UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
А праша некој вчера дали ќе даваат фудбал на мтв?

Член од
14 април 2012
Мислења
33.022
Поени од реакции
67.940
Шчесни ке јаде додатна казна ради гестикулацијата.

УЕФА има предложено казна во стилот на ватерполо казна за стартовите како оној на Шчесни, за со цел да не биде тимот оштетен во повеќе наврати.
Голманот би требало да биде праќан во sin-bin, место каде што казнетиот играч ке седи 10-15 минути.

Само не ми е јасно што ке прави екипа без голман 10-15 минути, ке брани ваљда некој од одбранбените играчи.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298

УЕФА има предложено казна во стилот на ватерполо казна за стартовите како оној на Шчесни, за со цел да не биде тимот оштетен во повеќе наврати.
Голманот би требало да биде праќан во sin-bin, место каде што казнетиот играч ке седи 10-15 минути.

Само не ми е јасно што ке прави екипа без голман 10-15 минути, ке брани ваљда некој од одбранбените играчи.
Па место голманот друг ќе одмара.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.022
Поени од реакции
67.940
Не е наведено дали може да се смени голманот со друг играч.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Не е наведено дали може да се смени голманот со друг играч.
Ами ако брани некој одбрамбен место голманот 10-15 мин, повеќе ќе ги наполнат него црвен ако му дадат. :D

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ами ако брани некој одбрамбен место голманот 10-15 мин, повеќе ќе ги наполнат него црвен ако му дадат. :D
Зависи, ако ставиш играч да брани како Валбуена, Џовинко или некој сличен на нив, не би имало некоја разлика :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Taка знаеш каква слобода ќе си добијат голманите, поготово ако се погоди некој како Толдо, Кањизарез или Кан.. Па у секој дуел со маја гери ќе влагаат, коски ќе кршат.. Ги боли кур ќе оладат само 10 мин... А и ќе се упропасти фудбалот така..

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
од кај знаеш дека Фиорентина ќе изиграше полошо од Милан у ЛШ? последно кога игравме,бевме 1 у група со Ливерпул и Лион,сосема добро изигравме со Баерн,а знаеме како помина понатаму и стигна до финале,а скоро истиве играчи им играа,освен Гоце,Манџа и Мартинез
е сеа што би било кога би било...не ми е којзнае колку криво :)place:) што игра Милан место Фиорентина,али неможеш да кажеш дека послабо ќе сме изиграле од вас
викавте и дека е боље Милан што иде пошто Фиорентина ќе го продала пола тим и ќе испаднела уште у квалификации,па видовме кој што купи и продаде у преодниот рок ;)
Абе друже како сакаш кажи го Ливерпул и Лион знаеме какви беа таа сезона,бетер од Милан оваа што се.Помизерен Милан од сезонава јас немам гледано ама пак,одигра нешто со Атлетико,што значи колку и да е слаб Лига на шампиони игра и не викам дека послабо ќе сте изигирале,не се знае со кого и како ќе падневте ваму можда многу послабо ќе одигравте можда појако си зависи све од групата..
Зошто болна не си бевме во форма, си ги прокоцкавме шансите и заслжено си одпаднавмеи налет то што немавме среќа ама тоа е. Оти не си реален затоа Фиорентина по секој критериум лани поштено си се избори за местото ЛШ тотално поштено, истото и со Ајакс Бало едноставно си падна за пенал не знам што поќе од тоа. Фиорентина знаеше да игра до крај ама не на начинот на кој играа Милан и Берлускони таа е вистината, и сите ја видоја и ја пишаја дuri и вие во Серија А темата, ама тоа не е целта на постот. Целта е дека ти си ист како тие кои пљука на Милан ама апсолутно истото го пиша за другите тимови и то не те прај поарен од нив туку напротив ист. Небитно е кој како изиграл во ЛШ едноставно си го заслужи Фиорентина правото ама ете...
Јас никогаш не сум пљукал по италијанска екипа која направила успех во ЛШ,тоа нека е како прво.Второ на кој начин игра Милан во Сериа А? :D Сакаш да ми кажеш дека не местеа за трета позиција лани и ни ја поклонија?Немој да ме смееш другар,знаеме како доат работите во Италија,затоа и нема да го коментирам тоа овде не е темата за таков муабет.. Ти реков за Балотели,ако не си ме разбрал ќе повторам,тоа има судии кој го судат и судии кој не го судат,според мене немаше пенал,ама според мене немало и многу пенали кој било судени на штета на Милан последниве години,па никогаш не сум се бунел,така да.. Life goes on.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Според мене ти од инат збориш..Се нешто ти смета околу Баерн.:unsure:Црвениот беше презаслужен,нормално според правила.
Јас не сум крив што Робен си се прошета во одбраната.Во фудбал прекршок си е прекршок,без разлика дали си сакал или не си сакал.И Војче си знаеше што ќе се деси,направи пенал и одма отиде на гол на линија,ама Рицоли лагано зад него и црвен.Не е првпат да се случи вакво нешто.

Озил не ни излагаше сам при пеналот,нешто те буни.Лам залепен зад него беше.Алаба и Данте пред Озил беа,но подоле.Нојер на голот беше.Така да,Озил секако не беше сам.Топката отиде кај Саного ама Алаба со клизач спаси.Не може обичен фаул да биде санкциониран со црвен кога Озил немаше празен гол,а Робен имаше празен гол.А кога ќе видиш фактот дека и офсајд(најверојатно) беше.

Кој му е крив на Венгер што го пушта Озил да шутира,кога Нојер го знае Озил цел живот.Изјавата му беше дека осеќал дека ќе шутира по средина па затоа и скроз не се фрли во страна.Озил се двоумеше уште пред да шутне.Потоа потона како Титаник,топка не фати.

Да се отвореа Арсенал како Сити завчера,ќе примеа уште некое голче.Венгер си знаеше дека 0-1 е подобар резултат од 0-2.Но пак примија гол.Цела екипа пикната на 25 метри.Второ полувреме немаа повеќе од 15% посед на топка,не ни сакаа да имаат.Баерн играше за мене одлично во второ полувреме.Па не можеш да одиш одма да шутираш,да набацуваш и да ја губиш топката.
Барса некој пат така направи ама после и на Сити им се отворија неколку шанси,а и за малку ќе примеа гол.
Баерн не го дозволи тоа,Арсенал топката не ја чепнаа.Одеа на сигурно.Подобро 0-1 отколку на контра да ти збичат гол.
А шанси не да немаше,имаше и тоа како.Е сега што не ги искористија тоа е веќе друга работа,а оваа сезона тоа го прават доста често.

Нив реално им се наруши концептот со повредата на Гибс.

Кога ќе видиш дека Алаба,Данте,Тиаго(убедливо најлошиот),Мартинез,Гетце(второ малку се подобри) и Манџо не играа ништо посебно,би се сложил дека Баерн не играше добро.Но пак победи,тоа е битното.Лани со олку индиспонирани играчи не правеа ништо.Мартинез влета на 6-ка и направи триста проблеми одпрво.Екипата е научена на Лам,се виде второ полувреме колку течно играа,а и Мартинез не е играч кој знае да ги поврзи со пасови.Тој е класичен чистач.

Еве ти црвен според правило :

Немаше играчот празен гол,но повторно спречува скоро сигурен гол

Не знам зашто ти давам и примери,и самиот си знаеш ама се правиш на Тошо очигледно.

Иначе Венгер какво пиче,само јаде трици за манири а тој тоа не го прави.Не се поздравил со Пеп ни пред почетокот ни на крај.Испаѓа во право Мурињо што збореше за него.

Еве ви материјал за шпекулирање :

Лошоси ме разбраја, неми смета Баерн батице мерак ми е да ги гледам,уште померак ми беше лани да ги гледам како газат, но ова е мое мислење и црвен не требаше да има, ти викаш прекршок си е прекршок епа ај за секој втор ситен прекшок жолти за секој 4 црвен, ако толку сакаш да ја тенчиме работата Озил да поминеше покрај Боатенг имаше шанса за гол без разлика кој бил позади него или до него или ако голман е пред него тоа е шанса за гол и ако се фаулира тој играч по правило намерно да спречи шанса за гол е црвен, што во овој случај со Озил фаулот не беше намерен и заслужено жолт, ист критериум требаше и со фаулот над Робен, офсајдот батали го настрана тоа офсајд си имаше но кога веќе досуди жолт за Боатенг треаше и за Шчезни исто, друго ако добро видов несум сигурен Робен и немаше добар прием со топката и му избега истата, така да колко ке било гол ако прошол Робен не се знае. И не се возбудувај толку и без нервози те осеќам малко си ми нервозен само си коментираме и далеко од тоа дека ми смета Баерн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom