Сонови, толкување на сонови

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Неможе општо ама ајде. Дали се чувстуваш несигурен и како ученик си пропатил низ детски проблеми кои до денес неможеш да ги решиш? Многу е тешко општо да се каже. Другарот ти е близок, далечен и заборавен? Каков му е статусот?
Проблеми тогаш да ама тие решени се,тоа за другарот беше пример,сакав да кажем толку го сонувам тоа школо што знам више ни со кого ни што правам... ништо.. од 489328493028492380 пати неможеш да памтиш кого сонуваш и што правиш..

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Проблеми тогаш да ама тие решени се,тоа за другарот беше пример,сакав да кажем толку го сонувам тоа школо што знам више ни со кого ни што правам... ништо.. од 489328493028492380 пати неможеш да памтиш кого сонуваш и што правиш..
sigurno vo zivotot ti se povtoruvaat nekoi raboti, nekoi problemi, obrni vnimanie na sebe ili seti se vo periodot koga go sonuvas sonot za sto si razmisluval i so sto si se soocuval, tuka e odgovorot, sonot so osnovnoto skolo ti e poraka deka imas da sfatis nekoja osnovna rabota za zivotot, nekoja zivotna vistina , za da nadmines nekj problem ili situacija so koja se soocuvas... drugarot najverojatno si samiot ti, odnosno del od tvoeto ego so koj teba da razresis nekoj konflikt ..pozdrav(se izvinuvam za latinicata )

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
sigurno vo zivotot ti se povtoruvaat nekoi raboti, nekoi problemi, obrni vnimanie na sebe ili seti se vo periodot koga go sonuvas sonot za sto si razmisluval i so sto si se soocuval, tuka e odgovorot, sonot so osnovnoto skolo ti e poraka deka imas da sfatis nekoja osnovna rabota za zivotot, nekoja zivotna vistina , za da nadmines nekj problem ili situacija so koja se soocuvas... drugarot najverojatno si samiot ti, odnosno del od tvoeto ego so koj teba da razresis nekoj konflikt ..pozdrav(se izvinuvam za latinicata )
благодарам :)

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Што значи да сонуваш сапун кај што ти се залепил на десен образ?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Сонував сон како гореле куќи наоколу, а потоа се запалила, но сум стигнал да ја изгасам и мојата набрзина (е сега чудното е што тоа не беше мојата куќа, но на сонов била моја, исто бев и со човек кој прв пат го гледам во живот), цело време на сонов бев во брзање и страв од нешто што незнаев ни самиот што е, наоколу гореле куќи, а сите се однесуваа ОК, после тоа ми го украдиле лаптопот (веднаш најдов кој, беше девојче која иначе ми паѓа 3та братучеда и ми е комшивка реално каде што живеам и тоа веднаш до мене) и си го вратив. Што би значело ова со куќата со горењето, пламенот кој ја зафати куќата беше чуден, гореше како кога истурите некое масло врз вода кога гори само тоа, а на ѕидовите немаше ниту отемнето ниту оштетување. Некој помош бидејќи одамна се немам уплашено до олку во сон, често сонувам лоши работи и имам кошмари, но многу често утрото не се сеќавам на соновите, дали дека сум преморен или поради што незнам?

Член од
23 јануари 2014
Мислења
239
Поени од реакции
250
Деновиве ич не спијам убаво! Постојано сонувам некој глупави работи :S. Неколку дена за ред сонувам како ме брка некое сениште/чудовиште. Онака силуета на човек е али со остри боцки на главата и многу шпицасти прсти/канџи. Постојано е во темници, не секогаш може да го видам. Последниот пат кога го сонував ова, во сонот времето беше убаво, топло надвор светло, врапчиња, може да кажам прекрасна селска идила :D . Татко ми седел у соба со некој друг човек(не памтам) и сум им рекол да излезат заради тоа сениште/чудовиште, и од кога излегле јас сум се вратил да проверам и тогаш јасно го видов и во тој момент ме фати за рака и почна да ме влече накај него, арно ама во тој момент се разбудив уплашен.Многу реално некако ми делуваше. Пробувам да ја најдам позадината или да го протолкувам сонов али никако не ми иде. (бај д веј ја си верувам у такви работи) Ако има некој што да каже слободно-протумачи :D би бил благодарен!

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вртам поназад и прочитав за Succubus нешто и прогуглав и кога сфатив што се уствари тие,ми текна на неколку сонови со прилично иста содржина :D
Премногу добра женска,ме кани на секс,а во сонот се е реално,звуците допирите мирисите се ги чуствувам,ама таман да дојде до главниот чин,баам,се будам.Што би можело тоа да биде и дали на некој начин е поврзано со тоа?
пинг: @metatron @КвикСилвер (само не ме заебавај :D )

Член од
3 ноември 2013
Мислења
78
Поени од реакции
126
Ја сонував синоќа другар (бивши дечко) али сега другар, како ми се јавува на телефон и ми вика дека требало да ги послуша сите и да ме пријави во полиција. Не дослушав за што.. И уопште не ми е јасно зашто сонував такво нешто.. o_O

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Сонував сон како гореле куќи наоколу, а потоа се запалила, но сум стигнал да ја изгасам и мојата набрзина (е сега чудното е што тоа не беше мојата куќа, но на сонов била моја, исто бев и со човек кој прв пат го гледам во живот), цело време на сонов бев во брзање и страв од нешто што незнаев ни самиот што е, наоколу гореле куќи, а сите се однесуваа ОК, после тоа ми го украдиле лаптопот (веднаш најдов кој, беше девојче која иначе ми паѓа 3та братучеда и ми е комшивка реално каде што живеам и тоа веднаш до мене) и си го вратив. Што би значело ова со куќата со горењето, пламенот кој ја зафати куќата беше чуден, гореше како кога истурите некое масло врз вода кога гори само тоа, а на ѕидовите немаше ниту отемнето ниту оштетување. Некој помош бидејќи одамна се немам уплашено до олку во сон, често сонувам лоши работи и имам кошмари, но многу често утрото не се сеќавам на соновите, дали дека сум преморен или поради што незнам?
Гледам не проба никој да го протолкува, но се случи веќе. За лошо бил сонов :(

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Вртам поназад и прочитав за Succubus нешто и прогуглав и кога сфатив што се уствари тие,ми текна на неколку сонови со прилично иста содржина :D
Премногу добра женска,ме кани на секс,а во сонот се е реално,звуците допирите мирисите се ги чуствувам,ама таман да дојде до главниот чин,баам,се будам.Што би можело тоа да биде и дали на некој начин е поврзано со тоа?
пинг: @metatron @КвикСилвер (само не ме заебавај :D )
да ,поврзано е... како што си прочитал и како што си доживеал , кога те намирисаат дека си добар плен ,те напаѓаат,на таков начин,со измама... она што те спасило е твојот ангел чувар или твојата душа ,која те враќа во телото и те буди пред да настрадаш,кога си во физичкиот свет имаат премногу препреки,ама во астралот сме изложени, некогаш повеќе,некогаш помалку ..,

Ја сонував синоќа другар (бивши дечко) али сега другар, како ми се јавува на телефон и ми вика дека требало да ги послуша сите и да ме пријави во полиција. Не дослушав за што.. И уопште не ми е јасно зашто сонував такво нешто.. o_O
кога имаме полиција или слично,значи дека имаме проблеми со законот ,,, си го преварила (или си му згрешила нешто)бившиот и си ствараш карма... батали тие работи ...

Гледам не проба никој да го протолкува, но се случи веќе. За лошо бил сонов :(
понекогаш не пишувам зашто не е мое да ги кажам тие работи,понекогаш зашто не сум сигурен во она што би го напишал... ако си гасел со вода , да , лошо е и навестува некој лош настан.. водата со која гасиме во сон се солзите во реалноста .,.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
понекогаш не пишувам зашто не е мое да ги кажам тие работи,понекогаш зашто не сум сигурен во она што би го напишал... ако си гасел со вода , да , лошо е и навестува некој лош настан.. водата со која гасиме во сон се солзите во реалноста .,.
пишав и погоре веќе се оствари и тоа прелошо, загуба на премногу близок роднина

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Здраво метатрон, те приметив дека коментираш на темава па би те замолила да ми протолкуваш два сона што не ми значеа ништо посебно во соновник...
Сношти сонував како летам и летав како да бегав од некој не се сеќавам зошто, во почетокот со леснотија можев да летам повисоко, но потоа како да ми стана тешко и таа тежина како да ми доаѓаше од мојата женска чанта што беше многу тешка и ме влечеше нагоре не ми даваше да се искачам повисоко да летам, а под мене беше вардар, што секогаш си ја носам со мене во реалниот живот. во неа си носам се новчаник, документи, шминка итн.

Вториот сон го сонував пред една недела, и беше како јас се наоѓав во велес во мојот роден град пред мојата куќа и трчав по автобус кој што одеше за гевгелија, а имаше и друг автобус кој што одеше за гостивар, трчав по него но во исто време се прашував што барам да трчам по погрешен автобус кога тој за гостивар е поблиску до скопје(во сонот некако така си поврзав дека гостивар како град се наоѓа поблиску до скопје), кај што живеам и сакам да одам, а јас трчав по тој за гевгелија и не успеав да го фатам.....................

Член од
20 февруари 2014
Мислења
1
Поени од реакции
3
Sonot e : kako jas so devojkata sme otisle na nekoja proslava i od tamu sme otisle pred crkva i jas nesto sum nasol na zemjata sum go zemal i sum im go dal na nekoi nepoznati luge sto bile tamo do nas. Mi se nalutila zosto sum go dal toa. I posle sum se fatil so racite po liceto i pak mi se nalutila da ne mi iskocat brunki. So znaci ova ??

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Здраво метатрон, те приметив дека коментираш на темава па би те замолила да ми протолкуваш два сона што не ми значеа ништо посебно во соновник...
Сношти сонував како летам и летав како да бегав од некој не се сеќавам зошто, во почетокот со леснотија можев да летам повисоко, но потоа како да ми стана тешко и таа тежина како да ми доаѓаше од мојата женска чанта што беше многу тешка и ме влечеше нагоре не ми даваше да се искачам повисоко да летам, а под мене беше вардар, што секогаш си ја носам со мене во реалниот живот. во неа си носам се новчаник, документи, ...

кога леташ значи дека со леснотија се пробиваш низ животот и немаш некои поголеми проблеми или препреки...реката може да го сомболизира животниот тек, ама нормалниот животен тек, низ кој најголемиот дел минуваат со чамец(среќните)или пливајќи(оние помалку) .. а ти леташ... е сега нешто те влече надоле. .. чантата ти се твоите лични мисли и убедувања(не знам со што се поврзани) кои те спуштаат полека во (кон)нормалниот животен тек... можно е да имаш некои погрешни убедувања во врска со нешто или очекувања, кои полека те враќаат во нормалниот живот... значи се привршува една убава епизода(период) кој си го имала до сега... нема некое особено значење,само можеби трева да ги преиспташ своите ставови во врска со некои работи ... толку за сега ...

Kajgana Shop

На врв Bottom