Македонска кошаркарска лига сезона 2013/14

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    52
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Чисто денеска видовме каква иднина имаме во Македонската репрезентација после повлекувањето на Антич, Гечевски, Илиевски. Некој коа ќе ми каже добри играчи биле Брчков, Аврамовски, Симоновски, Соколов. Па човече чисти зицери под кош промашуваат. :facepalm: Па уште и Бо ако не игра, страшно.

Какви антиталенти имаме све умислени звезди :facepalm:

Brckov aj pa nesto i pogodi ama Simonovski drvo..Pa ovaj Mandic so 31god skoro i da ne odmara za Kumanovo,doktor,poeba gi :D

Sent from my C2105 using Tapatalk

19 офанзивни скокови Куманово.Тоа според мене е единствената причина за поразот на Работнички.Кнежевич како само успеа да дозволи толку офанзивни да му напраат не ми е јасно.

Да бе,ке се појават и на младинското финале меѓу МЗТ СКОПЈЕ и нба чаир:D

Погодете сите од 1 како НБА ЧАИР стигна до финалето хахахахаах пропаст држава ми се МОЧА од скапанава земја!!!!

Што се десило не сум запознаен ?
Судии :)
Не знам во полуфинале, ама во четврт финале со судии и со притисок минимално го добија Вардар во Чаир.
Мора да освојат, исто како што лани со сила го освоија првенството во кадетска конклуренција.
--- надополнето: 8 февруари 2014 во 00:27 ---
Сега видов дека и со Работнички во полуфинале играле во Бутел, така да... :)

Иначе тек сега приметувам дека оној младион Михајло Арсоски уствари ми бил познаник и порано сме играле баскет низ маало. Какво дрво беше човече, не знаеше да шутира правилно, а успеал за сениори на МЗТ да игра, па дури и во Еврокупот дебитирал:eek::eek::eek: Каков напредок :eek:

Судии :)
Не знам во полуфинале, ама во четврт финале со судии и со притисок минимално го добија Вардар во Чаир.
Мора да освојат, исто како што лани со сила го освоија првенството во кадетска конклуренција.
--- надополнето: 8 февруари 2014 во 00:27 ---
Сега видов дека и со Работнички во полуфинале играле во Бутел, така да... :)

Иначе тек сега приметувам дека оној младион Михајло Арсоски уствари ми бил познаник и порано сме играле баскет низ маало. Какво дрво беше човече, не знаеше да шутира правилно, а успеал за сениори на МЗТ да игра, па дури и во Еврокупот дебитирал:eek::eek::eek: Каков напредок :eek:

Типчето не може да се движи на терен а башка што во рацете е како кашкавал.
Во рок од 1 година ќе го снема од кошаркарската мапа. :D

Последно уредено од модератор:

Што да ти објаснувам,ко прво федерацијата им го лиже гзот што е најтрагично.Од оваа година направија купот да се игра по еден натпревар,значи нема дома - гости со реванш што би било и најлогично,ајде што направија така.Во ждрепката НАВОДНО,НБА ЧАИР беше извлечен два пати како домаќин,значи почнува од 1/4 финале таму се паѓа со Вардар и игра дома,доколку го пројде тоа полуфинале повторно игра дома и пак еден натпревар.За разлика од нив Работнички 2 пати е извлечен како гостин.Тоа е таа наша федерација скапана.Океј тоа,сега идеме на следното.
Почнува натпреварот Работнички води 3 разлика против * во гости по прва четвртина која беше,колку толку рамноправно судена,а и шутот одеше колку толку.Во втората не правам уопште муабет,човече Павлов судеше,да истиот тој што вчера го судеше 1/4 финалето во Охрид,тој е тој судија што се уплаши во Бутел и при чисти фаули не гледаше,не може пас,топка да се додаде,двајца те влечат по рака ја фрлаш во аут и ти суди аут,трноувр.Уште во очи те лажат како тоа не било фаул.Небитно ајде,на полувреме 7 разлика за Нба,играчите одат накај соблекувални,од трибини,пљукање,закани,доаѓање до пред соблекувална и закани како тоа во Бутел никој не победил,пошто жив нема да си отиде.Почнува 3/4 Работнички стига на -4 со две тројки по ред и на сцена стапуваат повторно таканаречените судии,го исфрлија од бонус тимот на Работнички за 2 минути и цели 8 минути НБА си шутираше слободни.Сепак во оваа четвртина скрати дел од водството Работнички и дојде на -5.Се беше крај во последната кога на -5 ,беше погодена тројка од 8 метри за Работнички на истек на нападот,сосема регуларна призната и резултат сменет,за после 20 добри секунди судијата да покаже дека истекол нападот и резултатот ќе остане непроменет.После ова НБА реализираше а секако овој момент делуваше премноги психички и кога се направија напади за последен приклучок,влетаа столчиња на терен,луѓе се симнаа на терен.Тоа е тоа накратко да ти опишам што се случува во оваа наша мила земја.После истите тие луѓе од федерацијата ќе зборат за иднината на кошаркава,па да даде Господ за 2-3-4 години и гзот ќе му го лижат на истиот тој играч од Работнички што ќе треба да игра за оваа мала напатена земја.Епа затоа и сакав да ви пишам тука,да не се чудите никој од вас зошто некој би одбил да игра за неа.Ете ја причината во постов погоре,затоа што таа иста земја му нема овозможено напредок и развој во кариерата на тој играч.Нека дојдат тогаш кога ќе бидат во Љ дивизија да си ги земат од НБА чаир милениците да играат за неа.
Поздрав толку од мене само сакав да се знае што и како се случува во земјава.

Знам знам, ние го игравме пошто беше висок колку да попуни место во екипите :D Али добро, ипак беше бајаги помал, па си реков да не напреднал чим стигнал за МЗТ да игра. Колку што се сеќавам он беше во школото на Работнички, па чим МЗТ го собрале кај нив директно од ривалската екипа, си реков дека можеби стварно напреднал :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom