вака размислуваш. Жално е да дефинираш квалитет со mindfucks и cliffhangers...

Kajgana Shop

На врв Bottom