Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
добро како е можно некој од други групи да ти дојди на трибина и да ти кажва шо прајш?? стварно хаос е таму само за пари гледат .. тие 40+ и младите алкатраз се против овие кими?? или неубо сватив??
Неможеш да сфатиш затоа што живееш у битола :D Да не ме сфатиш погрешно, сакам да кажам дека во твојот град има 1 група и не ти е сфатливо. Еве немора да ги зимаме Делије и Гробари за пример, земи ги ЦПБ да речеме. Нивни воџа пола трибини во Скопјево ги прошета и често е гледан со партии. Бивш воџа на Комити отиде на Југ. И ред други случаеви да не набројувам.

Кај Србите не е ова ништо ново. Па Александар Вавич прво беше воџа на Делије, премина у Гробари, еден попознат пример. Делије и Гробари одамна не ги сметам за навивачи зошто од цела трибина ретко кој е навивач. Сите мафијаши се на трибина и си ја мерат моќта кој убил повеќе кој збрцал и само некој борби за превласт имаат.

Преминуваат за пари, затоа и песнава:

Кај Делије, колку и да зборите не е така. И колку и да сеа си викате овој си ги брани своите, нема таков пример. Кај има Гробар што е земен на Север за да се праат комбинации, дилови? Кај има посложна тибина, на толкава бројка никој со никој да не е спукан, имало примери само на индивидуално ниво и тоа било брзо решавано. Никогаш не се вмешувала и ставала во ризик групата ради посебни интереси.
Оваа генерација е најултрасвесна да повеќе не можат, П***(воџата), кога сакаш можеш да го видиш како иде на утакмици, со автобус. Не му е маска сигурно, не викам дека нема дилери, криминалци, и тоа како има ама групата не патела ради нив никогаш.

добро како е можно некој од други групи да ти дојди на трибина и да ти кажва шо прајш?? стварно хаос е таму само за пари гледат .. тие 40+ и младите алкатраз се против овие кими?? или неубо сватив??

Да.
--- надополнето: 8 февруари 2014 во 20:54 ---
Неможеш да сфатиш затоа што живееш у битола :D Да не ме сфатиш погрешно, сакам да кажам дека во твојот град има 1 група и не ти е сфатливо. Еве немора да ги зимаме Делије и Гробари за пример, земи ги ЦПБ да речеме. Нивни воџа пола трибини во Скопјево ги прошета и често е гледан со партии. Бивш воџа на Комити отиде на Југ. И ред други случаеви да не набројувам.

Кај Србите не е ова ништо ново. Па Александар Вавич прво беше воџа на Делије, премина у Гробари, еден попознат пример. Делије и Гробари одамна не ги сметам за навивачи зошто од цела трибина ретко кој е навивач. Сите мафијаши се на трибина и си ја мерат моќта кој убил повеќе кој збрцал и само некој борби за превласт имаат.

Вавиќ ти е лично обезбедување да Дачиќ сега што е премиер претседател на КК Партизан беше па поради тоа овој отиде у Гробари колку знам.А 2 недели пред да премине у Гробари претепал 2 Гробари кои пречкртувале некоја чкртаница од Делије и тоа со нож.

Последно уредено од модератор:
Иначе едно прашање мислам RedStarFan ќе знае да ми одговори после тепачката помеѓу Хијени и Номади кога загина Душан Гријак Номади одат уште на Торлак или се веќе строго само на Рад.

Иначе едно прашање мислам RedStarFan ќе знае да ми одговори после тепачката помеѓу Хијени и Номади кога загина Душан Гријак Номади одат уште на Торлак или се веќе строго само на Рад.

Ау не знам да ти одговорам дали се уште идат, Номади 99% беа навијачи на Рад, и никој не им праеше проблеми од УФ што идат и на Торлак, иако после овој инцидент им збореа дека се трошат и на навивачки план, и ете за жал живот згаснува за некој си Торлак, наместо за Рад кога веќе мора. Кумодраж (од каде што се) е релативно Радова населба и доминираат УФ, најверојатно идат уште, само не толку сериозно.

Ау не знам да ти одговорам дали се уште идат, Номади 99% беа навијачи на Рад, и никој не им праеше проблеми од УФ што идат и на Торлак, иако после овој инцидент им збореа дека се трошат и на навивачки план, и ете за жал живот згаснува за некој си Торлак, наместо за Рад кога веќе мора. Кумодраж (од каде што се) е релативно Радова населба и доминираат УФ, најверојатно идат уште, само не толку сериозно.

Номади одат сеуште на Торлак али одат и на ФК Рад, пош
то Торлак е нисколигаш. Ми се чини дека имаа некоја поврзаност со Шумари Балкан, кои исто така пола од нив одат на Рад со Јунајтед Форс.

Номади одат сеуште на Торлак али одат и на ФК Рад, пош
то Торлак е нисколигаш. Ми се чини дека имаа некоја поврзаност со Шумари Балкан, кои исто така пола од нив одат на Рад со Јунајтед Форс.

Точно Номади се браќа со Шумари Миријево и со Brigants Лион шо навиват за Хајдук Лион.Иначе Шумари не се баш само Радовци многу повеќе има Делије и мал број Гробари финта на Радовците беше да се убацат у Шумари за да пробијат во Миријево чиста циганска населба од која доаѓа и Шавија и делумно успејаа во тоа бидејќи сега има клинци од Миријево шо одат на Рад.

Од каде па Пољациве толку за Србија? :) има доста видеа и од навивачите на Легија.

Од каде па Пољациве толку за Србија? :) има доста видеа и од навивачите на Легија.

Секоја година прават марш за "Косово је Србија" не е првпат ова.
Мислам дека Делије се ептен во добри односи со некоја навивачка група од Полска само не ми текнува која :unsure:

Не сум баш сигурен но ми се чини дека ова е шести пат да се маршира низ Варшава, помали маршови се случуваат и низ другите градови во Полска но овај во Варшава е најмасовен. Истото се случува во Чешка, Словачка, Италија и Белград учестуваат и со директни акции како собирање хуманитарни средства за најзагрозените граѓани кои живеат на Косово и Метохија.
Полската влада го поддржа создавањето на "независно" Косово, затоа и Пољаците сметаат и стрикно стојат зад нивниот став дек нивната земја се појави на листата на земји кои одлучуваат за посоењето на решението на НАТО итн... Вистинската позиција на Пољаците и нивниот став укажува на кражба на Српскиот народ, цврсто стојат и го подржвуваат во целост слоганот дека Косово претставува Српска земја. Кампањи, протести, маршови, демонстрации во знак на поддршка на Србите стана едно непишано правило помегу националистите и патриотите во Полска. И покрај нивните огромни проблеми во нивната земја тие успеваат еднаш годишно да им дадат поддршка за Србите. Овие луге и ораганизации кои се појавуваат низ видеата се десно ориентирани, нивната работа е тесно поврзана со навивачките групи во Полска кои 90% од нив исто така се десно ориентирани, навивачките групи им даваат огромна поддршка и ги оставаат слободно да влијаат низ стадионите ширум Полска. Оваа манифестација генерално е организирана од Варшавските автономни националисти и иницјативата Пољаците на Српско Косово. Во некои видеа скаднираат Polska to my, Polska to my a nie Donald i jego psy и Donald Matole! тоа во превод значи Полска за мене а не Доналд и неговите кучиња и Доналд Морон!, овие скандирања се наменети за Доналд Туск(премиер на Полска) кој затвори многу активисти и членови на овие групации и јавно им отвори војна на Полските навивачи, бесмислени закони, затворски казни, репресија од стана на полицијата врз навивачите...Најжустро беше 2012 година кога Полска и Украина беа организатори на Европското Првенство во фудбал.
Навивачките групи од Србија можеби имаат добри односи со одредени членови или организации но досега официјално партнерство мегу Српски нг и Полски нг неверувам дека постои.
Ова е слика од ланската година исто Варшава(имам уште но незнам под кое име ги имам запишано)
varsava.jpg

Како тој пољаци ги подржуваат срби кои се про-руски ориентирани ? А знаеме дека пољаците ги мразат русите, што беше видливе за време на ЕП 2012-та година. :icon_lol:

Како тој пољаци ги подржуваат срби кои се про-руски ориентирани ? А знаеме дека пољаците ги мразат русите, што беше видливе за време на ЕП 2012-та година. :icon_lol:

Прочита над тебе постот? Да не го тупам во детали ако земам да пишувам 56 страни се малку
Пољаците стално ке имаат омраза кон Русите и Германците, на Чесите и Словаците идоли им се Пољаците, претежно и тие се во состав на фајт екипи и склучуваат пријателство. Србите заедно со Грците ке си останат во пакт со Русите (Православни Браќа). Има групи и организации Полски кои наоѓаат заеднички интереси со Русите (пр Виждев Лоџ + ЦСКА Москва, тоа незначи и дека ако утре игра Партизан со Виждев Лоџ дека нема да се судрат), некои кои соработуваа со Руски групи и организации пак беа казнети од Полски нг. Руските и Украинците беа една држава, но ните едните ниту другите се сакаат меѓу себе. Има милион причини и интереси кои ги обединуваат и милион причини и интереси кои ги разделуваат, ке ти дадам некој пример
Руси, Украинци, Пољаци ги зближи случајот Павличенко и Репресијата врз нг пред време на Евро2012
Смртта на Егор Свиридов (Спартак Москва) ги зближи сите, бидеќи убијците беја Кавкази Муслимани (Чеченија, Дагестан)
Маршот за Независноста на Полска ги обединува сите ривалски групи во Полкса (Освен Висла и Краковија кои не го почитуваат Познањскиот Пакт/Договор)

И така натаму

Malku od mene, koj podobro ke Vi ja objasni situacija vo Polska ako ne Poljak so Makedonski koreni :icon_lol:

Мислам дека Делије се ептен во добри односи со некоја навивачка група од Полска само не ми текнува која :unsure:
Polski ekipi nemat odnosi so Delije kako sto znam, a sigurno ne 'epten dobri'. Edinstven kontakt bese vo 2001, Wisła Kraków igrase so Hajduk vo UEFA Kupot, navivaci na Wisła osvoile 3 znaminja na Hajduk i edno zname otide kaj Zvezda vo gest na dobra volja.

Vo taa situacija batali pro-ruska orientacija, Polski patrioti sakat da dadat otpor na zapadno-evrejski sili koj veke ja unistile polskata ekonomija, sega sakat da unistat polski patriotizam i nasi tradicionalni vrednosti (brakovi maz-zena, religioznost itn). Istoto se slucuva vo Srbija, da ne mislite deka cel 'zapad' mu dava poddrska na kosovo zatoa sto mu e zal za siromasni albancinja gnjaveni od losi Srbi?:icon_lol: Samo idiot bi bil protiv Srbija samo zaradi toa sto oni se pro-ruski.

Полската влада го поддржа создавањето на "независно" Косово, затоа и Пољаците сметаат и стрикно стојат зад нивниот став дек нивната земја се појави на листата на земји кои одлучуваат за посоењето на решението на НАТО итн
"Polskata" vlada nema NISTO zaednicko so stavot na patriotite, vlada e totalno antipolska i go poddrza Kosovo zatoa sto go poddrza 'zapad'.

Овие луге и ораганизации кои се појавуваат низ видеата се десно ориентирани, нивната работа е тесно поврзана со навивачките групи во Полска кои 90% од нив исто така се десно ориентирани
Duri povekje od 90%, vo cela Polska samo Polonia Warszawa e levo (no ne do kraj, navivacite se podeleni), no toa e folklor. Slobodno moze da se kaze deka site ekipi vo Polska se desno orientirani.
Polonia se tepa megju sebe:

Маршот за Независноста на Полска ги обединува сите ривалски групи во Полкса (Освен Висла и Краковија кои не го почитуваат Познањскиот Пакт/Договор)
Pakt Poznański e dogovor, deka Poljaci ke se borat bez oprema (nozevi, sekiri, bejsboli). Pokraj toa prekin na ognot koga igra nacionalniot tim. Paktot ne go potpisa Wisła i Cracovia. So Mars na Nezavisnosta toa nema vrska, sekoja godina od Kraków ima mnogu patrioti od dvata kluba.

:)

нешто од навивачите на Легија во врска со тоа погоре..
1899156_209247612606575_1803945550_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom