Nope, спроед мене нема да ја надминат оваа сезона, јас обожавам мрачни сетапи, така да за мене ова е врвот од оваа серија најверојатно, освем ако новата сезона се служи со истите елементи
Ако на ова се додаде дуото...тешко..
Па не верувам дека ќе се префрлат на детективи кои решаваат џанаци и лесни дроги. Трилер/хорор/мистика елементот ќе остане сигурно, можеби не волку филозофирачки настроена ко што беше оваа сезона. Типувам на жена детектив следната сезона, иако не знам колку тоа ќе биде прав потег.
Инаку, изгледа само мене Вуди ме нервираше малку со глумата, поточно со зборувањето при правењето вакви потези со устата/фацата:
Ако има нешто за кое сакав да го нема во серијава тоа е ова.
Заборавив да пишам за музиката, дефинитивно една од најмајкоебачките музики од серија, на чело со intro-то, само да искочи саундтракот одма спуштам.
Реков, за мене серијава како комплетен продукт по една сезона е далеку од епитетот: Најдобра на сите времиња, ама има потенцијал да влезе во тој свет најтесен круг.
п.с. Оние 15 минути кога го бараа килеров у оние напуштени тунели, сета сценографија, тензијата и тоа „позадинско“ зборење се осеќав ко да глеам епизода од Лост.