Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
не губете 90 минути за новиот франкештајн.

Kill Your Darlings 2013 1080p BrRip x264 YIFY

ДА не идеме оф топик али Серанови не е исто со теленовелите ,ехххх порано Un Paso Adelante на МТВ1 епизода не пропуштав, ах Лола, ах Моника Круз, и ја забравив сеа милфицата таа професорката по балет

знам дека не е теленовела, ама ми текна на неа и ја пишав.

Кога сме кај телевизиите,дали некогаш бил емитуван Fight Club на било која од нашите програми?

ive paid my debt to society

DnFZiMr.png

Вчера земав од Анхоч мерач на потрошувачка па еве и од мене прво мерење.
Мерено е денес недела сабајле од 9:15 до вечерва 00:15 или тотал 15саата, климата е Gree Change 18000btu 5,5KW.
Потрошено за 15 саати вкупно 9,3KW или просечно 620W/саат, искрено мислев дека повеќе троши бидејки дневно имам некаде 55-60KW вкупна потрошувачка но греам плус спална и купатило со 2 радијатори(со елек.котле) и повремено уште една клима се пушта во едната спална по потреба. Климата подесена на 22Ц цело време освен во првиот саат пуштена едно 45мин на турбо и 24Ц, на 22 подесена температурата на просторот е 22,5 или 23. Површина што загревам на неа е 60-70м2.
Денешни температури минимална 3Ц, максимална 8Ц, средна 6Ц.
Потрошеното за 15:01 часа 9,3KW.
IMG_0085.JPG
Во моментот на сликањето влече 505W. Колку што приметив најчесто покажуваше 500~600W,
а максимално што видов да повлече беше 1400W па постепено се намалува на 550~600.

IMG_0083.JPG

[quamaco mi e kupen e="Смрт за зони и пајак воз., post: 6459749, member: 51585"]
Trenk.png

Најдов дуќан кај што може да се купи печка тип Тренк, производство Пламен - Хрватска по цена од 15 000 денари
Што мислите за оваа печка ?
http://www.plamen.hr/Proizvod.aspx?ProdID=46[DOUBLEPOST=1393519612][/DOUBLEPOST]
Те молам за информација кај си го набавил овој струјомер, колку си го платил и дали струјомерот може да мери реактивна струја и соѕФ[/quote]
Trenk.png

Најдов дуќан кај што може да се купи печка тип Тренк, производство Пламен - Хрватска по цена од 15 000 денари
Што мислите за оваа печка ?
http://www.plamen.hr/Proizvod.aspx?ProdID=46[DOUBLEPOST=1393519612][/DOUBLEPOST]
Те молам за информација кај си го набавил овој струјомер, колку си го платил и дали струјомерот може да мери реактивна струја и соѕФ
Od amaconet imam dilerski ceni tamu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom