Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Иритира тоа што тоа се претставува како крај на светот, готово од утре мрак на земјата ке биди пошто некој доктор тука бил малце платен или незнам што и отишол на запад и таму станал човек и ако и на другите не им се обезбеди исти услови и плата и тие ке заминат. И сега сите останати треба да се притресиме и да се акаме од земја и да ги молиме аман останете оти тоа е. Тука е така како што е, ако не им чини среќен пат. Никој не е незаменлив без разлика што некој си мислат дека се незаменливи. И тоа мислам дека најповеќе ги боли. Блефот дека не им врви а од друга страна газот не им држи да заминат па си знаат дека ке си останат тука вака или така пошто тој што навистина решил да замини многу многу не збора.

кој претставува дека е крај на светот и кој сака да го молите да остане? ... тој што сака, ќе замине и заминал и форумџии пишуваат од странство како е ... значи веќе заминале ... покрај тоа се излагаат овдешните проблеми што ги приморуваат луѓето да размислуваат, па нели е таква темата ... ако не ти одговара темава, слобоно не учествувај во неа ...[DOUBLEPOST=1392967844][/DOUBLEPOST]
Сеуште не ми е јасно, како тоа одлучуваш да одиш на факултет, кој што те насочува да зависиш САМО од државата, субјект кој што одамна знаеме дека е трул. Не ми е јасно ова вистински, ако има нешто во МК што не можам да сфатам е тоа што сите зинале по државна работа, а наоколу држави банкротираат.[DOUBLEPOST=1392929222][/DOUBLEPOST]

се нуди тоа, те интересира тоа ... и одиш на тоа ... ете така ...

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Пред се секој има право да го изрази незадоволството, и да напише зошто сака да замине од оваа земја, исто така секој има право да изрази спротивно мислење, да си го изрази задоволството од животот тука, и како тоа никогаш не би си заминал, тоа си е нечие субјективно мислење. Кои преовладуваат е очигледно. Од каде правото некој да им суди затоа што не се задоволни од битисувањето тука не знам, па уште и поради таквото мислење и изнесеното незадоволство да ги девалвира како личности...што побрзо да заминеле, типично за лоботомизираните полтрони...

Еве ти една реалност.
Името.
Ако народот се сложуваше да го смени името мислиш дека политичарите досега немаше да потклекнат под притисокот.

А од каде знаеш ти какво мислење има народот? Се одржал референдум? Или пак мислењето го базираш на „незвисните“ анкети, сондажи?
Најверојатно појдовна точка е тоа кој „ја добива поддршката“ на народот на избори, ама и тоа не значи ништо, самитот на НАТО во Букурешт `08, сите здружно прифатија Република Макеоднија (Скопје), само што грците ги „изиграа“ и сега нема назад, баш како вицот кога видовме што си...сега уште цената да ја утврдиме... интересно е што ова се случи во пикот на нечија поддршка, така да, толку од тезата која се пласира дека народот не ги поддржувал доволно политичарите, или дека не е лојален на државата, досега немао државтоворни политичари тоа е проблемот. Можам да се согласам дека народот има вина, но сигурно не таа која му се наметнува.

Од каде цело време споредбите со Државата Израел? Убаво е да ни бидат репер, по многу нешта се разликуваме, а само малку сме слични, поблиску сме со Ерменците и нивната приказна... е сега за Државата Израел, и нејзините политичари, па кога го спомнавте Нетанјаху знае ли некој каде и кога загинал неговиот постар брат? Може да се прочита и неговата биографија, а и на останатите политичари во Израел па да видиме врз основа на што се темелат споредбите...

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Незадоволство од животот во МК...
А што мислиш што те чека на опеваниот запад?

I tamu ima cela armija siromasi sto spijat pod mostovi i jadat po narodni kujni. Ama tie se ko prozirni duhovi za nasive forumski golemoraskazuvaci i sanjaci. Nikako da gi vidat.

Ем мостовите поубави, ем јадењето подобро во народни кујни. ;)

I tamu ima cela armija siromasi sto spijat pod mostovi i jadat po narodni kujni. Ama tie se ko prozirni duhovi za nasive forumski golemoraskazuvaci i sanjaci. Nikako da gi vidat.
Затоа што се будали да инвестираат во берзи и слични глупости (дрога и слично) и после немаат каде да живеат освен на улица.

Imase edna statija za profesiite i diplomite vo EU, najgolema sansa i rizik da ostanat gladni i bez pokriv nad glavata se ekonomistite ramo uz ramo so nepismenite.
:icon_lol:

Imase edna statija za profesiite i diplomite vo EU, najgolema sansa i rizik da ostanat gladni i bez pokriv nad glavata se ekonomistite ramo uz ramo so nepismenite.
Таму неписмените гладни (кај шо им е местото), овде владетели.

Зато шо е сигурно сигурно си е, кој е неписмен најубо да си остани овде, ќе проживи живот. Кој е паметен ќе го ебават неписмени.

I tie se popametni i pobogati od tebe....dzabe vezesh....!
Da da.
I tie se popametni i pobogati od tebe....dzabe vezesh....!
Koga sme veke kaj parite i bogatstvoto, moze i milijardi da imas pa da nemas nikakov zivot.
Inaku koga sme kaj ovie od dnoto na opstestvoto jas samo se nadevam deka nema da zavrsite tamu, zapadot i prikaznite za nego ne se nikakva garancija deka bas vas toa nema da ve snajde. Od zivot do bankrot na zapad kako sto veke ednas rekov ve delat 3 neisplateni plati.

Пушти линк од статијата, вака испаѓа дека само напразно зборуваш, а тоа нема да е прв пат.

И си се фатил за економистите, во секоја слична тема ги пишуваш.

Da da.

Koga sme veke kaj parite i bogatstvoto, moze i milijardi da imas pa da nemas nikakov zivot.
Inaku koga sme kaj ovie od dnoto na opstestvoto jas samo se nadevam deka nema da zavrsite tamu, zapadot i prikaznite za nego ne se nikakva garancija deka bas vas toa nema da ve snajde. Od zivot do bankrot na zapad kako sto veke ednas rekov ve delat 3 neisplateni plati.
Drugarce nema da zavrsime tamu sigurno osven od bes (droga alkohol). Ako si pameten,ucen i snaodliv nema nikogas da bides na dnoto. Toa kako eksluzivitet posto samo kaj nas. Mozes site tie karakteristiki da gi imas i da bides na dnoto a najgolemite prostaci da se ministri = Disneyland. Trite neisplateni plati ke ti gi plati drzavata aka socijalno i ne 1200 den nego okolu 70 % od mesecnata plata. Duri i ke ti pomogne so free kursevi za obuka. Ako si dojden na crno crno i ke si zivees...Toa sto ti kako automehanicar ne prosperira vo germanija e tvoj licen neuspeh a ne na germancite. Vinata gledaj ja vo sebe i potrudi se da ja ispravis.

Пушти линк од статијата, вака испаѓа дека само напразно зборуваш, а тоа нема да е прв пат.

И си се фатил за економистите, во секоја слична тема ги пишуваш.
ako mu se pusti uste ednas @leandra ke vidi dali se ekonomistite isto so nepismenite :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom