Искрен треба да си, ги осакати со црвениот, тоа во фудбал на голман црвен ти е црвенипол, за жолт да но црвен никако плус ударот врз Робен беше по инерција не беше намерно например како во финалето Арсенал- Барселона кога Леман намерно го истресе Ето, ако е така требаше црвен и за Боатенг при пеналот да има бидејќи излегуваше Озил еден на еден со голманот, али ова е фудбал и се дешаваат овие работи не е ниту прв ниту последен пат и Баерн заслужено си победи ги стави во шише второ полувреме, апла кражба беше полуфиналето Челси- Барселона 2009 година, кој им е крив на Арсенал кога немаа капацитет да си ги искористат шансите, и друго мое мислење за играта на Баерн е далеко полоша од претходната сезона со Јуп, да се вртиш околу 16 метри 10 минути без да шутнеш со играч помалку за мене е полошо одколку да ги газиш противниците 90 минути со пресинг акции, крила и цело време стварање на шанси за гол.
Според мене ти од инат збориш..Се нешто ти смета околу Баерн.

Црвениот беше презаслужен,нормално според правила.
Јас не сум крив што Робен си се прошета во одбраната.Во фудбал прекршок си е прекршок,без разлика дали си сакал или не си сакал.И Војче си знаеше што ќе се деси,направи пенал и одма отиде на гол на линија,ама Рицоли лагано зад него и црвен.Не е првпат да се случи вакво нешто.
Озил не ни излагаше сам при пеналот,нешто те буни.Лам залепен зад него беше.Алаба и Данте пред Озил беа,но подоле.Нојер на голот беше.Така да,Озил секако не беше сам.Топката отиде кај Саного ама Алаба со клизач спаси.Не може обичен фаул да биде санкциониран со црвен кога Озил немаше празен гол,а Робен имаше празен гол.А кога ќе видиш фактот дека и офсајд(најверојатно) беше.
Кој му е крив на Венгер што го пушта Озил да шутира,кога Нојер го знае Озил цел живот.Изјавата му беше дека осеќал дека ќе шутира по средина па затоа и скроз не се фрли во страна.Озил се двоумеше уште пред да шутне.Потоа потона како Титаник,топка не фати.
Да се отвореа Арсенал како Сити завчера,ќе примеа уште некое голче.Венгер си знаеше дека 0-1 е подобар резултат од 0-2.Но пак примија гол.Цела екипа пикната на 25 метри.Второ полувреме немаа повеќе од 15% посед на топка,не ни сакаа да имаат.Баерн играше за мене одлично во второ полувреме.Па не можеш да одиш одма да шутираш,да набацуваш и да ја губиш топката.
Барса некој пат така направи ама после и на Сити им се отворија неколку шанси,а и за малку ќе примеа гол.
Баерн не го дозволи тоа,Арсенал топката не ја чепнаа.Одеа на сигурно.Подобро 0-1 отколку на контра да ти збичат гол.
А шанси не да немаше,имаше и тоа како.Е сега што не ги искористија тоа е веќе друга работа,а оваа сезона тоа го прават доста често.
Нив реално им се наруши концептот со повредата на Гибс.
Кога ќе видиш дека Алаба,Данте,Тиаго(убедливо најлошиот),Мартинез,Гетце(второ малку се подобри) и Манџо не играа ништо посебно,би се сложил дека Баерн не играше добро.Но пак победи,тоа е битното.Лани со олку индиспонирани играчи не правеа ништо.Мартинез влета на 6-ка и направи триста проблеми одпрво.Екипата е научена на Лам,се виде второ полувреме колку течно играа,а и Мартинез не е играч кој знае да ги поврзи со пасови.Тој е класичен чистач.
Еве ти црвен според
правило :
Немаше играчот празен гол,но повторно спречува скоро сигурен гол
Не знам зашто ти давам и примери,и самиот си знаеш ама се правиш на Тошо очигледно.
Иначе Венгер какво пиче,само јаде трици за манири а тој тоа не го прави.Не се поздравил со Пеп ни пред почетокот ни на крај.Испаѓа во право Мурињо што збореше за него.
Raphael Honigstein @honigstein 16h
Wenger did not shake Guardiola's hand before or after the game
Raphael Honigstein @honigstein 15h
Btw, non-handshake not my personal observation but info from Bayern official. They're a bit puzzled.
Guillem Balague @GuillemBalague 6h
Nobody at Bayern knows why Wenger didn't give Guardiola a handshake before or after the game. What rattled his cage?
Guillem Balague @GuillemBalague 6h
Generally the local coach goes to visitant to shake his hand. Wenger didn't do it. At the end Pep went 2 greet him but AW had gone. Strange
But wait, could there have been an acceptable reason for Wenger to not shake Guardiola's hand?
Arsene Wenger has sensitive skin and more then one handshake a day causes epithelial discomfort and rash
Еве ви материјал за шпекулирање :