True Detective

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Монолозите на Метју, преку неговиот лик се само живописен реализам, pure reality check.Објективно, може некој ке каже песимистички, ама сепак објективно... Погледнете како секогаш кога неговиот партнер говори за семејните вредности, неговиот поглед за животот, какви сцени паралелно се прикажуваат? Речиси секогаш за време на овие монолози(Вуди т.е партнерот) сцената е „неморална“... но сепак ликот на Метју е тој што добива третман како „поинаков“...додека покрај сите тие различни сцени, од најсекојдневни до најмрачни, Метју моќно ја доловува суштината на нештата...
Не знам дали настапува како агностик или атеист...на некој начин прифаќа Виша сила...
Конформизмот, и неговиот цинизам, против реализмот, со целата суштина позади него...

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Најголемо изненадување за мене е Метју, не очекував дека може толку добро да ја одигра оваа улога. Според неговата историја со романтичните филмови бев скептик за Далас Бајерс но тоа што го покажува во филмот и во серијава е на највисоко ниво.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
Martin:You know the real difference between you and me?
Rust:Yup, denial.
Martin: The difference is that I know the difference between an idea and a fact. You are incapable of admitting doubt. Now that sounds like denial to me.
Rust: I doubt that.

H

HoT IcE

Гостин
Martin:You know the real difference between you and me?
Rust:Yup, denial.
Martin: The difference is that I know the difference between an idea and a fact. You are incapable of admitting doubt. Now that sounds like denial to me.
Rust: I doubt that.
Ова, и моментот во шаторот кога Руст рече:
- Marty, what do you think is the average IQ of this people?
Marty: Oh Rust, can you see Texas from that high horse?
Нешто у тој стил.
Моќно, моќно.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.312
Поени од реакции
46.870
se razocarav samo sto edna sezona ke ima 8 epizodi, posle narednata, drug cast, ne go ocekuvav ova, inace yup, so far, kvalitetot e na BB nivo, kakva Killing kakvi bakraci :), do dusa Killing e super serija ( zboram za prvite 2 sezoni, ova novovo nisto nemam gledano ), ali ova nekolku leveli pogore, pak ke kazam, do sega, ne mozam da kazam deka sum iznenaden zasto tokmu ova i go ocekuvav gledajki go CV-vo na serijava i kade istata se prikazuva.

G

Geezer

Гостин
Јас да паузирам сцена, да се запрашам што рекол Метју и после крајот на епизодата да анализирам... досега никогаш не се случило.

Колку има длабоки пораки, каква филозофија се крие во секоја, ама во буквално секоја сцена. Дури и Ниче лебди во воздухот :cuc:

Со нетрпение ја чекам наредната епизода и во себе се плашам дека оваа серија може да ми биде поомилена дури и од Троновите. Но, да не брзам.

S

sim4e

Гостин
Ова, и моментот во шаторот кога Руст рече:
- Marty, what do you think is the average IQ of this people?
Marty: Oh Rust, can you see Texas from that high horse?
Нешто у тој стил.
Моќно, моќно.
Да, стварно вредно за цитирање. Ја у живот не сум посведочил на ваков камбек, со коњи нешо. Моќно!

these* people

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Значи од приказната разбрав, дека Раст и Марти имаат работа со серијски убиец, кој го фаќаат во 1995 година. 17 години подоцна се појавува слично убиство, кое новите детективи го поврзуваат со оној серискиот од 95. Затоа ги испрашуваат детективиите, што го воделе случајот пред 17 години.
Ваљда нема да испадне клише и еден од Раст или Марти да е убиецеот. Без разлика на кој начин ќе биде прикажано тоа, ќе биде некако разочарувачко за мене.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Значи од приказната разбрав, дека Раст и Марти имаат работа со серијски убиец, кој го фаќаат во 1995 година. 17 години подоцна се појавува слично убиство, кое новите детективи го поврзуваат со оној серискиот од 95. Затоа ги испрашуваат детективиите, што го воделе случајот пред 17 години.
Ваљда нема да испадне клише и еден од Раст или Марти да е убиецеот. Без разлика на кој начин ќе биде прикажано тоа, ќе биде некако разочарувачко за мене.
Во една од епизодите кажаа дека ги испрашуваат зошто документите биле уништени од некој ураган или пожар (не ми текнува).

S

sim4e

Гостин
Точак или тротинет, бирај, моментот е сега.
Стварно тешко прашање, обично ми треба малку време, ама штом инсистираш баш во моментов , би одел со точак како реална слика за твојот интелектуален развој. Сепак, требаше да ме оставиш да размислам.

Него, никој не го спомна Шеј Вигам, и тука одличен, се надевам пак ќе се врати приказната кај неговиот лик, башка делуваше сомнително некако. :) Му тргна на човеков еј, првин Наки му прости по стоти пат, па улога во Волкот, Хасл, сега и Детективов... Кога иде-иде. :D

H

HoT IcE

Гостин
Стварно тешко прашање, обично ми треба малку време, ама штом инсистираш баш во моментов , би одел со точак како реална слика за твојот интелектуален развој. Сепак, требаше да ме оставиш да размислам.

Него, никој не го спомна Шеј Вигам, и тука одличен, се надевам пак ќе се врати приказната кај неговиот лик, башка делуваше сомнително некако. :) Му тргна на човеков еј, првин Наки му прости по стоти пат, па улога во Волкот, Хасл, сега и Детективов... Кога иде-иде. :D
Прва испровоцира со оф топик коментар, и плус ме вреѓаш. Имаш некој проблем? Нешто си ми напната. Ај што провоцираш на раат сум, ама со постов си едно скалило погоре со арогантноста и вреѓањето. Која си ти да дискутираш овде за нечиј интелектуален развој, у овој случај, јас. Шо ти е?

P.S Нема да се спуштам на твое ниво и да вреѓам. Ниту пак сакам да се објаснам зошто го земав тој цитат затоа што ќе пишам спојлери, ама земено во предвид целата сцена со шаторот и луѓето, а ако си го пратела нивното однесување ќе сфатиш зошто е моќен народот. Филозофски поглед на сцената имај.
И се извинувам ако дадениот цитат не е на твое интелектуално ниво, ама ако не е, не си ни во состојба да го дискутираш моето интелектуално ниво.
А сеа, одлепршај фино лепо, и те кулирам пошто си обчен провокатор и арогантно дете.

Kajgana Shop

На врв Bottom