Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
:facepalm:
Каква теорија, свака ти част. Сме биле скапаници пошто не сме пееле.
Па може некој иде за да си гледа на мира ракомет бе, не за да навива, кој си ти да му кажеш дали треба да пее или не? Ти ако сакаш салата преврти ја, секој си иде за да гледа утакмица првично, НЕ за да навива.

Како што кажа и Пеџа подоле, ете он идел со мајка му.
И јас исто со најдобриот другар идеме со мајките зошто сакаат женски ракомет да гледаат, и ај сеа 40 годишни жени да земат да се дерат и да пцујат у сред сала. o_O

Боже сачувај.

Epa ako ides da gledas rakomet ondak ne baraj da navivaat Komiti to se Komiti na sekoja utakmica i oni se lugje. Usvtari kako gi narekuvate navivacite huligani, selajcista i sto uste ne taka? ova ne vazi konkretno za tebe tuku na generalno nivo zboram.

Druga rabota, navivacot ide za klubot da go podrzi a ne da praj atmosfera drugite da pocinjaat da peat. Ako samiot gledac ne go tera ona samoto od dusa da zapee togas neka ne bara od drug da naviva bez razlika.

Treta rabota, site zborat devojkite zasluzuvaat da se naviva. Tocno i jas se slagam so toa. Ama nemoze da jade gomna za Komiti zaso ne navivale, znaci NE SMEE!!! Koga veke nema navivaci obicnata publikata treba malce da se aktivira. Imase blok 2 mislam koi pocnuvaa ama ne naiduvaa na podrska od obcnata publika koja dosla da glea rakomet. Svarno nemozam da razberam ides na utakmica a da nekes da viknes bar malce. pa koj kur togas idete na utakmici ako nekes da viknes za klubot sto navivas. Ima li tuka ljubov, strast , bilo kakva druga emocija kon klubot? Ili ajde sea u moda pocinja pa ajde da bideme videni ili ima rezultat pa ajde. Zatoa gi postuvam GRCITE sekoja cest za niv, nema kaj niv navivac ili obicen gledac koj dosol da glea fudbal, SITE PEAT!! Turcite isto , Romancite koa bev u Bukurest go osetiv toa. Da ne zboram za Anglicanite tie se neprikosnoveni. Abe babi peat po 60 i kusur godini so salovi idat totalno napaleni. A ne tuka ke mi se praite pametni vie, nemalo rezon, pa uste gospod da cuval :facepalm:

Epa ako ides da gledas rakomet ondak ne baraj da navivaat Komiti to se Komiti na sekoja utakmica i oni se lugje. Usvtari kako gi narekuvate navivacite huligani, selajcista i sto uste ne taka? ova ne vazi konkretno za tebe tuku na generalno nivo zboram.

Druga rabota, navivacot ide za klubot da go podrzi a ne da praj atmosfera drugite da pocinjaat da peat. Ako samiot gledac ne go tera ona samoto od dusa da zapee togas neka ne bara od drug da naviva bez razlika.

Treta rabota, site zborat devojkite zasluzuvaat da se naviva. Tocno i jas se slagam so toa. Ama nemoze da jade gomna za Komiti zaso ne navivale, znaci NE SMEE!!! Koga veke nema navivaci obicnata publikata treba malce da se aktivira. Imase blok 2 mislam koi pocnuvaa ama ne naiduvaa na podrska od obcnata publika koja dosla da glea rakomet. Svarno nemozam da razberam ides na utakmica a da nekes da viknes bar malce. pa koj kur togas idete na utakmici ako nekes da viknes za klubot sto navivas. Ima li tuka ljubov, strast , bilo kakva druga emocija kon klubot? Ili ajde sea u moda pocinja pa ajde da bideme videni ili ima rezultat pa ajde. Zatoa gi postuvam GRCITE sekoja cest za niv, nema kaj niv navivac ili obicen gledac koj dosol da glea fudbal, SITE PEAT!! Turcite isto , Romancite koa bev u Bukurest go osetiv toa. Da ne zboram za Anglicanite tie se neprikosnoveni. Abe babi peat po 60 i kusur godini so salovi idat totalno napaleni. A ne tuka ke mi se praite pametni vie, nemalo rezon, pa uste gospod da cuval :facepalm:
Добро сеа со сила се праиш глуп или што е работава....Прави разлика од обична публика и навивачка група.... Грците, Турците , Романците може пеат сите ама имаат и навивачка група која е таму да го повлече тоа , да го започне да даде поттик на целата публика....

ама тераш инат без врска...

Добро сеа со сила се праиш глуп или што е работава....Прави разлика од обична публика и навивачка група.... Грците, Турците , Романците може пеат сите ама имаат и навивачка група која е таму да го повлече тоа , да го започне да даде поттик на целата публика....

ама тераш инат без врска...

Imase li nekoi sto pocinjaa da peat prvi kazi mi ?

цар Самоил нека им најде еден спикер ко аргатон на Металург што моли да навиваат. Ристе Влахов чини само за читање на состави :D

Абе а ние 15тина души у блок 1 не заборавивте колку пати почнувавме песни, на некој се приклучуваше цела сала, на некој не. :(

Спремете се вие за стоење, у тој блок тешко дека ќе можеш да гледаш седејќи :)

Знам знам....на Вардар тешко дека било каде има седење. Ама јаки ми се оние ептен театарски настроени што се бунат и цела утакмица викаат „дај бе седни, да гледаме ние позади“ :)

Те поддржувам за две работи:
1. Генерално збориш, така напиша. Точно. Јас никаде не кажав ништо за Комити, имаше и на оваа тема и на темата на Рк Вардар милион пати објаснувања зошто не се иде. Ок. Навивачка политика. Почитувам.

2. Да, точно, има луѓе што идат само за да бидат видени, у последниве неколку години тоа посебно се актуализираше, успеси во кошарка, ракомет, нов стадион, нова сала, Еврокуп, ЛШ ракомет и сл.

АМА, пак не ми ја свати поентата. Неможеш да бараш од обично луѓе што доаѓаат чисто за да гледаат ракомет, да викаат.
Едноставно на некој не му е згодно да се дере у сала, некој не сака, на трет му е срам, итн.
Не се сите луѓе што идат на утакмици изгорени по клубот, ја немаат сите таа љубов.

Јас лично сум симпатизер на Вардар, не сум навивач. Знам да отидам и на машките и на женските, ама тоа не значи дека секаде се дерам. Некад немам желба па си седам цела утакмица, некад ке ме повлече атмосферата па ке викам малку, ама тоа незначи дека јас одам за да бидам виден, ниту па значи дека по некое правило МОРАМ јас секаде да викам и да пцујам.

Ние сме сосема друг свет, од Грците, Србите или Турците да не зборам за Аргентиците.
Тие се фанатици, и да не се дел од навивачка група идат навиваат повеќето време, свират и така натаму, тие идат и кгоа се слаби клубвоите и кога се јаки.
Кај нас идат луѓето само кгоа се има успеси или кога е нешто во мода, тогаш стануваат на тој тим фанови и идат гледаат ракоемт, и од такви луѓе нормално е да не навива, и да си гледа ракомет. Пошо ако не играл во ЛШ тој тим немал они да помисли да отиде на некоја утакмица.

Те поддржувам за две работи:
1. Генерално збориш, така напиша. Точно. Јас никаде не кажав ништо за Комити, имаше и на оваа тема и на темата на Рк Вардар милион пати објаснувања зошто не се иде. Ок. Навивачка политика. Почитувам.

2. Да, точно, има луѓе што идат само за да бидат видени, у последниве неколку години тоа посебно се актуализираше, успеси во кошарка, ракомет, нов стадион, нова сала, Еврокуп, ЛШ ракомет и сл.

АМА, пак не ми ја свати поентата. Неможеш да бараш од обично луѓе што доаѓаат чисто за да гледаат ракомет, да викаат.
Едноставно на некој не му е згодно да се дере у сала, некој не сака, на трет му е срам, итн.
Не се сите луѓе што идат на утакмици изгорени по клубот, ја немаат сите таа љубов.

Јас лично сум симпатизер на Вардар, не сум навивач. Знам да отидам и на машките и на женските, ама тоа не значи дека секаде се дерам. Некад немам желба па си седам цела утакмица, некад ке ме повлече атмосферата па ке викам малку, ама тоа незначи дека јас одам за да бидам виден, ниту па значи дека по некое ПРАВИЛО морам јас секаде да викам и да пцујам.

Poentata mi e sfatena zatoa i taka burno reagirav i dadov primeri konkretno, znaci idam vo sala za klubot sto navivam ili simptiziram. Znaci jas licno nemozam da sfatam kako nekoj moze mirno da sedi a gledaat deka devojkite igraat so srce, ima takva hemija u klubot, pa kolku da mi e sram ili nz sto i da e ke me natera da podviknam. Jas ne rekov celo vreme da se pee i da se urla tamo kako prav navivac(ultras) ili vie mene ne me sfativte sto sakav da kazam ili nz sto e rabotata. Navivacot(ultraost) cela utakmica pee go ostava glasot toj period dur se igra utakmicata. Vcera i jas vo svojstvo na obicen fan vikav peev koa ke se pocnese, duri edno vreme i so drugarive pocinjavme da peeme poso bese tapa, ( ko so bi rekol Igorce Trpeski, stama tisina vo arenata vo Kaunas :D ) i na toa nikoj ne se nadovrzuvase zatoa se nerviram najvise ili spored nekoj clen na forumov sum se inatel...

Не сме Аргентинци но не сме ни Скандинавци, не претерувајте. Најдобар пример ви е машкиот тим. Таму има кој да подвикне, ама да подвикне јако, не ко вчера 20 души, и тогаш публиката ги прати барем во полн ритам ако не во пеење.

Мајка ми ме прашува.....а кои песни ќе ги пееме (она би пеела песни, не би навивала нели....жена :) ) и ја учам на ајде ајде ајде Вардарееееееее и никој како тебе друг не го ТЕПА Металург.

Нема смисла безобразлуци да кажува жената:ROFLMAO:

Мајка ми ме прашува.....а кои песни ќе ги пееме (она би пеела песни, не би навивала нели....жена :) ) и ја учам на ајде ајде ајде Вардарееееееее и никој како тебе друг не го ТЕПА Металург.

абе ке го научи и безобразното со идење на пар утакмици :P

Ќе и ја кажеш химната, таа доволна е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom