Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Колшрајбер е подобар тенисер од Сајслинг но овој игра на домашен терен, ќе ја има целосната поддршка од публиката. 2-0 е за Сајслинг во меѓусебните, ама Колшрајбер е одличен тенисер и не би се кладел против него. Мене оваа ми е многу тешка за типување и би ја избегнал. Јас би играл на Алмагро, 4-0 во меѓусебните дуели со Шарди, на земја нема изгубено сет од него во два дуели. Алмагро сервира одлично, Шарди нема никаков ритерн, така да би требало Алмагро да добие тука, а 1.60 не е лош коефициент.

Друго освен Радванска не ми доаѓа на памет, ептен се тешки мечевите за типување. Пример според традиција и реално гледано Мареј треба да е чист 1 со Чилич, ама Хрватов е во одлична форма, а Мареј ни прибилижно во некоја добра. Затоа не се знае. :D

Лагано и Радванска и Алмагро во два сета, а за другото апла бев во право, доста тежок ден за типување тениси.
Утре е малку подобар ден, има неколку зицери:
Ферер-Алмагро, нема сеуште коефициент на нет, али би требало околу 1.30/1.40 да биде. До сега Алмагро никогаш го нема победено Ферер, 14-0 е во меѓусебните дуели. На Алмагро ова му е втор турнир после повредата, и очекувам нов пораз бидејќи до сега не покажа премногу во претходниве дуели, а Ферер ко Ферер, стандарден си е и си ја дига формата од меч во меч. Типот оди кај Ферер тука.

Чилич-Сајслинг, 1.35 е кецот за Чилич. Лани два пати играле, два пати добил Чилич со по 2-1 во сетови. Моментално Чилич е во одлична форма, ги нареди Цонга и Мареј со по 2-0 во сетови што не е мала работа. Сајслинг мислам дека тука му е максимумот и се што може да направи е да земе сет, ништо повеќе. Мислам дека Чилич ќе тепа 2-1 во сетови, али ќе го одгирам 1, да не ризикувам со точен резултат. :D

Павличенкова и Петкович се зицери од жените, играат со многу послаби противнички. За некои тениси нема сеуште квоти, така да сабајле ќе пишам ако забележам уште некоја добра за играње.

П.с. Лично мое мислење е дека и Робредо ќе го добие Фоњини, и дека Милер-Херберт е чист плус на гемови, затоа што и двајцата се тешки сервери и би требало да гледаме тај брејкови таму. Али овие два типа се поризични, може да се пробаат на помал влог. Среќно ако прати некој.

NBA Rising Stars Challenge - јес да е егзибиционен натпревар каде воопшто не се игра одбрана,но границата за вкупно поени дадена на 284.5 поени !?! МНОГУ БЕ.

на 278 закочија,границата беше лудило јбг (y)

Лагано и Радванска и Алмагро во два сета, а за другото апла бев во право, доста тежок ден за типување тениси.
Утре е малку подобар ден, има неколку зицери:
Ферер-Алмагро, нема сеуште коефициент на нет, али би требало околу 1.30/1.40 да биде. До сега Алмагро никогаш го нема победено Ферер, 14-0 е во меѓусебните дуели. На Алмагро ова му е втор турнир после повредата, и очекувам нов пораз бидејќи до сега не покажа премногу во претходниве дуели, а Ферер ко Ферер, стандарден си е и си ја дига формата од меч во меч. Типот оди кај Ферер тука.

Чилич-Сајслинг, 1.35 е кецот за Чилич. Лани два пати играле, два пати добил Чилич со по 2-1 во сетови. Моментално Чилич е во одлична форма, ги нареди Цонга и Мареј со по 2-0 во сетови што не е мала работа. Сајслинг мислам дека тука му е максимумот и се што може да направи е да земе сет, ништо повеќе. Мислам дека Чилич ќе тепа 2-1 во сетови, али ќе го одгирам 1, да не ризикувам со точен резултат. :D

Павличенкова и Петкович се зицери од жените, играат со многу послаби противнички. За некои тениси нема сеуште квоти, така да сабајле ќе пишам ако забележам уште некоја добра за играње.

П.с. Лично мое мислење е дека и Робредо ќе го добие Фоњини, и дека Милер-Херберт е чист плус на гемови, затоа што и двајцата се тешки сервери и би требало да гледаме тај брејкови таму. Али овие два типа се поризични, може да се пробаат на помал влог. Среќно ако прати некој.
Одбери еден тенис, според тебе за МАКС бет :)
Совет еден плус ако можи-сакам Интер да го лупам 1? Ај вака ти како фан, твое ОБЈЕКТИВНО, не субјективно мислење :)

Ај едно прашање зошто не сум искусен. :D Што значи хендикеп -4.5, да тепа или да не изгуби со 5 така?

Да ако го играш 1-4.5 тогаш мора да тепа со 5 разлика , ако го играш 2ка не смее да изгуби повеќе од 4 разлика ако тепа уште подобро :D

Да ако го играш 1-4.5 тогаш мора да тепа со 5 разлика , ако го играш 2ка не смее да изгуби повеќе од 4 разлика ако тепа уште подобро :D
Па што е тогаш со 1 (+4.5) што значи тоа, нели ако е +4.5 мора да тепа со 5 разлика? :D

Па што е тогаш со 1 (+4.5) што значи тоа, нели ако е +4.5 мора да тепа со 5 разлика? :D

За која утакмица ти треба тоа ?
Ако е со +4.5 треба домаќинот да не изгуби повеќе од 4 разлика или да победи .

Де бе, едноставно е. Ако играш 1 +4.5 хендикеп на конечниот резултат му додаваш 4.5+ гола/гема/коша на домаќинот, ако е минус одземаш. Не е некоја филозофија.

За која утакмица ти треба тоа ?
Ако е со +4.5 треба домаќинот да не изгуби повеќе од 4 разлика или да победи .
За мечов се мислев дали да се игра хендикеп 1, затоа е цела дискусија. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom