Сонови, толкување на сонови

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Леле каков кошмар сум сонила ама после сум се газела од смеење цел ден на сонов и кај стасав го раскажав и не можев да издржам и овде да не го кажам...

Сум се гледала гола во огледало и наместо ци*ки сум имала ку*ови на тоа место и сум си ги мафтала и ме фатило страв кај ке најдам прслуци со таков дезен ...:pos:

Некакво значение има ова ?

Член од
30 мај 2012
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.991
Што значи во сон горниот заб единицата да ми биде како ептен искривена навнатре, пред паѓање целата раскрвавена..?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Неколку пати сонувам ист сон, на истото место сум и гледам бесни кучиња кои лаат и одеднаш почнуваат да ме бркаат. Првиот и вториот пат кога го сонував сонов им побегнав, а третиот ме стигнаа. Некој?

Член од
5 февруари 2014
Мислења
138
Поени од реакции
60
Неколку пати сонувам ист сон, на истото место сум и гледам бесни кучиња кои лаат и одеднаш почнуваат да ме бркаат. Првиот и вториот пат кога го сонував сонов им побегнав, а третиот ме стигнаа. Некој?

Брат сонов можда да те прати некоја лоша срека или таква работа првиот пат си се спасил ама вториов шо викаш те фатиле некоја несрека изгледа е ама незнам некои па викаат тоа што ке го сонуваш спротивното се случувало незнам стварно.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Секој пост почнува ШТО ЗНАЧИ ШТО ЗНАЧИ.. а одговор нема на ниеден.. што воопшто пишувате!?..

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855

Ти недостига довербата и сигурноста во реалниот свет. Периодов имаш нешто испланирано кое е подложено на критики? Пази се од пријателите, навидум ќе ти помогнат да оствариш нешто, но навидум. Потпри се на твоите родители, потребна ти е сигурност и поддршка, а тоа ќе го добиеш само од нив.

Секој пост почнува ШТО ЗНАЧИ ШТО ЗНАЧИ.. а одговор нема на ниеден.. што воопшто пишувате!?..
Затоа што темата е "сонови, толкување на сонови". Тоа што јас, метатрон или pearl не сме успеале да протолкуваме било поради зафатеност. Кога и да можам, секогаш помагам на неколку, а останатите ги превзема метатрон.

А сега лепи, што сањаше вчера?

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.171
Поени од реакции
13.781
Дали некој знае што значи ако сонуваш бела птица (мислам папагалче дека беше)? Ја бркав низ соба да ја фатам ама на крај сама си дојде кај мене

п.с. Почнав со дали некој :P

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Дали некој знае што значи ако сонуваш бела птица (мислам папагалче дека беше)? Ја бркав низ соба да ја фатам ама на крај сама си дојде кај мене

п.с. Почнав со дали некој :P

Има некоја носталгија која те мачи, можеби си надвор од родниот крај на подолг период. Ако е ова точно, површно си среќна за твојот престој, но длабоко во себе си осамена и скршена. Насмевка и тага во исто време. Многу брзо ќе сретнеш личност која што порано ти значела, но се е до тебе дали ќе ја задржиш. Птицата која доаѓа кај тебе ти кажува да не бегаш од емоциите. Внимавај, некој душевно повреден човек, несвесно или свесно ќе влијае на тебе. Мораш тоа да го приметиш и да го стопираш.

Во тек ти се некои предизвици кои ти се проблем. Како резултат на стрес и нервози, полека идеш надоле. Може убаво да се разглоби сонов, но го има на повеќе страни наназад, убаво е кажано што значи заб. Ако е точно ова, побарај помош од најблиските.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Затоа што темата е "сонови, толкување на сонови". Тоа што јас, метатрон или pearl не сме успеале да протолкуваме било поради зафатеност. Кога и да можам, секогаш помагам на неколку, а останатите ги превзема метатрон.
А сега лепи, што сањаше вчера?
Немам јас ништо против темата или толкувањето на соновите,туку само кажав забелешка која ја приметив страници и страници наназад :) не се лути и ти одма.. инаку јас што сонувам.. ништо поразлично што не е кошмар и ноќ,ако викаш дека знаеш да толкуваш,кажи ми што значи да ја сонуваш твојата прва девојка и твоето основно школо стотици милиони пати,а тоа било пред.. децении.. ? значи не заедно,посебно девојката посебно школото..

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Немам јас ништо против темата или толкувањето на соновите,туку само кажав забелешка која ја приметив страници и страници наназад :) не се лути и ти одма.. инаку јас што сонувам.. ништо поразлично што не е кошмар и ноќ,ако викаш дека знаеш да толкуваш,кажи ми што значи да ја сонуваш твојата прва девојка и твоето основно школо стотици милиони пати,а тоа било пред.. децении.. ? значи не заедно,посебно девојката посебно школото..

Ете, сега имам време и одговарам. Другата недела пак ќе бидам зафатен.

Моментално се бориш со некаква ситуација во која се чувствуваш загушено и непријатно.
А со школото малце дообјасни. Не се толкуваат сонови со само еден збор, како што е во соновниците. Има многу детали на кои треба да им се обрнат внимание.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ете, сега имам време и одговарам. Другата недела пак ќе бидам зафатен.

Моментално се бориш со некаква ситуација во која се чувствуваш загушено и непријатно.
А со школото малце дообјасни. Не се толкуваат сонови со само еден збор, како што е во соновниците. Има многу детали на кои треба да им се обрнат внимание.
Моментално.. но неа ја сонувам секој четврт сон.. ако не и трет.. значи со години а не моментално :) а за школото,па општо,де шетам,де со некој другар седам таму,де онака го сонувам..

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.171
Поени од реакции
13.781
Има некоја носталгија која те мачи, можеби си надвор од родниот крај на подолг период. Ако е ова точно, површно си среќна за твојот престој, но длабоко во себе си осамена и скршена. Насмевка и тага во исто време. Многу брзо ќе сретнеш личност која што порано ти значела, но се е до тебе дали ќе ја задржиш. Птицата која доаѓа кај тебе ти кажува да не бегаш од емоциите. Внимавај, некој душевно повреден човек, несвесно или свесно ќе влијае на тебе. Мораш тоа да го приметиш и да го стопираш.
Во странство сум да, супер ми е ептен, само што ми е ептен мака дека не можам почесто да наминувам во мк :(
А личноста што многу ми значела е и душевно повредениот човек?

Член од
30 мај 2012
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.991
Во тек ти се некои предизвици кои ти се проблем. Како резултат на стрес и нервози, полека идеш надоле. Може убаво да се разглоби сонов, но го има на повеќе страни наназад, убаво е кажано што значи заб. Ако е точно ова, побарај помош од најблиските.

Многу убаво објаснето но не ми е јасно се што како..
Со тоа може убаво да се разглоби сонов што сакаше да кажеш? Дека може да се реши или пак дека има повеќе варијанти нешто..?
За заб ако сонуваш дека ти паѓа значи смрт на близок роднина како што знам.. Како мислиш да побарам помош од најблиските, за што? o_O

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Во странство сум да, супер ми е ептен, само што ми е ептен мака дека не можам почесто да наминувам во мк :(
А личноста што многу ми значела е и душевно повредениот човек?

Мило ми е што погодив дека си далеку од родниот крај:). Немора да значи. Тоа може да биде човек кој го познаваш цел живот, но и човек кој го знаеш еден месец.

Многу убаво објаснето но не ми е јасно се што како..
Со тоа може убаво да се разглоби сонов што сакаше да кажеш? Дека може да се реши или пак дека има повеќе варијанти нешто..?
За заб ако сонуваш дека ти паѓа значи смрт на близок роднина како што знам.. Како мислиш да побарам помош од најблиските, за што? o_O
Сакав да кажам дека има премногу да се збори за заб во сонот. Не, многу се нервирам кога некој ќе ми каже дека заб значи смрт на најблизок. Едноставно не се толкува сон со само еден збор. Треба да се види до детаљ. Може сонот со заб да има стотина толкувања. Еве на пример, во твојот сон забот крвари. Според мене имаш проблем со внатрешните турбуленции. Поради стресот и проблемите се повеќе ја губиш самодовербата. Да те прашам нешто, дали имаш некој конкретен проблем за кој постојано збориш, пробуваш да го решиш, но неуспешно? Како и да е, има нешто што многу те измачува, ти е во фокусот, но и поради тоа нешто, ти тонеш.

Моментално.. но неа ја сонувам секој четврт сон.. ако не и трет.. значи со години а не моментално :) а за школото,па општо,де шетам,де со некој другар седам таму,де онака го сонувам..
Неможе општо ама ајде. Дали се чувстуваш несигурен и како ученик си пропатил низ детски проблеми кои до денес неможеш да ги решиш? Многу е тешко општо да се каже. Другарот ти е близок, далечен и заборавен? Каков му е статусот?

Kajgana Shop

На врв Bottom