Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе переш на пониска температура.Ми е страв о машина за перење да не ми се направи целиот "тутки"
Имам јакна т.е. веке ја немам, со такво полнета како што се полнат јорганите (не пердуви, она другото) и од кога ја исправ во машина за перење ми се собраа целите тие на купови на одредени делови на јакната и сл.... и остана целата само на шушкавецот.
Башка, јорган, огромен е, кај да го сушам... а и на ова ладново многу долго ке се суши.
Ќе переш на пониска температура.
Да, ќе ти го средат најверојатно, ама зошто да го носиш на хемиско кога можеш да го испереш во машина на пониска температура? Не е научна фантастика да ја ставиш машината на пониска температура...Зарем мислиш дека знам јас пониска или повисока темп. што значи и сл.
Ај малку по просто. Ако го однесам јорганот на хемиско, ке ми го средат, така?
Би требало. Но, за да заштедиш на време и пари, стави го во машина, на температура од 45 или 30 степени. Ако не ти го собира во машина, тогаш носи го на хемиско. Или друга алтернатива, потешка, наполнија кадата со топла вода и маклу детергент и нека стои јорганот цела вечер во неа, нормално прво ќе го истриеш повратеното место убаво. И после ќе го сушиш подолго од колку да си го перел во машина, затоа што нема шанси да ја истискаш вишокот на вода, како што машината го прави тоа.Зарем мислиш дека знам јас пониска или повисока темп. што значи и сл.
Не е нуклеарна физика машината друже па попросто. Имаш трклаце(или друг УИ) и подесуваш зависи од материјалот соодветна температура. Ако не знаеш за повисока/пониска температура не знам зошто воопшто си ја чепкал машината.Зарем мислиш дека знам јас пониска или повисока темп. што значи и сл.