Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Drugarce nema da zavrsime tamu sigurno osven od bes (droga alkohol). Ako si pameten,ucen i snaodliv nema nikogas da bides na dnoto. Toa kako eksluzivitet posto samo kaj nas. Mozes site tie karakteristiki da gi imas i da bides na dnoto a najgolemite prostaci da se ministri = Disneyland. Trite neisplateni plati ke ti gi plati drzavata aka socijalno i ne 1200 den nego okolu 70 % od mesecnata plata. Duri i ke ti pomogne so free kursevi za obuka. Ako si dojden na crno crno i ke si zivees...Toa sto ti kako automehanicar ne prosperira vo germanija e tvoj licen neuspeh a ne na germancite. Vinata gledaj ja vo sebe i potrudi se da ja ispravis.
Kaj procita ziti se deka jas sum rabotel avtomehanicar vo Germanija? Znaci sum rabotel zelezokrivec i toa samo 3-4 meseci dodeka ukapiram nekoi raboti okolu kupuenje na vozila.
Kako prvo, za mene uspeh vo zivotot ne e da rmbas nekade na rabota i da crncis za drug, bez razlika tuka ili tamu. Uspeh e sto pomalku da rabotis ili ic (javna administracija) ili sam svoj gazda pa koga sakam rabotam koga sakam ne. Rmbanje po 10-12 saati dnevno za mene e frlen zivot, pa koj so saka neka kaze.

Kako prvo, za mene uspeh vo zivotot ne e da rmbas nekade na rabota i da crncis za drug, bez razlika tuka ili tamu. Uspeh e sto pomalku da rabotis ili ic (javna administracija) ili sam svoj gazda pa koga sakam rabotam koga sakam ne. Rmbanje po 10-12 saati dnevno za mene e frlen zivot, pa koj so saka neka kaze.

Додади:

- и да не плаќам давачки кон никого, а посебно не кон државата.

Од таквите како тебе си пати Македонија, не од оние што сакаат да заминат од неа.

Kaj procita ziti se deka jas sum rabotel avtomehanicar vo Germanija? Znaci sum rabotel zelezokrivec i toa samo 3-4 meseci dodeka ukapiram nekoi raboti okolu kupuenje na vozila.
Kako prvo, za mene uspeh vo zivotot ne e da odis nekade na rabota i da crncis za drug, bez razlika tuka ili tamu. Uspeh e sto pomalku da rabotis ili ic (javna administracija) ili sam svoj gazda pa koga sakam rabotam koga sakam ne. Rmbanje po 10-12 saati dnevno za mene e frlen zivot, pa koj so saka neka kaze.
OK. Znaci polu parazit! Pa kako toa ti ke ranish familija ? Kako toa ke skoluvas deca ? Kako toa ke ides u grcka na odmor? Kako ke platis internet ? Ete sam si ja kaza forumulata za tvojot neuspeh. Belkim koa ke porasnish ke pocnis da razmisluvas.Do togas ne ne truj nas i germanija zaradi tvojot idealen "nacin" za dobar zivot

OK. Znaci polu parazit! Pa kako toa ti ke ranish familija ? Kako toa ke skoluvas deca ? Kako toa ke ides u grcka na odmor? Kako ke platis internet ? Ete sam si ja kaza forumulata za tvojot neuspeh. Belkim koa ke porasnish ke pocnis da razmisluvas.
Pa vaka, ovoj mesec prodadov 6 koli, odamna ovaka dobro ne mi odela prodazbata. Za mene i moite ic ne se sekiraj, jas sum prakticno na odmor sekoj vikend,kafanite poarno da ne gi spomenuvam. Misli mu ja ti tamu kako ke si ja teras.
p.s vo grcka nikad ni sum bil nitu mislam da odam na odmor, ne sum prodadena dusa.
:tapp::icon_lol:

Pa vaka, ovoj mesec prodadov 6 koli, odamna ovaka dobro ne mi odela prodazbata. Za mene i moite ic ne se sekiraj, jas sum prakticno na odmor sekoj vikend,kafanite poarno da ne gi spomenuvam. Misli mu ja ti tamu kako ke si ja teras.
p.s vo grcka nikad ni sum bil nitu mislam da odam na odmor, ne sum prodadena dusa.
Kafani ne rabota alkohol...Ekstra....Tvojota familija sto posto e mnogu gorda na tebe!

Eve licno imam maka golema se mislam kakva kola da zemam posto mometnalnata mi e 3 god stara veke a i neznam na koj od ostrov da odam proletva na odmor... Dominicana ili Aruba ..any suggestions ?

Moze i na Mars da odis ama eve jas opklada stavam deka 100x poubavo ke si projdam vo Crna gora so pravo drustvo. I BTW na odmor odam najmalku za mesec dena nekoj pat i poveke.

Да иамше некој шверцер таква продажба одма ќе се расширеше и дознаеше.
Без навреда друже ама ти не си бил шпараџија.Ти си изгледа неизживеан па арчиш пари надополнувајќи за младоста или времето кога си бил без пари

Moze i na Mars da odis ama eve jas opklada stavam deka 100x poubavo ke si projdam vo Crna gora so pravo drustvo. I BTW na odmor odam najmalku za mesec dena nekoj pat i poveke.
I da odish. Eve jas ke ti pratam 50 kilska tuba za na grb, da mozes rakija da si odnesis.

Незадоволство од животот во МК...
А што мислиш што те чека на опеваниот запад?

Прво не знам врз основа на што заклучи дека јас планирам да заминам...инаку изразувањето на незадоволство е вообичаена појава во нормални земји, ако имаш спротивна перцепција за животот во Македонија, сподели ја, да видиме каде тоа институциите на системот, а и за кого се функционални, за кого не, на што се должи твоето задоволство, понатаму да не навлегуваме.
Трагично е тоа што, во тој запад, колку и да сакаш да го девалвираш, она што може да се постигне со релативно ниски примања, за тука е мислена именка.

6 koli e pickin dim. Nekoi prodavaat po 20+ na mesec. A inaku moe moto e tivko i krotko i teraj si ja rabotata. Na ova vtorovo ne znam so da ti odgovoram, ne mi e smisol na zivotot samo trganje na pari vo corap (iako i jas si stedam)[DOUBLEPOST=1393017817][/DOUBLEPOST]
Додади:

- и да не плаќам давачки кон никого, а посебно не кон државата.

Од таквите како тебе си пати Македонија, не од оние што сакаат да заминат од неа.
Pa u osnova da, nitu zimam tugo nitu davam svoe.
I btw moze i sam da probas, nikoj ne ti brani.

Не знам зошто продаваш магла тука на некој? па ти да си некој и нешто нема да досаѓаш тука и да го тупиш со години како си незнам што бизмисмен(продавал увезени коли) ти си човеку неписмен,неможеш да влежеш на убаво работно место па праиш нешто со некои партнери за да преживееш, а несакаш да ја прифатиш реалноста дека си тешко клошариште(идел на одмор по месец и нешто. Аха со пун гепек пипер)... те цитирав еднаш пред неколку месеци кога објаснуваше исто за кафана и коли ... какви кафани човеку , ти не одиш у кафани ти одиш у биртии маалски :) прозирен си . Не си никој и ништо , свати.

Како бе вака, ти не плаќаш даноци, ама не си продадена душа бидејќи идеш на одмор во Грција?
Со тоа што не плаќаш даноци - Македонија губи. Со тоа што не идеш на одмор во Грција - Македонија не губи ништо, ни па добива. Едино Грција што губи. Ама тоа е Македончето, да му умре на козата комшијата. Туѓиот двор го гледа, а својот...

Да иамше некој шверцер таква продажба одма ќе се расширеше и дознаеше.
Без навреда друже ама ти не си бил шпараџија.Ти си изгледа неизживеан па арчиш пари надополнувајќи за младоста или времето кога си бил без пари

И што има лошо тука?

А што мислите колку вреди диплома од уким на запад?
Ќе стигне ли за еднократно бришење на задникот?

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
А што мислите колку вреди диплома од уким на запад?
Ќе стигне ли за еднократно бришење на задникот?

Воглавно, македонските факултети, иако признаени - не вредат многу на Запад. Да бидеме начисто. Затоа се потребни било какви сертификати од било какви школи или курсеви на ЕУ територија, за било што.

Воглавно, македонските факултети, иако признаени - не вредат многу на Запад. Да бидеме начисто. Затоа се потребни било какви сертификати од било какви школи или курсеви на ЕУ територија, за било што.
Точно - формално -на папир сите до еден се признаени од електротехнички па се до новинарство, арно ама, дефакто - не вредат пет пари.

Е сега и кога ќе земете нивни сертификати и дипломи тогаш ќе сфатите дека и таму има чорбаџии и бегови и дека и тие сертификати пет пари не вредат ако немате врски некој да ве вработи (она што кај нас се вика врска таму се вика - препорака)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom