Фан Клуб: Фиорентина

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Фала на утехата... боље Новески да го донесеа, бар македонче ќе беше (со искуство :pos:)...
Те молам не почнувај да мудруваш како да знаеш повеќе од Праде и Масиа. Остај времето да покаже, па после суди. Јас колку што паметам Диаките беше баран од неколку клуба во изминативе години и тоа не било кој. Лотито сакаше да му го продолжи договорот, ама овој сакаше да си оди. Ја бев песимист и Гонзало кога дојде, и Борха, па и Пизаро, а на крај испадна дека одлично се вклопија сите во Фиорентина. На крај испадна дека инстинктот на директориве со Борха и Гонзало биле многу добри и сега се носечки играчи во тимот. Затоа немојте да глумите фудбалски специјалисти. Секој посакуваше да дојде Видич или Агер или Пепе.....едноставно не се пружило прилика, на лето ќе биде многу подобро

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
лошо. П.С. изјавата на Матри после натпреварот

untitled.JPG

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Dobro e bar Pribak ne go najdoa kriv i tuka :)

Toa e toa, ke se macime do kraj, imame jaka ekipa ama ete ne zateraa dosta povredi, moze i toa da vlijae na ostanative igraci, koga gi gubis najdobrite igraci radi povredi, mozda i malku poise pritisok im dojde, se si ima vlijanie. Ke se odi utakmica po utakmica i da zavrsime so pozitivna sezona, pod ova mislam na nekoj trofej, ili pa 3 mesto u liga. zasto ne i 2 te :)

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
утакмицава вечерва ептен ми личеше на оние со Спортинг и Виљареал пријателските,пред почеток на сезонава...никаква игра,идеја за напад 0,очајно ептен :(
али тоа е,мора да има и пад у форма некад,јбг,Монтела сигурно ќе најде начин да се врати формата на ниво и наредна идеме на победа (y)

Член од
7 септември 2008
Мислења
828
Поени од реакции
35
е јебига, без борха и роси не иде тоа така лесно, и секако без куадрадо кој иако последно време не е ефикасен барем знае да ја прошири играта. и плус ронкаља кој прави глупави грешки и неочекувано за мене троши топки, не знам зошто не му свикаат да не нефрла да не шутира само нека стои таму. лоша утакмица, скоро да не ти се верува дека не можат да му дадат гол на аврамов, кој беше кај нас и кога ќе играше во купот примаше ептен почетнички голови. грешка и на монтела во формацијата, прерано го внесе андерсон не се познава со другите, губи топки. не знам дали имавме една убава изградена акција.
ако веќе го менуваш системот со смена на играчите, ќе треба да си дадеш време да проработи новиот, така да очекуван беше поразот за мене.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Вчера најлошата утакмица оваа сезона дефинитивно. До некаде и Монтела крив. Ја смени формацијата и го стави Андерсон, кој нит е адаптиран, ниту пак знае малце јазик, ниту пак имаше кондиција. Исто и за Иличиќ пред Жоакин беше грешка. Али неможам да обвинам повеќе од причина што немаме среќа со повредите. Гомез и Роси, па уште и Борха,Квадрадо и Томович.... Роси и Гомез да играа до сега како тандем сигурен сум дека Фиорентина ќе имаше бар 10 бода повеќе, али среќава не ебе многу у последно време

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
roncaglia bese katastrofa...pa deckoto bez veze pravi penal...plus toa igra na pozicija desen bek kade se pokaza bezkorisen...nema nitu tehnika nitu centarsut, a zgora na toa i kiksovi u odbrana...jasno e deka Tomovic na taa pozicija e dosta podobra opcija...za sledna sezona ocekuvam dosta promeni na toj del..inaku mene licno i savic ne me impresionira mnogu,a za diakite iako site velat ne e dobar ova ona jas mislam deka dobro ke se snajde kaj nas i ke bide dobra alternativa nazad , a zosto da ne i prvotimec koga ke igrame so trojca u linija..ima strasna fizika deckoto , relativno e mlad i iskusen koga e vo prasanje seria a...inaku nemislam deka vcera problemot bese anderson bidejki normalno e da ima potreba od vreme za adaptacija i za necel mesec ke bide standarden prvotimec kaj nas bez dvoumenje...ednostavno si e kvalitet i dosta podobar od drvoto aquilani kogo nemozam da go podnesam..cista sreka sto denes kiksna i napoli pa seuste imame sansi za toa 3 to mesto i normalno ako ne ja podobrime igrata nema kako toa da se sluci...mnogu raboti zavisat od cuadrado,toj e nadvor od forma vo posledno vreme i toa dosta se oseka...da ne zboruvam samo kolku e vazen borja valero vo sredinata...moram da go pofalam sau od cagliari koj e top igrac i vo idnina sakam da igra za nas...slednive dve kola morame 6 boda da zememe..pozz

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
А минатото коло кога даде Аквилани 4 гола беше ОК?! Пффф врска нема

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
ilicic na besilka, 10mil. za nego sve da mu iznaebam ne odi ovoj.. bati vo pravo bese za ova govnovo :sneaky:
Jaс ти кажав уште летото... Боље тие 10 милиони за 5 годишен договор на Љајич да се дадеа, бар најдобар ни беше, него за овој словенецот(да даде господ нога да скрши немам живци да го гледам више) не знае ни тој шо бара тука...

А Вуки и Дијаките е иста приказна ко компер кое ќе се влечка колку на број, ако толку беше добар и у еден скапан Сандерлен прва постава ќе играше...
Тоа е најдоброто решение од сите шо ги имаше на пазарот и од ограничениот буџет(кој еве колку и да ме напаѓате видовте колку е во јануари) но секоја чест за Праде и Мачија извадија максимум за без пари !!!
А сега ако Андерсон и Матри не се покажат, нема да ги откупат како шо беше со Сисоко... тоа е најпаметен потег од управата, кога веќе финансиската ситуација е таа...

Летово сигурно ќе доведат Топ дефанзивец како шо беше со Гомез, ама нам уште сега ни требаше...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.462
Поени од реакции
87.249
Нели Гомез требаше да се врати пред 2-3 недели... што бидна со него?

Kajgana Shop

На врв Bottom