Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
9 август 2011
Мислења
445
Поени од реакции
1.200
Чекај сеа, од кај испаднаа муслиманиве во украина?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Шом негде нешто се буричка - и тие ќе испаднат , во Ватикан да дојде до немири - и таму ќе ги има

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.261
Поени од реакции
13.779
Па ти само го повтори тоа што јас го кажав. 1994 г. руска Украина гласа за Кучма, западна Украина против. Кучма за прв пат го врти компасот од исток кон запад. Русите се чуствуваат предадени и тоа се одразува на изборите во 1999. Русите гласаат против Кучма, западот за.
Јас само надополнив до крај. Пошто се обдиваш да испревртиш некои работи. И пишав пред тоа дека си играше на двојна карта за на крај заврши да го лиже гзот на Русите. Откако го заврти комапсот како што викаш ти што се деси? Загуби на популарност и пак се заврте кон Русија. Излегоа на површина скандалите и се заврте кон Русија, баш во тој период кога кај нас се случуваше конфликтот.

The Ukraine without Kuchma (Ukrainian: Україна без Кучми; Ukrayina bez Kuchmy) was a mass protest campaignpreceding the Orange Revolution that took place in Ukraine in 2000–2001. Unlike the Orange Revolution the Ukraine without Kuchma was effectively extinguished by the government enforcement units followed by numerous arrests of the opposition and the Ukrainian-speaking participants. Seeking the criminal responsibility for those events was renewed with the election of Viktor Yanukovych as the President of Ukraine.[1]

"Ukraine without Kuchma" was organized by the political opposition, influenced by the infamous Cassette Scandal, presidential elections of 1999, and aimed mainly to demand the resignation of the newly elected President Leonid Kuchma. The protests did not disappear untraced and resulted in consolidation of the democratic opposition which led to the Orange Revolution.
Слично како Виктор нели, пријателот кој го подржуваше во 2010 и во 2004.

Ајде сега пробај да ме увериш дека Кучма го завртел компасот од исток кон запад.:LOL: Ах бе.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.261
Поени од реакции
13.779
Околу 10% има Татари на Крим. Колку се примитивни може да се виде од самото видео. Алах Акбар:facepalm:
Рака под рака оди фашизмот,антисемитизмот и вахабизамот.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Јас само надополнив до крај. Пошто се обдиваш да испревртиш некои работи. И пишав пред тоа дека си играше на двојна карта за на крај заврши да го лиже гзот на Русите. Откако го заврти комапсот како што викаш ти што се деси? Загуби на популарност и пак се заврте кон Русија. Излегоа на површина скандалите и се заврте кон Русија, баш во тој период кога кај нас се случуваше конфликтот.

Слично како Виктор нели, пријателот кој го подржуваше во 2010 и во 2004.

Ајде сега пробај да ме увериш дека Кучма го завртел компасот од исток кон запад.:LOL: Ах бе.
И пак дојдовме до заклучок дека Кучма не е проруски политичар. Политичар што играше со двете страни - ДА. Проруски - НЕ. Знаеш ли што значи проруски политичар? Проруски политичар не сака ни да чуе за ЕУ и НАТО. Белорусија е проруска, Лукашенко е проруски, Милошевиќ беше проруски. Кучма не.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Во Крим живеат Руси, Украинци и Татари. Татарите се некаде околу 10% и се муслимани. Знам дека за време на Втората светска војна на големо соработувале со војската на Хитлер.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Во право бил Сталин,само депортација е решението.. Не е за секого демократија,посебно не за Татари,Чеченци и слични изроди..

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.261
Поени од реакции
13.779
И пак дојдовме до заклучок дека Кучма не е проруски политичар. Политичар што играше со двете страни - ДА. Проруски - НЕ. Знаеш ли што значи проруски политичар? Проруски политичар не сака ни да чуе за ЕУ и НАТО. Белорусија е проруска, Лукашенко е проруски, Милошевиќ беше проруски. Кучма не.
А како пишав јас? Го имав ли споменато Кучма во првиот пост? Не.Ти ми оправуваш кој бил претседател а јас имав пишано проРуска влада.
Те молам од сега ако не знаеш кај тераш со дускусијата да не ме цитираш, ја испревртивме цела дискусија.
И уште нешто во 2001 во Украина имаше проруска влада(иако играа на двојна карта). Таа истата Украина нас ни помогна безрезервно.
Да беше Тимошенко се сомневам дека ќе имаше некаква помош.
Пак да ти болдирам. Оди сега слободно прогуглај за парламентарните избори во 1998 и кој победи. И каква влада беше конструирана.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Околу 10% има Татари на Крим. Колку се примитивни може да се виде од самото видео. Алах Акбар:facepalm:
“We warned them not to arrange a [parliamentary] session. Do not explode the situation in Crimea. We know they need that session to tear Crimea away from Ukraine,” Chubarov said. “We warned that Crimea Tatars will not allow this to happen. Tatars will not allow the fate of this land to be decided without them.”
Не им е многу паметно што вака се курчат.Си го бараат со боринче,а шансите да си го добијат се доста големи.

А

Атомската мравка

Гостин
Аваков потпишува декрет и ја распушта специјалната единица Беркут а овие од Севастопол па им нудат да им се придружат кај нив, допрва следуваат проблемите во Украина зошто во ваква ситуација ни избори ќе неможат да се одржат како што треба. Изгледа поделбата ќе биде неминовна..

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
А како пишав јас? Го имав ли споменато Кучма во првиот пост? Не.Ти ми оправуваш кој бил претседател а јас имав пишано проРуска влада.
Те молам од сега ако не знаеш кај тераш со дускусијата да не ме цитираш, ја испревртивме цела дискусија.

Пак да ти болдирам. Оди сега слободно прогуглај за парламентарните избори во 1998 и кој победи. И каква влада беше конструирана.
Украина е полу-претседателска демократија. Претседателот е врховен командант на Армијата и ги назначува министерот за надворешни работи и министерот за одбрана. Во клучните министерства претседателот поставува свои луѓе. Така што одлуката за продажба на оружје на Македонија одела преку Кучма.

Последно уредено:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Украина е полу-претседателска демократија. Претседателот е врховен командант на Армијата и ги назначува министерот за надворешни работи и министерот за одбрана. Во клучните министерства претседателот поставува свои луѓе. Така што одлуката за продажба на оружје на Македонија одела преку Кучма.
Леонид Кучма и Украина ни помогнаа, а ти и викаш фала на Русија.
Фино што се едуцираш on the go али подобро би било доколку тоа го правиш без русофобни спинови.

Кога веќе си читал нешто, си можел да споменеш дека во 2001 беше покренат Импичмент против Кучма за нелегална продажба на оружје :)

Во 2005 Тимошенко како Премиерка ги укинува сите претседателски бенефиции за Кучма.
Во 2007 Јанукович ја укинува оваа одлука и му ги враќа сите претседателски благодети: Луксузна вила со приватна домашна служба од 4 шофери, 2 слугинки, 2 келнера и кувар, плус 2 државни лимузини, лична безбедносна служба , еден асистент и еден советник. :)
http://www.kommersant.ua/doc/760742
Значи Јанукович решил да го почасти Кучма на државна сметка, а ти брате спинови со теории како не би некој не дај боже бил благодарен на Русија.
Едно е сигурно, Кучма сигурно му е благодарен на Јанукович :)[DOUBLEPOST=1393439181][/DOUBLEPOST]
Аваков потпишува декрет и ја распушта специјалната единица Беркут а овие од Севастопол па им нудат да им се придружат кај нив, допрва следуваат проблемите во Украина зошто во ваква ситуација ни избори ќе неможат да се одржат како што треба. Изгледа поделбата ќе биде неминовна..
Сите припадници на Беркут ги чека линч доколку се најдат во рацете на нацистите, читав дека почнале да се осветуваат на нивните семејства, киднапирања и палења куќи.[DOUBLEPOST=1393439501][/DOUBLEPOST]
Не се тоа само локални муслимани. Единиците на УПА и Десен Сектор се бореа на страната на авганистанците и грузијците против Русија, сега нивните терористички контакти најверојатно ќе преселат добар дел од исламистичките милитанти од Кавкас во Украина само за да се борат против Русите. Ништо чудно ако видиме исти инсталации како во Сирија.

Се разбира ова може многу лошо да се одрази и на нас, не сме толку далеку, а радикалните ќелии се удомиле веќе кај нас и во комшилукот. Ништо чудно да има после инциденти овде.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Единствен човек способен да заобиколи ембарго за оружје(какво што имаше Македонија во 2001) бил Виктор Бут, а како што главниот снабдител на овој илегален трговец на оружје е Украина, корумпираниот Кучма во секој случај бил на неговиот платен список.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.261
Поени од реакции
13.779
Ратификацијата оди преку парламентот на меѓународните договори и билетералните спогодби.
Не е точно дека претседателот става свои луѓе на клучни министерства. Може да стави вето на одлука на премиерот за некое министерсво со тоа да изврши притисок да се смени предложениот но самоволно да стави неможе. Кучма правеше пари со тоа што продаваше системи за одбрана на Хусеин, америте и европејците за тоа го санкционираа. Со тоа што местото на Украина го завзеде Турција на некој од наредните самити за проширување на Нато.

Еве како Кучма е доживеан на запад после победата на изборите.
KIEV, Ukraine -- In an election upset that could change Ukraine's relations both with the West and with Moscow, voters here have turned out incumbent President Leonid M. Kravchuk and replaced him with Leonid D. Kuchma, a pro-Russian former factory manager and prime minister.
Во политиката успеа баш поради тие руски стури кои стоеа позади него. Подоцна успеа да манипулира со тоа што се вртеше кон Западот да балансира меѓу Русија и нив.
Мене не ми е јасно, сакаш во Нато и Еу а од друга страна му продаваш оружје на Ирак и Садам Хуесеин. Ми нема логика тоа да го прави човек кој е неутрален или западно ориентиран.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom