Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Секои оскари има по еден филм што не го гледам... Досега за American Hustle само двајца се изјаснија дека филмот е добар. Дали сакате да го ставам сега за дискусија или да почекаме па да одиме на посигурно со love/hate филмот The Wolf of Wall Street? Затоа што како стојат работите, Hustle е само hate :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Секои оскари има по еден филм што не го гледам... Досега за American Hustle само двајца се изјаснија дека филмот е добар. Дали сакате да го ставам сега за дискусија или да почекаме па да одиме на посигурно со love/hate филмот The Wolf of Wall Street? Затоа што како стојат работите, Hustle е само hate :D
Кој е вториот што смета дека Хаслот е добар филм ? (мислам на форумов, пошто Академијата си се изјасни, а Академијата > Кајгана :D :D )

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Јас повеќе се израдував за The Book Thief 2013 1080p BluRay DTS x264-PublicHD него ли хаслот

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Мене од сите што ги изгледав, Далас, 12 години роб, Д бест офер, Волкот и Хастл, најмалку ми се допадна хастл, ама сепак е добар филм. 12 години роб и The Best offer најдобри, за нијанса послаби филмови Далас и Волкот. Капетан Филипс и Гравити уште ги немам изгледано.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
The best offer излезе класа од филм 12 години роб и далас најдобри и гравити исто

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
ABC News имаа bracket на кој луѓето гласаа кој според нив е најдобар филм што освоил Оскар за најдобар филм. Нормално како и секаде низ интернетот се појавија хејтери што сметаат дека луѓето што имаат различен вкус од нивниот треба да се самоубијат и дека Форест не ни требало да освои филм за таа година покрај Палп-от и Шошонкот. Од друга страна, не дека некој ме прашува али јас се сложувам со мнозинството дека Форест требаше да си го освои оскарот. #WeThePeople :нинџ:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кој е вториот што смета дека Хаслот е добар филм ? (мислам на форумов, пошто Академијата си се изјасни, а Академијата > Кајгана :D :D )
Абе Академијата 4-5 номинации на Beast of Southern Wild му даде, па филмот беше нов левел на досада... :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Beasts of Southern Wild не е за секој. ( :D ) И мене ми беше ептен досаден дури и заспав првиот пат кога го гледав, ама па имам другар што сече вени на филмот. Искрено можам да видам зошто би му се допаднал на некој и покрај тоа што јас тоа воопшто не можам да го сфатам.

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.177
Поени од реакции
1.277
Предложeте кој од овие два да го гледам: American Hustle или The book thief ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733

Kajgana Shop

На врв Bottom