- Член од
- 9 март 2014
- Мислења
- 12
- Поени од реакции
- 0
Кажи му: „Се надевам дека љубовта што ја бараш ќе ја најдеш. Но биди сигурен дека нема да ја најдеш кај мене - мојата љубов е веќе дадена на друг. Кога ќе ја најдеш твојата љубов, ќе бидам среќна за тебе. А ќе а најдеш откако ќе ме оставиш и ќе се насочиш кон барање на неа, којашто вистински ќе те сака.“
Можеш и да му кажеш дека сакаш да си го среди животот, но дека нема ти да си тука кога тој ќе си го средува животот - твојот живот нема врска веќе со неговиот и тој треба тоа да го сфати. И не е затоа што си баш ти во прашање - која и да било друга во неговиот жвот исто би изреагирала. Во овој период од неговиот живот (23 години) не е време за длабоки врски, туку за убав помини и дружење на секаков начин и најверојатно не со само еден партнер - ти си само една од оние со коишто тој бил и ќе биде и нема ништо посебно во тебе што тој нема да го најде и кај другите.
Доколку ова му го кажеш, има реални шанси да те остави на мира и да оди да ги бара сите други, за да се увери дека си во право.
Со лесно.
Имам разговарано, и тоа повеќе пати и се скоро слично на ова ти што го кажа/
Негов одговор, ти мене немоеш да ме натераш на ништо, си умислуваш дека уште трчам по тебе, а и да те сакам уште не си ти таа која треба да ми го забрани то, мој живот.И ако ти сметам пријави ме(а намерно вака зашо зне дека ни полиција ни ништо ништо не му може), или пушти го оној дудлако грд нека ме среди(и се смее иронично.)
Тоа е тоа.