ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Живеете во заблуда ако мислите дека врвниве спортисти, а у случајов тенисерите не користат нешто. И Новак и Рафа и Роџер користат 500 000 супстанци и пред и после мечевите. Без хемија денешниот спорт е 0 (нула), голема колку главата на оној коментаторон од Канал 5 што навива за Барса. Е сега, дали нешто е недозволено, нелегално или што ти ја знам не може да знаеме, ние обичните смртници. За Надал така се зборува ради неговата конституција, он од увек бил мускулест, со големи бицепси, со голем грб, а башка и неговата игра од увек се базирала на многу трчање и борба до последен здив.

Сега факт е дека на некого овде, знае кој е, му сметаат успесите на Надал и затоа начнува вакви муабети, наместо да зборува за тенисот што се игра во оваа ера и убавината што ја содржи истиот. Пред некој ден Новак гостуваше во една емисија во Србија, кај Иван Ивановиќ, ја изгледав цела и многу ми се допадна истата. Ноле зборуваше како стигнал до ова ниво каде што е сега, низ што се поминал, зборуваше и за пресудната за него 2011 година, за нештата кои ги сменил и жртвувал за да биде врвен тенисер. И баш убаво го праша водителот каков му е односот со другите тенисери и он кажа дека односнот со Надал и Федерер му е на апсолутно високо ниво и дека со нив стои одлично. Така и треба да биде, тенисот е џентлменски спорт и нема потреба од омраза и слично. Ривалитет си е ривалитет, али тоа е на терен, надвор од теренот е сосема друга приказна.

Мене пример многу би ми било малоумно да го обвинувам Ноле за допинг за фамозната 2011 година, или лани да речеме кога се повреди и кога чудесно играше после тоа. Едноставно 21 век сме, медицината е отидена на многу високо ниво, сеа тоа што ние живееме у вукојебина и не ни се јасни тие работи е сосем друга ствар. Уживајте во тенисот и не се замарајте со безпотребни работи, ако некој е виновен ќе го откријат порано или подоцна. И да, не читајте Филе сајтови затоа што си ја повредувате интелигенцијата.

П.с. Тотално вон овој муабет, вчера Монфилс против Ниеминен мавна форхенд со лева рака и направи винер. :pos:

Нит се водиш нит се тераш. Погоре пишуваш дека не си на ниедна страна од приказната а се уби постирање (пропагирање) линкови и цитати кои завземаат само една страна.

Бар биди конкретен и држи се на таа страна, нема никој да ти се налути :pos:

За ова со косава и бицепсот, ала стандарден теретана муабет. На Агаси за неколку години му испопаѓа косата, којзнае на каква терапија бил :)
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 00:54 ---

Па баш ради ова со Армстронг мислам дека ќе се намалат овие работи, тој е еден најсвеж и најконкретен пример за допингов. Кој би се решил сеуште на тоа е во најмала рака, луд :)

abe da mu ebam majkata , koj del ne go razbirash , neutralen sum po toa prashanje , da ne sum mu svetel sluchajno koga se dopuval, samo stavam linkovi od interesni statii od kolku tolku poupateni likovi i eve ja primetiv ovaa sluchajnost so prognozata za ciklichnite pauzi na Nadal so povredite , pa koga proguglav vidov cela masa na likovi koi seriozno se zanimavaat so taa tema. Da beshe nekoj drug teniser vo prashanje , ke beshe ok , a se chepne Nadal , odma fanaticite so face palmovi i idiotski kvalifikacii , zabraneto ovoshje . Nikade ne iznesov svoj stav , ednostavno nemam , me boli stojko shto mislite vie . Chudno mi e shto se poglasni se shpekulaciite , od se poseriozni izvori , koincidencii mnogu , a primetiv deka nikade vo takov kontekst ne se spomnuvaat Fed , Novak , Marej , pa ne znam , mozebi vie znaete , da ne e zavera protiv Nadal , ili ima neshto vistinito . Rekov , slobodno postirajte i za Novak slichni statii , da nauchime neshto novo , mozebi ima interesni detali , eve kao infoto deka Fed , Novak, Marej vo 2012 bile duri po sedum pati testirani a Nadal nitu ednash .Na kraj na kraevite , ako hipotetichki , izleze deka Nadal se dopuval , shto ke mu znachi toa na Novak za porazite od Marej , Stan , Berdych , Fed na RG 2011 , pa i od Nadal , da ne sluchajno ke mu gi dodelat nemu titulite . Eve drugo interesno info shto doznav , sporedbeno kolku se chesti i zastapeni doping kontrolite vo site sportovi

522411_422788531182605_773841981_n.jpg

tenisot nekako malku e zastapen , neli . Vremeto ke pokaze , no fakt e deka ima mnogu koincidencii , mozebi nema vrska , ziva glupost e , ama mozebi i ima neshto

Последно уредено од модератор:
Колку перверзно игра Фоњињи.:pipi:Човекот буквално си игра курот,иако овој неговиов стил е чиста уметност.

Не е како Симон да замара до утре,овој замара ама кога ќе почне директно да напаѓа,тоа е класична уметност.Дроп шотот,форхендот,бекхенд..:cuc:Колку маестрални удари.

Во 5 гејма на свој сервис изгуби само 2 поена,и тоа првиот удри во мрежа и му намести зицер на Мајер а вториот направи дупла..

Јес да не му работи саатот,ама има уметност во овој "чуден" стил.

Уште не ми излага дуелот против Монтањес на Роланд Гарос,кога повреден го малтретираше и го победи.:cuc:

Фоњини малце да имаше во главата ќе беше стандарден топ 10 играч. Еден од ретките што игра и офанзива и дефанзива подеднакво добро и има широк спектар на удари.

Монфилс лекција му одржа на Гаске, го пробуши од сите страни. Чилиќ и Хас беше најужасното финале што некогаш сум го гледал, фестивал на неизнудени грешки. :facepalm:

Јачина е Дмитри :icon_mrgr:
Реално во право е, увек на појакиве тенисери им се прогледува низ прсти, така да со право се буни.

:vozbud:
Изгледа добиваме играч кој ќе биде иден топ 20. Страшен потенцијал е Тием, пред почетокот на сезонава сакав да напишам една анализа и мои очекувања за оваа сезона, ама немав доволно време и баталив. Тием сигурно ќе беше спомнат во неа, заедно со Бенчиќ и Коњух кај жените. Бекендот DTL му е :drk:

Ко што тргнало, ќе го јаде Мареј во Ротердам, и тоа од човекот кој игра тенис на врвно ниво само во Фебруари.

Ко што тргнало, ќе го јаде Мареј во Ротердам, и тоа од човекот кој игра тенис на врвно ниво само во Фебруари.

Не е точно ова. Чилиќ за време не суспензијата има многу работено на својата игра, пред се на сервисот и ритернот. Сменета му е механиката на сервисот, а и ритернира многу подлабоко и порамно за разлика од порано. Одличен е Марин сега за сега, посакувам да го видам во топ 10 до крајот на годината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom