Што има тоа врска со фактот дека странска војска држи под своја контрола дел од друга земја ?Ништо не му се деси ни на украинското население таму
Дај бе научи се да пишуваш на мајчин јазик, вака ми се повраќа кога те читам."ЌУТА" "НЕМОЖЕМ" "СФАТИМ"Уште неможем да сфатим зашто Куба (пред 1 недеља доби инсталирана руска база со руски брод), и земјеве на БРИК ќута ли ќута?
Ова. Да не треба прво да ги исколат, па после да интервенираат?[DOUBLEPOST=1393872501][/DOUBLEPOST]Да не требаше да остават Русите да им направат масакр врз нивните сонародници радикаливе ?
Превенција од евентуален напад. Баша си имаат договор да префрлаат војска. Ако седат мирни фашистите ќе седат и руситеШто има тоа врска со фактот дека странска војска држи под своја контрола дел од друга земја ?
Од Украјна е купено оружјето , а не од некаков шверцер. Има изјава од Љупчо Ѓоргиевски за тоа како е набавено оружјето, Русите одбиле да ни продадат, но Украјна ни излегла во пресрет. Дури и дел од пилотите биле Украински.Леонид Кучма бил ни на небо ни на земја, и со запад и со исток, ама највеќе накај парите.
Еве го уште еднаш човекот на кој најверојатно можеме да му заблагодариме за оружјето. А Кучма дефинитивно бил на неговиот платен список.
Тука не пишуваме за Балканот, туку за Крим, ама еве, кога веќе пишуваш за казнените експедиции напиши барем каде имале тие казнени експедиции тука на Балканот.И самиот топоним на полуостровот „Крим“ е од монголско потекло, што доволно говори за тоа кои биле првите жители на Крим.Словените доаѓаат од сосем трето место, не доаѓаат од Крим за да бидат тие првите жители на Крим.Кримскиот Канат е окупирана територија од Туркотатарите, подржани од Османлиите и познати по своите озлогласени казнени експедиции на Балканот.
И они го истерале Словенското население од таму, кое било нативно претходно.
Истите вие изгледа пушевте вакви приказни и 91ва кога на јутел викаа за 10.000 странски платеници во Дубровник кои убиваат Срби,за српски деца како им се даваат на лавовите во зоолошка,за 100.000 повампирени усташи итн.....Ова. Да не треба прво да ги исколат, па после да интервенираат?
И УЧК со цвеќиња ќе ги пречекаат во западна Македонија, тоа е никакво мерило за актот како акт.Па за разлика од местата кај што САД ги бранеше, овие влегоа без испукан куршум и со цвеќиња пречекани од народот. Да се подсетиме како САД го бранеше народот во Авганистан, Ирак, Југославија, Либија, Виетнам....
Па на кој јазик пишува? Ова е македонски. Официјален јазик на форумот е МАКЕДОНСКИ. Не е наведено дали СТАНДАРДЕН (ЛИТЕРАТУРЕН) или ДИЈАЛЕКТИТЕ.Дај бе научи се да пишуваш на мајчин јазик, вака ми се повраќа кога те читам."ЌУТА" "НЕМОЖЕМ" "СФАТИМ"
Јас сум отворено од страната на Русија, и во ниеден момент не сум го оспорил тоа. Ако си доволно долго на форумов ќе знаеш дека не било одсекогаш така. И секако дека ќе ја терам Руската пропаганда, тоа е нормално, како што ти ја тераш Америчката.Дали некој нешто им направи на Русите во Украина или не ?
Можеш во круг да се вртиш колку сакаш,оправданието на русите е заштита на населнието.Заштита од кого ? Му фали ли влакно од главата на некој во Крим за да ги заштитува некој од злобните фашистички хорди од Киев и западот.
Зборите за ББЦ пропаганда,а ја пушите руската полесно од Лиса Ен кур....
Слушнав голема војска се спремала од Киев да од во Крим па морале да ги спречат. Па видоа Русот веќе влегол и се вратиле.Русите да не требаше да остават радикаливе да им направат масакр врз нивните сонародници па да интервенираат ?
ај да те прашам тебе, зашто овие твоиве демонтранти и нивните лидери не сакаа да го испоштуваат договор со Јанукович , кој предвидуваше предвремени избори па како е волја на народот, туку се дрзна да го руши по насилен пат, според мене Русите ја окупираа територија на Украина, но никого не репресираат ниту со прст се пипнати украинските државјани, кои што поголемиот дел ја оправдуваат оваа "окупација".Што има тоа врска со фактот дека странска војска држи под своја контрола дел од друга земја ?