Barclays Premier League Season 2013 - 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Уште ми е дилема како сте споредувале играчи кои играат на различни позиции, зашто не бев присутен на форумов кога се водеше дискусијава, кој е подобар, Хазард или Кагава.
На едниот природна позиција winger, на другиов 10-ка.

Го немам следено во Лил. Не знам дали и во Челси има играно 10-ка? @Донев

Крило си игра, на 10ка мислам нема онака баш играно со стриктни задачи само за таа позиција, ама со Мата и Оскар лани немаа баш некоја фиксна позиција, се мењаа тројцата постојано за време на утакмицата. Како и да е, може и 10ка да игра.

Него споредбата не ја направивме ние него вие зошто нели требаше да го земете Хазард, ама кога дојде кај нас и моравте да се задоволите со Кагава, викавте дека и подобро што ќе го земете Кагава, докажаниот играч од Дортмунд него преплатено дете од Лил кое само трча по парите. Дека Кагава многу подобар ќе бил кај вас него Хазард и такви слични муабети.
И затоа ние со тоа се зезаме цело време.

И не прифаќам цитати дека не било така, да не генерализирам или било што затоа што мнозинството баш тоа го збореше. Не само овде, секаде. Исто и за Моура, Стротман и другите што не ви дојдоа, а се правеа муабети како веќе да се играчи на Јунајтед :D

А бе подобар е Кагава, ама не го пуштаат да игра :P

Јас неколку пати што сум го гледал Азар во Лил беше крило.

Крило си игра, на 10ка мислам нема онака баш играно со стриктни задачи само за таа позиција, ама со Мата и Оскар лани немаа баш некоја фиксна позиција, се мењаа тројцата постојано за време на утакмицата. Како и да е, може и 10ка да игра.

Него споредбата не ја направивме ние него вие зошто нели требаше да го земете Хазард, ама кога дојде кај нас и моравте да се задоволите со Кагава, викавте дека и подобро што ќе го земете Кагава, докажаниот играч од Дортмунд него преплатено дете од Лил кое само трча по парите. Дека Кагава многу подобар ќе бил кај вас него Хазард и такви слични муабети.
И затоа ние со тоа се зезаме цело време.

И не прифаќам цитати дека не било така, да не генерализирам или било што затоа што мнозинството баш тоа го збореше. Не само овде, секаде. Исто и за Моура, Стротман и другите што не ви дојдоа, а се правеа муабети како веќе да се играчи на Јунајтед :D
Трансферот на Кагава беше објавен уште во мај, само чекаа 1 јули за да се официјализира. Потоа не извиси Хазард па тргнавме по Лукас Мура кој исто не извиси. Веројатно во план му беше на Ферги шпиц Руни зад него Шинџи лево првично Хазард а потоа Мура. Е потоа се случи Перси и промена на плановите на најголема штета на Кагава. А Кагава од Дортмунд е Меси за Хазард од Лил, додека сега е обратно од кога се во ПЛ. ;)

А Џо Кол и Пајет играа лев и десен бек?

Азар играше крило во Лил.
Џо Кол отиде како замена за Азар. Во истиот трансфер период.
И јас мислев Кагава е доведен како замена за Азар, ама некој спомна во фан клубот кај нас дека трансферот бил договорен уште во Мај, и се чекало работна дозвола за да се комплетира. Јас искрено не се сеќавам, фокусиран бев на Азар. Многу сакав да потпише за нас.

Азар играше крило во Лил.
Џо Кол отиде како замена за Азар. Во истиот трансфер период.
И јас мислев Кагава е доведен како замена за Азар, ама некој спомна во фан клубот кај нас дека трансферот бил договорен уште во Мај, и се чекало работна дозвола за да се комплетира. Јас искрено не се сеќавам, фокусиран бев на Азар. Многу сакав да потпише за нас.

Па и Хазард беше договорен во мај де. Не е ни битно кој бил прв договорен, добро објаснив зошто се споредбите меѓу Хазард и Кагава.

Па и Хазард беше договорен во мај де. Не е ни битно кој бил прв договорен, добро објаснив зошто се споредбите меѓу Хазард и Кагава.

Битно е за тие што мислат дека немаше да го земиме Кагава ако дојдеше Азар.
Инаку јас не ги ни споредувам, различни типови на играчи се и тоа е тоа. Азар на твитер објави дека го избрал Челзи на крајот од Мај, точно е тоа. Ама се официјализира некаде помеѓу 5-ти и 10-ти Јуни, ако се сеќавам добро. Си ги имаше договорено условите со трите клуба и се чекаше да стави потпис на еден... другото е историја :)

1897842_637538329641421_1163590758_n.png

It's funny because there are five of them.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom