Производи кои ги сакавте, а веќе ги нема никаде за да ги купите

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Сладоледот Спидо и смоките Макс :)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Смоките Макс нели беа на Велија???
Незнам, тогаш сум бил премногу мал за да се замарам чиви биле како биле. :D
Само знам дека ако ми остане 15-20 денари обавезно си купував по некое пакетче :giggle:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.087
Поени од реакции
74.848
Имаше едни благи, порано на школо ги купувавме. Округли беа, црно жолти. ТУТКУ се викаа. 10-15 денари им беше цената. Ги нема нигде сега. До пред некоја година ги гледав во продавниците. Сега нигде не можам да ги видам.
Како бе ги нема нигде, сто пати сум купил последниов период, само помала е амбалажата сега.

А ме интересира, Хуба Буба мастиките ги има уште? Не сум заприметил...
Ги има...

Црните сеуште се продаваат. Во неделата сигурно 2-3 пати купувам темпо :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
карамелите во портокалова книшка што беа (неможам да најдам слика)

едит: најдов, еве

Во валандово ретко се наоѓат овие, за во другите градови незнам

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Ова:X3:

Леле колку само ги сакав, колку само беа највкусни на цел свет, колку уживав во нивниот вкус. Мислам дека немаше ден а да ги пропуштам. Се би дала да можам уште еднаш да се потсетам на мојот омилен вкус од детството.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Имаш едни овошни јогуртчиња, ги јадев кога бев прва година на факултет, значи пред околу 6 години. На нив пишуваше visnja vanilija, и беа најубави во свет. Ги купував од Верото (или Тинекс беше?) во Аеродром, близу Вучко.

Откога ги снема нив, открив едни од Еуфорија со чоколадни топчиња, ги имаше во Тинекс и во Веро. Еве веќе два месеци и нив не можам да ги најдам :(

A

AnFem

Гостин
Еурокремот во кофичка, со верверичка на амбалажата! Уште му го памтам вкусот.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.352
Многу одамна, пред 25+ години, имаше сокови на фруктал кои беа во тетрапак пакување со метален газер и капак. Таков вкус се уште не сум сретнал. Прекрасни беа ама штета што веке ги нема. Ај ке пробам ако има на интернет некоја сликичка.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 23:07 ---
овде има сликичка
http://www.pinterest.com/B2ed/yu/

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Некој да не знае како се вика.Сладолед леденко стил со вкус на лимон а во центарот имаше сируп од цреша или јагода.Амбалажата му беше жолто зелена ,формата му беше како правоаголник 15-20 беше.Не може да ми текне како се вика веќе подолго време.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Како бе ги нема нигде, сто пати сум купил последниов период, само помала е амбалажата сега.

Ги има...

Црните сеуште се продаваат. Во неделата сигурно 2-3 пати купувам темпо :)
Де бе се знаеш кај има :D Од кај купуваш темпо?

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.043
Сеуште го памтам вкусот на еден јогурт кој веќе од мнооогу одамна го немам сретнато , а на времето кога постоеше прилично често го конзумирав. Јогуртот мислам дека беше од белградската млекара , и го имаше скоро секаде до пред околу 23-24-25 години . Пакувањето беше тетрапак од пола кило и тоа во две форми ( тространа пирамида и коцка т.е . паралелопипед ) , и ако добро се сеќавам беше во зелено-бела боја со слика на облаци или слично . Го спомнувам баш овој јогурт , затоа што до ден денес немам пробано толку добар јогурт како што беше тој . За жал денешниве јогурти ги прават или премногу густи ( со лажица да ги сркаш ) , или премногу течни ( водлести ) . Истото важи и за вкусот , или се прекисели или преблаги . За разлика од нив овој белградски јогурт за кој зборувам беше тамам и во густината и во киселоста . Баш ме интересира дали некој друг на форумов се сеќава на овој јогурт , и дали некој знае дали воопшто овој јогурт сеуште се продава во Србија .

Kajgana Shop

На врв Bottom