"Достава" на Пици

• Креатор на темата Креатор на темата Tasaxi
  • Време на започнување Време на започнување
Во Прилеп, посебно откако ќе затопли, скоро сите кафани, ресторани или фаст-фуд имаат по едно моторче и за 15 минути после порачка ти е дома. Во најлош случај таксито зема 40-50 денари, што се исплаќа за голема порачка.
Него срамота е за Скопје да има достава само во центар бе. :pos:

LoL да се натегам за пица? Епа ја сум имал вакво искуство лично и зборови неможат да ме разубедат дека пицата не им е ко што ја фалат,на крај краева може имаме различни стандарди за пица? Ја тие 2 пати што јадев и давам 4/10 и тоа за 250ден е сра*е. Пресиромашна беше. Од лоли 6/10 :D 300ден фамилијарна со Југо ти ја носат до дома :D
Другар, имам јадено милион пати од Гиго, и ти гарантирам дека никогаш не користеле растителен кашкавал, 15 години јадам од таму, ама нема везе да не се натегаме, ако мислиш така ок...

Зборам за видот на кашкавал кој се користи, не викам дека неможе да биде не погодена :)

Скоро сите што сум ги видел ресторани се рекламираат дека доставуваат пици низ ЦЕЛ ГРАД.
Се јавив на одприлика 11 ресотрани од кои никој не носи надвор од Центар.

Доминос не носи надвор од центар...
Пица Егнатиа не носат надвор од центар...

Пица Мама Италијана едно време носеа пица до кај мене, па после ми рекоа бидејки е далеку патот само фамилиарна е доставата па потоа ми рекоа 20 ден па ајде си реков можеби сум единствен па нека е 20 а сега па ми викаат 140 ден достава. Па куров ми со DHL да ја пракаа ќе беше поефтино, во Кисела Вода жиевам тоа е од прилика 3 километри од центар. До толку ли ке се у зиан, па знам едно 10-15 куки кои активно барат за пица навака и не добиваат бидејки никој нејке да прака.

И уште многу други кои се рекламирата како најфкусни пици со достава низ цел град а праќаат само 100 метри одалеченост од продавница.

Па сеа и гладен ќе останам, дајде линк/телефон барем некој што има муда да донесе пица до Кисела Вода.
ЈАКОМО, носат до кај мене на раб, се лоцирани на рампа. така да сигурно ќе ти донесат ..........плус тоа и имаат некои интересни финти со гратиси и сл
072/243-000 076 и 078/350-950

Па не е само за пици и за други работи пр. Гиро. Повеќе ми се исплати од ибеј да нарачам нешто него ли од Гиро Мамас коа беше не знам дали уште постои. Нарачај у 1 за да стигне у 5.А, обично сите доставуваат али со доплата или одредена сума.
Не знаете вие каков проблем си имаме ние од Ѓорче :icon_lol:
Не си јадел од Лоли? А и башка одма носат и брзи се. Низ цело ЃП беслпатна достава имаат.

Чоек земи си од Jakomo, кај рампа се, пиците им се топ, вкусни и богати. Какви Доминос какви бакрачи

Скоро сите што сум ги видел ресторани се рекламираат дека доставуваат пици низ ЦЕЛ ГРАД.
Се јавив на одприлика 11 ресотрани од кои никој не носи надвор од Центар.

Доминос не носи надвор од центар...
Пица Егнатиа не носат надвор од центар...

Пица Мама Италијана едно време носеа пица до кај мене, па после ми рекоа бидејки е далеку патот само фамилиарна е доставата па потоа ми рекоа 20 ден па ајде си реков можеби сум единствен па нека е 20 а сега па ми викаат 140 ден достава. Па куров ми со DHL да ја пракаа ќе беше поефтино, во Кисела Вода жиевам тоа е од прилика 3 километри од центар. До толку ли ке се у зиан, па знам едно 10-15 куки кои активно барат за пица навака и не добиваат бидејки никој нејке да прака.

И уште многу други кои се рекламирата како најфкусни пици со достава низ цел град а праќаат само 100 метри одалеченост од продавница.

Па сеа и гладен ќе останам, дајде линк/телефон барем некој што има муда да донесе пица до Кисела Вода.
Незнам да ти препорачам за достава, али во кај Мечкаров има отворена нова пицерија. Другар еден нарачал пред некој ден со све и свашта, супер била пицаата и не била многу скапа. Кај и да си во К. Вода до Мечкаров немаш поише од 10 минути пешки. А и не би требало да чекаш многу пошто е ново местото и нема гужва воопшто.

А за СО достава сигурно го знаеш ФРЕШ ГРИЛ на рампа, нема пици, ама има милион други работи, скарата им е извонредна. Над 300 е бесплатна достава, ако е помалце е 10 денари, најефтина достава у градов. Топло ти препорачувам од тука да земеш нешто, посебно пекарски компир, нема боље. :)

Незнам да ти препорачам за достава, али во кај Мечкаров има отворена нова пицерија. Другар еден нарачал пред некој ден со све и свашта, супер била пицаата и не била многу скапа. Кај и да си во К. Вода до Мечкаров немаш поише од 10 минути пешки. А и не би требало да чекаш многу пошто е ново местото и нема гужва воопшто.

А за СО достава сигурно го знаеш ФРЕШ ГРИЛ на рампа, нема пици, ама има милион други работи, скарата им е извонредна. Над 300 е бесплатна достава, ако е помалце е 10 денари, најефтина достава у градов. Топло ти препорачувам од тука да земеш нешто, посебно пекарски компир, нема боље. :)

како е името на пицеријава кај мечкаров?

Во Прилеп, посебно откако ќе затопли, скоро сите кафани, ресторани или фаст-фуд имаат по едно моторче и за 15 минути после порачка ти е дома. Во најлош случај таксито зема 40-50 денари, што се исплаќа за голема порачка.
Него срамота е за Скопје да има достава само во центар бе. :pos:
Не е срамота брат, имашe случај порано каде дечко од пицеријата Fresh отиде да изврши достава до Бутел и дечките се собрале 20 души му ги земале 2-3 пици што нарачале и му го земале и моторчето. Така да..

Имали нешто за јадење со 24 часа што работи и разнесуваат низ Скопје? поточно се работи за центар?

како е името на пицеријава кај мечкаров?
Незнам, неколку пати пробав да видам така од далеку, ама не сум заприметил, баш утре ке поминам да прашам.
Мислам дека е ресторан, значи освен пица има и други работи, ама не ме фаќај за збор.

Пица е едно од ретките јадења кои (релативно успешно) може да ги направи било кој рандом тотален игнорамус за готвење.

О да, одлична пица е уметност... почнувајќи од тестото, па до состојките горе, и на крај печењето (камена плоча за печење е обавезна, за во домашни услови пицата да се испече исто добро како во фурна во пицерија).

Но! Не зборуваме за одлична пица пошто во Скопје таквите ретко каде ги има и во пицериите. Добра пица може да се направи и со купечко замрзнато тесто и рандом состојки од најблискиот супермаркет. Вадиш тестото од замрзнувач (и го одмрзнуваш), нафрлуваш горе состојки по желба и ја печеш пицата во рерна. Помалку труд од самото одење во пицерија и дваесет пати поевтино.

Малку офтопик, ама морав... ;)

Последно уредено:
Пица егнација (y)(y) фамилијарна 320, средна 250 мислам или 240, а башка за секоја пица добиваш купони и со 6 собрани имаш средна пица гратис, а за 8 имаш фамилијарна и брзо стигаат(додуша ваљда зависи колку си оддалечен)

Во поглед на достава на пици, ова мене ми е незаменливо. Пишува за секоја населба која цена е минимална што треба да се надмине за достава, пиците се прилично големи, млечен кашкавал исклучиво и богато мени. За сметка над 500 ден. гратис палачинки а од понеделник до четврток има и други гратиси, што ги прави одлични за било каква прилика.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom