Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Целата трилогија на Ларсон ми е во TO DO LIST. Ќе дојде ден и за тоа. Сепак, прво ќе ја изгледам „Милениум“ трилогијата, многу важна е за курсот - според професорот, единствениот скандинавски блокбастер. :P Па да го видиме и тоа чудо! :coffee:
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 01:15 ---
А, и - не станува збор за The Girl with the Dragon Tattoo (2011) на Финчер, туку за The Girl with the Dragon Tattoo (Män som hatar kvinnor, 2009) на Niels Arden Oplev. Ќе ги гледам и The Girl who Played with Fire (Flickan som lekte med elden, 2009) и The Girl Who Kicked the Hornets' Nest (Luftslottet som sprängdes, 2009) на Daniel Alfredson.

Ах, сори Злате, мислев дека си го симнал тој на Финчер. Овие ги немам гледано јас, ама ќе ги гледам обавезно, фала ти што ги спомна, ќе ги стаам на даунлоад.
Некој ги гледал овие? Добри се?

Последно уредено од модератор:
Identitiy(2003)-Доста позитивно ме изненади филмов,многу ми беше интересен филмов,а крајот ме импресионира.Се на се добар филм.8/10
Мене тогаш ми требаа 2-3 гледања за да сфатам за што всушност се работи

За оние кои им се допадна филмот Hitmen, и би го гледале и наредниот.

Roll out the red carpet... More casting news about the next Hitman movie was revealed last week!
British-born actress Hannah Ware has been cast as the female lead but specifics about the role she will play are not yet known. She is currently starring in the ABC series, Betrayal.

Filming is expected to start next month with Zachary Quinto and Rupert Friend the other confirmed cast members.

the Omen е еден од најконтраверзните филмови, и беше премиерно прикажан на 06.06.06, датум кога се смета дека (ќе) се роди синот на Сатаната, Дамјан. Уште го немам гледано филмов, ама сакам да го гледам само чекам подобра снимка, зошто мрзам да гледам глави на луѓе доле :)

Еве некои слики:

omen.jpg

The%20Omen%20front.jpg

omen.jpg

Кажете дали и колку е добар ама не разкажувајте пошто после нема да ми биде интересен :tapp:

Го имам гледано многу пати и филмот е многу добар и овој и поновиот од 2006та.
Ја имам читано книгата Демијан или Дамјан како и да ја преведуват од Херман Хесе и очекував да биде адаптација на книгата ама има само некои ствари.... Сепак овој и од 2006та се многу добри... Сепак од 2006та е подобар, според мене... Вреди да се гледа. ;)

Мислам беше на оваа тема ,еден член бараше еден филм со деца болни од рак па ке се вљубат..... , еве го The Fault in Our Stars ,гледав Филмополис и имаше за актерката па ми текна. Дури во јуни ке искочи филмот.
--- надополнето: 10 февруари 2014 во 23:25 ---
Изминатава недела,две изгледав бајаги филмови,сварно многу,за мој стандарди. Ајт еден по еден во 2реченици

All is Lost 8/10
Мислам ова е прв филм кој сум го гледал кој е тотално само со еден актер. Приказната добра,Редфорд одличен, филмот на моменти досаден.

Enough Said 7/10
највеќе го симнав заради тоа што е последен на Гандолфини. Онака релаксирана драма,одлична актерска екипа. Се прашувам зашто бе џулија уште се малтретира да снима филмови/серии кога може да го купи холивуд со се знакот?Ваљда и е разонода ова.

At Any Price 5/10
Семејна драма , алчност,прељуба,досада,проблеми,земјоделство... Зашто го гледав???

Odd Thomas 7/10

Од - комуницира со мртвите и ги разрешува нивните убивства ,Елцин главна улога, нешто научна фантастика-фантазија е филмот,али ми се допадна,филгуд филмче,кога можете глејте го.

The Counselor 2/10
Шо би рекол моу porque,porque? Толку јака актерска екипа ,али филмот катастрофа,досада жива ,па ја уште сум го симнал екстендед кат:facepalm:. Мотање еден куп ,првата сцена со Пенелопе и сцената со шофершајбната :icon_lol: ја запамтив само.

Napola 9/10

Германски филм за тие нацистичките(обожавам ваква тематика) школи за перење памет ,ариева раса ,сите плави ,високи,спортисти,..... Ептен добро направен ,вреди да се гледа.

и за Ескеј план и Ендерс гејм пишав пост

Мене ме разочара The Counterfeiters, добил оскар за најдобар филм и приказната е супер ама некако како нешто да ми фалеше во филмот. Само 7ца од мене

Небраска е црнобел филм?????
Јас на некој награди каде беше номиниран 1000% сум сигурен дека беше во боја најавата
--- надополнето: 12 февруари 2014 во 13:23 ---
"Mr. Morgan's Last Love го гледав ,добра драма ,во париз,прво помислив дека ќе биде жива глупост филмот но отиде во добра насока ,се појавува цуцата од Х-фајлс:love: 7/10

Дали некој од тука што го гледал новиот Робокап си помисли дека ликот на Семјуел Л. Џексон во филмот е уствари сличен на Латас ? :ROFLMAO:

Сметам дека филм што го немам изгледано е срање и сите што го изгледале и им се допаднал се будали. Fuck logic.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom