Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Русите да не требаше да остават радикаливе да им направат масакр врз нивните сонародници па да интервенираат ?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ништо не му се деси ни на украинското население таму
Што има тоа врска со фактот дека странска војска држи под своја контрола дел од друга земја ?

T

templar55

Гостин
Уште неможем да сфатим зашто Куба (пред 1 недеља доби инсталирана руска база со руски брод), и земјеве на БРИК ќута ли ќута?
Дај бе научи се да пишуваш на мајчин јазик, вака ми се повраќа кога те читам."ЌУТА" "НЕМОЖЕМ" "СФАТИМ"

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.833
Поени од реакции
12.284
Да не требаше да остават Русите да им направат масакр врз нивните сонародници радикаливе ?
Ова. Да не треба прво да ги исколат, па после да интервенираат?[DOUBLEPOST=1393872501][/DOUBLEPOST]
Што има тоа врска со фактот дека странска војска држи под своја контрола дел од друга земја ?
Превенција од евентуален напад. Баша си имаат договор да префрлаат војска. Ако седат мирни фашистите ќе седат и русите

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Леонид Кучма бил ни на небо ни на земја, и со запад и со исток, ама највеќе накај парите.
Еве го уште еднаш човекот на кој најверојатно можеме да му заблагодариме за оружјето. А Кучма дефинитивно бил на неговиот платен список.
Од Украјна е купено оружјето , а не од некаков шверцер. Има изјава од Љупчо Ѓоргиевски за тоа како е набавено оружјето, Русите одбиле да ни продадат, но Украјна ни излегла во пресрет. Дури и дел од пилотите биле Украински.

fkpromaja

In the Heaven.
Член од
28 јули 2012
Мислења
449
Поени од реакции
256
Поентата не е дали некој пуцал по тебе или не.
Ајде вака. Имаш син/ќерка. Си ја пратил у Киргистан(лупам) преку туристичка агенција. Избиваат ГОЛЕМИ немири. Ќе го оставиш таму детето? Иста ситуација Русија/Украина.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ако е ова вистина, ситуацијата навистина е лоша....
UKRAJINA Gasprom prekida isporku gasa Evropi, Lavrov: Pretnje Rusiji neprihvatljive, Merekelova: Putin nema dodira sa stvarnošću
19:33 - GASPROM PREKIDA ISPORUKU GASA EVROPI?
Ruska kompanija Gasprom saopštila je danas da ne isključuje mogućnost da zbog političe situacije u Ukrajini dođe do prekida isporuke gasa kupcima u Evropi.

Uzavrele političke tenzije u Ukrajini mogu da prouzrokuju prekid u snabdevanju Evrope gasom, navodi se u saopštenju Gasproma, koje prenosi Itar tas, i dodaje da će kompanija uraditi sve što je neophodno da smanji izvozne rizike.

Dodatno ćemo investirati u druge izvozno orijentisane projekte, kao što je Južni tok, a povećaćemo proizvodnju tečnog prirodnog gasa i izvozne kapacitete, stoji u saopštenju

ZBOG RATNOG STANjA U UKRAJINI EVROBASKET 2015. SELI SE U GRČKU?
KRITIČNA situacija u Ukrajini, prema nezvaničnim informacijama nagnala je FIBA Evropa da počne ozbiljno da razmišlja o selidbi Evropskog prvenstva 2015. iz ove zemlje.Više o tome čitajte OVDE.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:480829-Gasprom-prekida-isporku-gasa-Evropi-Lavrov-Pretnje-Rusiji-neprihvatljive-Merekelova-Putin-nema-dodira-sa-stvarnoscu#.UxVKN1KxrpQ.facebook

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Сите што не сме проруски и го критизираме окупирајнето на територија од друга држава (Украина) сме БиБиСиовци или гледаме цел ден Ал Џазира и Дојче Веле. А вие нормално сте објективно информирани за случаевите во Украина. Без оглед на тоа што јавуваат медиумите, имаме две факти:
- На ни еден Русин во Украина му фали едно влакно.
- Руски трупи окупираа голем дел на Украинска територија.

Е сега како го толкуваме тоа е наше, идеме изгледа до различни заклучоци. Ќе видиме како ќе се движат работите, среќа што Украинските трупи засега не се во можност да се одбранат оти тоа ќе им дојде како кец на Русија да појдат до Киев, иако ова де факто е воен напад.

А за Кличко во аватарот, не знам што ви пречи. Најразумен е човекот во све што се дешаваше во Украина. Му симнувам капа за една работа: Тежи милиони и може цел живот да си го прчи негде настрана но напротив сака да помогне на Украина да и тргне кон подобро, а сите ќе признаеме дека досега, владувана од друга држава, ситуацијата стана од ден на ден полоша. Значи ризикуваше да биде затворен па и дури утепан. Едина мана му е што не е политичар и сите други околу него при прва прилика би го продале, а тој, барем мое мислејне, има искрени цели а не само целта да си ги полни џебовите, како други од „Портокаловците“.

Иначе прееска го слушав Латас на вести како јаде гомна за ситуацијава, ги жалам само луѓето кој од неговите изјави градат мислејне за ситуацијата во Украина. Нели и нашите едно време беа „Портокаловци“? Што толку брзо се одкажаа од тоа?

B

Borg_Drone

Гостин
Кримскиот Канат е окупирана територија од Туркотатарите, подржани од Османлиите и познати по своите озлогласени казнени експедиции на Балканот.
И они го истерале Словенското население од таму, кое било нативно претходно.
Тука не пишуваме за Балканот, туку за Крим, ама еве, кога веќе пишуваш за казнените експедиции напиши барем каде имале тие казнени експедиции тука на Балканот.И самиот топоним на полуостровот „Крим“ е од монголско потекло, што доволно говори за тоа кои биле првите жители на Крим.Словените доаѓаат од сосем трето место, не доаѓаат од Крим за да бидат тие првите жители на Крим.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ова. Да не треба прво да ги исколат, па после да интервенираат?
Истите вие изгледа пушевте вакви приказни и 91ва кога на јутел викаа за 10.000 странски платеници во Дубровник кои убиваат Срби,за српски деца како им се даваат на лавовите во зоолошка,за 100.000 повампирени усташи итн.....

Кажи ми ти кој ќе ги чепнеше Русите на Крим ? Превенција жими к.....покажување мускули на Путин и тестирање до каде може да иде без да испровоцира реакција.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Па за разлика од местата кај што САД ги бранеше, овие влегоа без испукан куршум и со цвеќиња пречекани од народот. Да се подсетиме како САД го бранеше народот во Авганистан, Ирак, Југославија, Либија, Виетнам....
И УЧК со цвеќиња ќе ги пречекаат во западна Македонија, тоа е никакво мерило за актот како акт.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Дај бе научи се да пишуваш на мајчин јазик, вака ми се повраќа кога те читам."ЌУТА" "НЕМОЖЕМ" "СФАТИМ"
Па на кој јазик пишува? Ова е македонски. Официјален јазик на форумот е МАКЕДОНСКИ. Не е наведено дали СТАНДАРДЕН (ЛИТЕРАТУРЕН) или ДИЈАЛЕКТИТЕ.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Дали некој нешто им направи на Русите во Украина или не ?
Можеш во круг да се вртиш колку сакаш,оправданието на русите е заштита на населнието.Заштита од кого ? Му фали ли влакно од главата на некој во Крим за да ги заштитува некој од злобните фашистички хорди од Киев и западот.

Зборите за ББЦ пропаганда,а ја пушите руската полесно од Лиса Ен кур....
Јас сум отворено од страната на Русија, и во ниеден момент не сум го оспорил тоа. Ако си доволно долго на форумов ќе знаеш дека не било одсекогаш така. И секако дека ќе ја терам Руската пропаганда, тоа е нормално, како што ти ја тераш Америчката.

Сепак има тука една разлика, а тоа е, насилството што директно или индиректно го иницирало САД, вклучително и најновиот преврат во Киев, е веќе видено сценарио, кое донело беда во досега многу држави, попут Аргентина, Панама, Чиле, Авганистан, Пакистан, Филипини, Либија, Египет.....

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Русите да не требаше да остават радикаливе да им направат масакр врз нивните сонародници па да интервенираат ?
Слушнав голема војска се спремала од Киев да од во Крим па морале да ги спречат. Па видоа Русот веќе влегол и се вратиле.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
ај да те прашам тебе, зашто овие твоиве демонтранти и нивните лидери не сакаа да го испоштуваат договор со Јанукович , кој предвидуваше предвремени избори па како е волја на народот, туку се дрзна да го руши по насилен пат, според мене Русите ја окупираа територија на Украина, но никого не репресираат ниту со прст се пипнати украинските државјани, кои што поголемиот дел ја оправдуваат оваа "окупација".

Kajgana Shop

На врв Bottom