Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
"We paid attention to expert estimates, Susan Rice, based on repeated interventions of U.S. troops to multiple destinations, especially where, according to the U.S. administration, the norms of Western democracy are at risk or operating in modes start too obvious "to fend off the hands". "We hope that this kind of advice about the fallacy of the current use of force, the president's national security advisor will give to the U.S. leadership in the event of a decision on a new intervention, "- said a source in the Russian Foreign Ministry.

Последно уредено:
M

Mario Gómez

Гостин
До изборите у мај нема ништо да има посериозно од страна на Путин, ќе изгуби пак опозицијата. Многу луд народ ова Украинците, на таква корупција никогаш нема да влезат у ЕУ, а и никогаш нема да ги добијат тие пари што ги сакаат, додека Русија веќе им одобри пакет од 17 милијарди долари. Оставени се на милост и немилост сега, западот како секогаш ќе си остани настрана од некој поголем конфликт, ако го има. И Америка нема да добие поддршка у советот на НАТО за интервенција, пошто ни Германија, ни Англија ни Франција нејќат да го разгневат Путин.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Врховниот совет на Крим изгласа резолуција за одделување од Украина.

http://www.oplot.info/content/verhovnyy-sovet-kryma-progolosoval-za-otdelenie-ot-ukrainy
Биди внимателен... Оваа вест не ја најдов од други извори
Во ваква ситуација вообичаено се пласираат лажни вести за да се постигнат одредени ефекти
Јас вакви вести проверувам на три извори, Гардијан, Вашингтон пост и Би Би Си.,
http://www.theguardian.com/uk
http://www.washingtonpost.com/
http://www.bbc.com/
а во нив оваа вест ја нема

Последно уредено:
N

NikolaMKD91

Гостин

На Твитер осамна фотографија на која се гледа шефот на царината во Чоп, Украина, кој разбеснетите локални жители го фатиле и го врзале за столб.

Поранешниот претседател на земјата, Виктор Јанукович успеа да побегне од демонстрантите, но сепак нема дозвола од Доњецк да ја напушти земјата, па локалните жители го фатија корумпираниот шеф на царина.

Откако го фатиле, го врзале со самолеплива трана за столб, го фотографирале и сликата ја објавиле на Твитер, која потоа се рашири низ светот.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
ако се подели Украина едниот дел засекогаш ќе се зациментира во ЕУ и НАТО,ако остани ваква Русија има поголеми шанси да ја врати ЦЕЛА назад за не повеќе од 10 години кога ќе се види дека сценариото е обична ФАРСА.

знаеме дека Украина ни помагаше за време на конфликтот да добиеме сериозно воорожување,па ме интересира ние што добиваме и што губиме од сево ова.........штета ако губиме ваков сојузник..........
Украина не ни го даде џабе оружјето, еве уште не може точно да се каже колку милиони/милијарди сме потрошиле за оружје во 2001ва.

До изборите у мај нема ништо да има посериозно од страна на Путин, ќе изгуби пак опозицијата. Многу луд народ ова Украинците, на таква корупција никогаш нема да влезат у ЕУ, а и никогаш нема да ги добијат тие пари што ги сакаат, додека Русија веќе им одобри пакет од 17 милијарди долари. Оставени се на милост и немилост сега, западот како секогаш ќе си остани настрана од некој поголем конфликт, ако го има. И Америка нема да добие поддршка у советот на НАТО за интервенција, пошто ни Германија, ни Англија ни Франција нејќат да го разгневат Путин.
Да не сакаш да кажеш дека пример во Бугарија нема корупција и затоа се во еу ?
Условите според мене се чиста формалност и повеќе се користат како уцена. Пример за нас сменете име и ете сте кај нас, или на србите шо им направија, попуштете за косово и ете ви статус кандидат за членство...
Целта е да се тргне Украина од Путин, а ако единствена можност за тоа е да влезат во еу, и 5 корупции да имаат пак ќе влезат.

M

Mario Gómez

Гостин
Условите според мене се чиста формалност и повеќе се користат како уцена. Пример за нас сменете име и ете сте кај нас, или на србите шо им направија, попуштете за косово и ете ви статус кандидат за членство...
Целта е да се тргне Украина од Путин, а ако единствена можност за тоа е да влезат во еу, и 5 корупции да имаат пак ќе влезат.
Украина е 45м жители, замисли каква окупација ќе направат на запад ако се отворат границите и им се овозможи да го користат западниот пазар на труд. Со толку жители би имале и многу европратеници а неможат уопште да допринесат у буџетот на ЕУ. Бугарија не беше у толку очајна состојба коа влегоа у ЕУ. Само мое мислење, секако може да се деси да влезат у ЕУ, со што Брисел скрос би се дескредитирал, не дека до сега не е де.

red baron

sad but true
Член од
3 ноември 2012
Мислења
960
Поени од реакции
825
На протестите се појави и Александр Иванович Музычко ( Сашко Билыј ). Тој е легендарен командант на украинските националисти од групата ''Викинг'', која војува во Чечнja против руската армиja. Пред 3 месеци пишував за него дека е наjголем авторитет меѓу украинските ултранационалисти од УНА УНСО. Ако неговата група која има оружје интервенира во конфликтот работите ќе станат застрашувачки.

http://rt.com/news/ukraine-right-sector-militants-210/
"I warn you, if anyone in this town, this area, engages in 'lawlessness' and looting, Right Sector squads will shoot the bastards on the spot. Then there will be order and discipline," one of the radical nationalist opposition group leaders, Aleksandr Muzychko, said on Friday.

On February 21, when Berkut police officers arrived in the western Ukrainian town of Rovno from Kiev, Muzychko said that if he met them on a battlefield, his hand "would not tremble."

"I would shoot," the Right Sector leader declared in Rovno, where his supporters have already equipped themselves with Kalashnikov rifles.

"If tomorrow these bastards [police] in Kiev won't stop, we'll take over military units, get hold of armored personnel carriers and tanks - we know how to operate them - and go to Kiev. Victory will be ours," Muzychko warned earlier this week.

Украинските националисти слободно си користат знакот на 2nd SS Panzer Division Das Reich :)

http://en.wikipedia.org/wiki/2nd_SS_Panzer_Division_Das_Reich

Александр Иванович Музычко ( Сашко Билыј ): Пока живу, буду воевать против коммунистов, жидов и москалеј. Это мое кредо.

Додека сум жив ќе војувам против комунисти, евреи и москали ( москали - навредливо обраќање кон русите). Тоа е моето кредо.

ps. Битката против комунистите и русите е започната али кога тие момци со камуфлажите и калашите почнат битката со eвреите, а тие нив ги мразат повеќе и од комунистите и русите, е тогаш на бриселските бирократи ќе им се разјаснат многу работи.:)

Последно уредено:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.657
Поени од реакции
11.795
Украина е 45м жители, замисли каква окупација ќе направат на запад ако се отворат границите и им се овозможи да го користат западниот пазар на труд. Со толку жители би имале и многу европратеници а неможат уопште да допринесат у буџетот на ЕУ. Бугарија не беше у толку очајна состојба коа влегоа у ЕУ. Само мое мислење, секако може да се деси да влезат у ЕУ, со што Брисел скрос би се дескредитирал, не дека до сега не е де.
Тешко дека ќе влезат во ЕУ ама за во НАТО секако можи. Ќе си постават америте база каде сакаат, кога ќе има војни низ арапскиве земји ќе мора украинциве да праќаат војници и сами да ги плаќаат како што е редот нели. За во ЕУ рековме тешко пошто како што кажа Боби преголема зејма е со популација ќе имаат доста проблеми. Друго беше со Бугарија, ипак е помала земја. Ама спомнато е на претходната страна ќе најдат начин да ја контролирааат и без да влези во ЕУ а на тој начин да ја тргнат и од Русија. Нема да бидат во ЕУ ама ќе бидат контролирани од западот исто како да се во ЕУ само без тие негативности кои можат да и наштетат на ЕУ. Бугарија ја примија чисто за да постават штит од Русија. Е откако го поставија штитот, сега гледаат да одат што е можно подалеку и можеби и да го поместат штитот уште поблиску до Русија. Истото е и за Романија и за другите земји од источна Европа. Македонија тука не им е потребна пошто помеѓу нас и Русија има земји со се со западот. А од долу ја имаат Грција. Али тоа е веќе друга тема и да не бегаме офтопик.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.525
Поени од реакции
26.204
Гледав денес видео клипови снимени во Харков и на други места како реагираат Русите и про-руски настроените Украинци против националистички и про-опизициски настроени Украинци. Масовни собири со палки и кациги, кошкање и тепање. Никако не е на добро работава, се' води кон тоа да има конфликт (дај Боже да грешам!).

Додатно, цел ден се пуштаат статии, пробни балони, за можна поделба на Украина на две држави - Галиција и Малорусија. Еве сега информација дека војската, дивизијата од П'сков, е ставена во состојба на боева готовност.

Ако стане нешто, ќе гине нам најблизок народ. :(

Псковскаја дивизија приведена в боевују готовность в свјази с событијами в Киеве

http://molotpravdu.com/2014/02/23/псковскаја-дивизија-приведена-в-боевују/?fb_action_ids=589914821087065&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[236957389761334]&action_type_map=["og.likes"]&action_ref_map=[]
.
Дај боже греши зашто Босна 2 ке гледаме изгледа...... :( :place:

N

Nicky Santoro

Гостин
Кога ќе видам дека некој сеуште го брани Сад покрај сите овие гомнарии што ги прави :sick:
Читам,како ни помогнала Русија досега? Како да ни помогни кога ние ја избравме ДЕМОКРАТСКА АМЕРИКА која фино поштено ни го чука 20 години??? Јас лично,гледајќи го Сад како ни го чука и како ровара по светов неможам да бидам наклонет кон него.Со Русија не сме пробале и незнам како бибило.А вие што лошо сте виделе од русија а добро од америка?Или тоа што вашите деца ќе учат албански ни го направија русиве?
Прост народ сме,ни од грешките неможеме да научиме.
Па читам некои деца си коментирале како Русија не им чинела на Украинците,чиниш Сад кога ќе дојде на ниво на германија ќе ги дотера.Како да сето ова што се случува е затоа што САД ги заболе за Украина па сеа сакаат да им овозможат подобар живот?
Нели следите ситуација општо во целиот свет? Не ја свативте политиката на САД? Не знаете зошто сака Сад да му ''помогне'' на Украинциве?
Алал да им е, кај сакаат се копаат и им успева.Проста раја,се воспалуваат прелесно.Посакував Јанокувич да излезе од контрола и да ги испоубија сите на плоштадот.Онака да излезат со хеликоптер и да рока во толпата со куршуми.Еден да не остани.Знам дека влегов во тежок филм ама баш ова го посакував.Досеа се им чинеше и сеа дојде американецот да им каже дека нечинело.Патетики.
Тоа дека не се силно подржани протестите и дека сад-еу нестое зад ова мало морген.Излезете протестирајте, и 10 000 да сте ќе ви акнат по некој пендрак и ајде дома.Онде има тешка организација,да не го тупам имапе некој пред 5 страни пишано.Треба некој да ги оргазнизира,оружје ова она...
Само Русија ми е некако многу блага во целава ситуација.Дали владо чекаше да заврши олимпијадава па да реагирА? Ќе видеме.Секакво сценарио е можно според мене.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Каде и да се појави дедово после тоа се случуваат војни.
http://www.businessinsider.com/john-mccain-meets-oleh-tyahnybok-in-ukraine-2013-12

Џон МекКејн со лидерот на фашистичката партија Свобода во декември 2013:

МекКејн со лидерот на опозицијата Арсениј Јатсењук и лидерот на Свобода Олег Тиахнибок во декември 2013.

U.S. Senator John McCain, right, meets Ukrainian opposition leaders Arseniy Yatsenyuk, left, and Oleh Tyahnybok in Kiev, Ukraine, Saturday, Dec. 14, 2013.

Read more: http://www.businessinsider.com/john-mccain-meets-oleh-tyahnybok-in-ukraine-2013-12#ixzz2uGoImpGn

http://www.globalresearch.ca/there-are-no-neo-nazis-in-the-ukraine-and-the-obama-administration-does-not-support-fascists/5370269

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.546
Кога ќе видам дека некој сеуште го брани Сад покрај сите овие гомнарии што ги прави :sick:
Јас имам приметено од мои другари дека само тие што се католици и баптисти го бранат западот и ЕУ. Православните сите се проруски ориентирани. Па според ова можеш да замислиш на кој начин се определени.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Јас имам приметено од мои другари дека само тие што се католици и баптисти го бранат западот и ЕУ. Православните сите се проруски ориентирани. Па според ова можеш да замислиш на кој начин се определени.
Според твојов заклучок католиците и баптистите се водечка религиозна група во земјава :) дај не се заебаај...

Што е толку тешко да се замисли не знам, кога со свои очи гледаме неправда и не е тешко човек да застане на руската страна.
На други теми како Грузија скоро сите беа против Русите. Во случајот со Сирија повторно повеќето зазедоа руски позиции.

Нема никаква врска религијата во случајот на Украина, кога самите тие се православни и се слободни да си го изберат патот за подобра иднина. Ако не им свиѓа Русија, нека пробаат со ЕУ и САД.

Само баш ме интересира како 90% од нивниот бизнис ќе опстои еден таков радикален и анти-руски шифт на сите нивоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom