Жените прашуваат, мажите одговараат

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
http://www.makedonski.info/show/страст/ж

И сега шо е силно чувство?

Да ја зграбиш за коса и да ја излигајш дури имаш плунка?

Да ја фатиш нежно, да ја повлечеш накај себе и уште понежно да и подариш бакнеж?

Не знам.. јас тоа прашувам, сакам конкретен одговор не ме буни вака :facepalm:
Може да се глуми страст или не?

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Ај да ве прашам нешто машки, ама без лажење сакам искрен одговор.
Можите ли да одглумите страст?
Онака при бакнување со некоја дали би можеле да одлумите да ја бакнувате така страсно??? :cautious:

(глупо прашање е ама битно е вери мач тенкју)
Да. Само не знам кој како го перцепцира поимот страсно. Ама ако за тебе пример делува да те стиснам јако, забијам у ѕид и залапам ко да си ми прва и последна и утре умирам, притоа да те драпам кај стигнам, онда да. То онака манијачки, сељачки.
А можам и ала Дон Жон.
Углавном да.
И почнав да пишувам у стил на Лешоски шо не е на арно.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Да. Само не знам кој како го перцепцира поимот страсно. Ама ако за тебе пример делува да те стиснам јако, забијам у ѕид и залапам ко да си ми прва и последна и утре умирам, притоа да те драпам кај стигнам, онда да. То онака манијачки, сељачки.
А можам и ала Дон Жон.
Углавном да.
И почнав да пишувам у стил на Лешоски шо не е на арно.

Баш тоа првото што го кажа.. Можеш да го направиш на некоја што не осеќаш љубов?
И зошто би го направил? Од која цел маж да лажира страст? За да придобие некоја која рецка не удира може да го направи тоа???
Се збунив.. зошто да се глуми страст воопшто, не ми оди во прилог некако :cautious:

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Баш тоа првото што го кажа.. Можеш да го направиш на некоја што не осеќаш љубов?
И зошто би го направил? Од која цел маж да лажира страст? За да придобие некоја која рецка не удира може да го направи тоа???
Се збунив.. зошто да се глуми страст воопшто, не ми оди во прилог некако :cautious:
Moжам, пиши по ПП, ќе се договориме да ти демонстрирам.:D
Шала на страна, ова не е ништо ново, ниту чудно, исто како жените глумат оргазам или страст. Многу јасно.
Кој и зошто го прави не знам, си зависи до личноста и ситуацијата. Пример може да глуми у случај ако девојката е дрво и сте легнале кај него у кревет, ти ко мртва само легаш и го држиш за рака док те он драпа, ти пуста не знаеш шо да праиш, ко кип си, он ќе глуми дека има страст, ќе те драпа, ќе те бакнува ау шо ја знам божем ужива и се надева дека ќе ја сфатиш нели поентата и ќе се опуштиш.
Има друг случај малце покомплициран, случај шо ми се има десено, и случај во кој јас сум глумел дека постои страст помеѓу мене и дотичната со цел сексот да не биде само one night stand шо би рекле американци, туку да дојде и друг пат. То беше со бивша откако раскинавме, после неколку месеци она нашла нов експиремнт..ова дечко, и ишле шо ишле, раскинале, и Леси се врача кучи, ми звони со патетики како и е тешко, ја викам на кафе, користма ситуација, ја легнувам, глумам страст дур е она уплакана мала, дур се напали, и после си дојде пак, па уште еднаш, па се помири со експиремтнот, ова дечкото.:D

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Moжам, пиши по ПП, ќе се договориме да ти демонстрирам.:D
Шала на страна, ова не е ништо ново, ниту чудно, исто како жените глумат оргазам или страст. Многу јасно.
Кој и зошто го прави не знам, си зависи до личноста и ситуацијата. Пример може да глуми у случај ако девојката е дрво и сте легнале кај него у кревет, ти ко мртва само легаш и го држиш за рака док те он драпа, ти пуста не знаеш шо да праиш, ко кип си, он ќе глуми дека има страст, ќе те драпа, ќе те бакнува ау шо ја знам божем ужива и се надева дека ќе ја сфатиш нели поентата и ќе се опуштиш.
Има друг случај малце покомплициран, случај шо ми се има десено, и случај во кој јас сум глумел дека постои страст помеѓу мене и дотичната со цел сексот да не биде само one night stand шо би рекле американци, туку да дојде и друг пат. То беше со бивша откако раскинавме, после неколку месеци она нашла нов експиремнт..ова дечко, и ишле шо ишле, раскинале, и Леси се врача кучи, ми звони со патетики како и е тешко, ја викам на кафе, користма ситуација, ја легнувам, глумам страст дур е она уплакана мала, дур се напали, и после си дојде пак, па уште еднаш, па се помири со експиремтнот, ова дечкото.:D

Многу далеку замина.. не мислев за време на секс.
Туку онака помеѓу бивши, и после неколку месеци се дешава бакнеж со страст.. дали може да е фејк демек со љубов со емоции иле не..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не знам.. јас тоа прашувам, сакам конкретен одговор не ме буни вака :facepalm:
Може да се глуми страст или не?

Прво за да сфатиш одговор на некое прашање, треба да ти е познато нештото за кое прашуваш. Ти се буниш што е страст и си немаш дефинирано во себе, а сакаш одговор дали истата може да се одглуми. Еве и да ти речам ДА, може да се одглуми. Ти помогнав некако?

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Прво за да сфатиш одговор на некое прашање, треба да ти е познато нештото за кое прашуваш. Ти се буниш што е страст и си немаш дефинирано во себе, а сакаш одговор дали истата може да се одглуми. Еве и да ти речам ДА, може да се одглуми. Ти помогнав некако?

Добро шо се напна обично прашање поставив ако ти пречи не мора да го одговараш,
еве јас како демек незнајка, ајде објасни ми што подразбираш :cautious:
Јас убаво си го поставив прашањето.. само ти искомплицира премногу.

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Туку онака помеѓу бивши, и после неколку месеци се дешава бакнеж со страст.. дали може да е фејк демек со љубов со емоции иле не..
Ех сори, не укапирав ја.
Може.
Значи како разбрав си се смувала со бивши и сакаш да знаеш дали те уште љуби ил не. Мојот совет ти е, ако веќе сакаш пак да имаш нешто со бившиот, прашај си го дали те љуби или те фолира. Ова со страстиве и и лапањава е two-way street, бар така беше кај мене у средно. Се бидуе.:X3:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Добро шо се напна обично прашање поставив ако ти пречи не мора да го одговараш,
еве јас како демек незнајка, ајде објасни ми што подразбираш :cautious:
Јас убаво си го поставив прашањето.. само ти искомплицира премногу.

Се пренапнав у пм, љеље.

1.Прашањето само по себе е глупо.
2.Немаш дефиниција за страст која во најголем процент е субјективна, индивидуална, кој како ја доживува или мисли дека ја доживува
3.Во твое име јас не можам да одговорам што е страст. Во мое име можам.
4.Ако ти дадам одговор во мое име, тоа може да нема никакво значење за тебе, оти можи да отстапува од твојата индивидуална дефиниција.
5.Јас не сум пророк за да видам што мисла за страст се врти во твојата глава, дали груба игра, дали јако зграбување, дали лигушка, дали лигушка по врат, дали лигушка околу увото па на уста, дали обично цмокче на уста и тн и тн.
6.Ако не знајш да ја осетиш глумата од природното, тогаш ни субјективна замисла за страст, ниту постапката на бившиот која може да е крајно вештачка доколку сака само да стори рс рс и да замини, не ти помага.

То е.

F

FARANG

Гостин

Страст со љубов нема врска. Сигурно било со страст, секој на еден начин сака повеќе или помалку да се промува со бившата, сепак ако сте биле заедно имало некакви чуства, дури и да се на омраза пак има страст- дури и повеќе. Тоа не значи дека сака нешто со тебе...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
исто како жените глумат оргазам
So this is a thing? Онака растресена да неможе да се собере, хипервентилира и збори понекогаш на латински како да е опседната од сатаната.. тоа може да се глуми? Или обид за глума се мисли? Пошо колку и да се дере и позира јас мислам дека се познава оргазам oд глума. :D

Инаку на прашањето на Сафирка - да, нормално.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Кога мнозинството од вас даде одговор дека може да се глуми страст.. онда следува прашањето од која причина? - Тоа за да ја одвлечете во кревет не го признавам.. не сме 20 век да падниме на глумење страст за време на лапање, дајте ви се молам.. who does that thing:facepalm:
Значи можите да глумите дека се палите на некоја а? Ама сте чудни суштества вие мажите :cuc:

F

FARANG

Гостин
Кога мнозинството од вас даде одговор дека може да се глуми страст.. онда следува прашањето од која причина? - Тоа за да ја одвлечете во кревет не го признавам.. не сме 20 век да падниме на глумење страст за време на лапање, дајте ви се молам.. who does that thing:facepalm:
Значи можите да глумите дека се палите на некоја а? Ама сте чудни суштества вие мажите :cuc:

Си одговори самата признала ти или не. Нас ни е побитно чинот и моменталното задоволување него љубов и други тракатанции...Никој не рече дека не се палиме на бивши туку дека кај нас може да има страстен момент и без да чуствуваме нешто посбено кон партнерката.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Ова е генерализирање, не секое машко или женско може да одглуми страствено бакнување и заинтересираност за некоја/некого, се зависи од личноста. Еве пример, јас не можам да одглумам дека некоја ми се допаѓа, кога ќе ја бакнувам ќе бидам како детенце што за прв пат се бакнува и ќе се избламирам, одма ќе знае девојката.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Дали мора да бидат прашањата поврзани со машко-женски односи или не?

Ако не, тогаш прашање - дали ќе одите на концертите на 20,21,22,23 и 24 овој месец?
Не.
Ако ни платиш карта да.
Плус накнада за изгубена дневница.

Kajgana Shop

На врв Bottom