Македонска кошаркарска лига сезона 2013/14

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    52
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја да сум на чело на КФМ би забранил македонски играчи да играат во лигава. Аматери се плашат од 35годишни срби и амери кои играат за 1000 евра во Македонија :icon_lol:

Барем нашиве македонски играчи што играат во Куманово главна цел им е пред тренинг,утакмица и после да седнат на кафе,да отидат у кафана и добро да си поминат. Факинг Ивица Димчевски предпоследната повреда му беше во кафана кога му паднала маса на нога... Мирослав Петровски го знае целата чаршија сите кафански типови ги познава. У секој кафиќ го има :pos:
Костоски цело лето главен беше по кумановските дискотеки... :свиркам:

За младинците што ги имаме да не ни зборам. Најголем успех им е да земаат 200 евра и да бидат видени кога се читаат имињата на играчите пред почетокот на утакмицата за да можат да свртат некое цице после :love:

Значи што заклучивме ? македонските играчи добро играат, али по дискотеки :icon_lol:. Што се однесува до бројот на странците треба да се најде оптимален број, кој нема да ги доведе домашните играчи во подредена улога, а и ќе придонесе да се подигне квалитетот на екипите. Според мене 4 странски кошаркари е оптимален број и нема потреба од менување, евентуално 5, али со клаузула обавезно да има еден домашен кошаркар на паркетот. Проблемот е што нашите екипи странските кошаркари кои ги носат се со сомнителен квалитет и воопшто не придонесуваат за подигање на квалитетот на играта, а од друга страна ги уназадуваат и така неквалитетните домашни кошаркари. Донеси ти како тим 4 странски али квалитетни играчи, па нека игра само 1 наш домашен, али тој домашен ќе има што да научи од тие квалитетните играчи. Во овој случај со просечни 4 срби, па ајде и 5 и 6 нека се, ништо не сме направиле.

Друже ја не се водам од тоа што кажале Станимировиќ или па Дарко Радуловиќ ја само кажав мое мислење во врска со број на странци и ти посочив пар примери каде работата е во квалитет на странци, а не во квантитет. МЗТ по ќе просперира да донесе 3-4 играчи од калибар на Шехович отколку 12 од калибар на Оташевиќ и остала багра, кои губат од Веф Рига или Хаифа кои се само со по 4 странци остаток од ростер како кај нас што може да се најде :facepalm:
За Станимировиќ дечкото игра со врски во екипа башка и капитен, да не му се тие врски нема да му дадат ни паркет да брише во сала камо ли на клупа да седи и да зема место.

Не можат да бидат донесени.Мислиш дека никој не сака да имаше квалитетен плеј,центар и бек наместо да се крпи вака ? али проблемот е дека не можеш да ги донесеш или поради немање пари или поради немање репутација.

Искусните играчи вредат по 200-250К нагоре пари кои МЗТ ги нема.Да зима Американци од колеџ гледате како поминува,треба да бидат земени 20 за еден да остане, Американци со репутација коштаат пари и пак знаат да си решат да не играат кога ќе им текне.А тука се и тимовите од Русија,Турција,Украјна кои даваат плати како будали.Од друга се што е младо или има пред договор или договор и не може да се дојде до истото.

А за Шехович тоа не знам како успеале да го донесат ,најверојатно среќна околност.Али како што пишуваше има договор само до крај на сезона и летоска гарант некој ќе му понуди поголем и ќе си отиде.

Vef Riga ili Haifa... Sakas da kazes deka se slabi ekipi ? Imaat pomalku stranci zosto ne im se potrebni, Dodeka ne go razberete ova nema nikade da vodi muabetov. Nikoj nekje stranci ako ima dobri domasni igraci.
Nikoj nemoze da me ubedi deka momentalno vo mkd ima podobri od Lukic,Sinovec, Otasevici, Dejvis i itn.
Haifa za potsetuvanje e sampion na Izrael ;)
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 03:07 ---
Nemaa sredstva da kupat 4 dobri stranski igraci, zatoa se popolnuva mesto so prosecni igraci koi se duplo podobri od najdobrite igraci u mak prvenstvo.
Не тропај глупости и ќе те замолам да не ме цитираш, по она што го пишуваш најмалку со тебе би влегол во дискусија.
Па види кој и како игра во Рига и Хаифа, имаат по 4 странци кои даваат просечно 50 поени на натпревар тие се движечката сила во екипите, остатокот е просек играчи кои кај нас може да се најдат. Проблемот е што МЗТ нема такви појачања како нивните туку донесува странци кои не се ни за АБА лига, не па за Еврокуп (само се играчишта за домашно првенство) .Правиш играчиште од Оташевиќ кој просек дава по 2 поени на натпревар што незнае еден влез да направи, за 3ки тапа, само што играл малку агресивно во одбрана не е тоа појачање, само завзема место на странец во екипа.
Што сакаш да кажеш со тоа дека Хаифа е шампион на Израел годинава? - дека се појаки од Макаби????? мора да луд. Лани тоа што добија финале на домашен терен во тесна утакмица, што Макаби му фалеше играч тоа не ги прави појака екипа, види го само првенството полуфиналиња колку е доминантен Макаби спрема Хаифа.
Макаби е меѓу топ 5 екипи во Европа, Хаифа меѓу топ 50

Не тропај глупости и ќе те замолам да не ме цитираш, по она што го пишуваш најмалку со тебе би влегол во дискусија.
Па види кој и како игра во Рига и Хаифа, имаат по 4 странци кои даваат просечно 50 поени на натпревар тие се движечката сила во екипите, остатокот е просек играчи кои кај нас може да се најдат. Проблемот е што МЗТ нема такви појачања како нивните туку донесува странци кои не се ни за АБА лига, не па за Еврокуп (само се играчишта за домашно првенство) .Правиш играчиште од Оташевиќ кој просек дава по 2 поени на натпревар што незнае еден влез да направи, за 3ки тапа, само што играл малку агресивно во одбрана не е тоа појачање, само завзема место на странец во екипа.
Што сакаш да кажеш со тоа дека Хаифа е шампион на Израел годинава? - дека се појаки од Макаби????? мора да луд. Лани тоа што добија финале на домашен терен во тесна утакмица, што Макаби му фалеше играч тоа не ги прави појака екипа, види го само првенството полуфиналиња колку е доминантен Макаби спрема Хаифа.
Макаби е меѓу топ 5 екипи во Европа, Хаифа меѓу топ 50

Ako 1 igrac gi pravi tim Makabi toga[ neka se ubijat. Bitno Haifa se sampioni dzabe se ubeduvas so mene.
kazi mi nekoj mak plej sto e podobar od otasevic, i da zavrsam diskusijata so tebe.

Се знае кај ке се игра купот годинава? Пошто КФМ го организира.... Нешто чув Охрид, има вистина у муабетот? Ако стварно тамо го праат... :facepalm:

Da ovaa godina kupot sigurno ke se odrzuva vo Ohrid vo Biljanini Izvori od 5-8 februari .

МЗТ - Струмица
Фени - Кожув
Работнички - Куманово
Лирија - Карпош Соколи

Добри дуели!

Мене ме интересира како е правилото за странците кога се работи за Куп. Пошто има екипи со повеќе од 4ри странци, како МЗТ, Куманово, Кожув... дали ке може во купот да се ротираат секој натпревар или треба пред Купот да се пријави со кој состав настапуваш и нема промени? Пошто во ФИБА мислам дека за Куп стои правилото дека не смеат да се ротираат играчи од натпревар во натпревар...
Ако некој знае нека ми одговори :)

Рамковно финале тешко дека ке има:D
Како и да е финалето ке биде фантастично,ке играме или со педерите или со куманово:D

Кожуф - МЗТ финале

snJSbuY.jpg

Не можат да играат финале, или полуфинале или ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom