Фан Клуб: Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.612
Боби играше пред 4 ипол години во Вардар, сезоната кога игравме со Ступиќ во напад, една сезона пред најлошата сезона на Вардар... Мислам дека во таа сезона и ја зварши кариерата во Вардар. Можеби и продолжил на друго место, мада не верувам, па да и јас да сум грешка :)
За таа полусезона зборувам и јас, кога дојдоа играчите на Ѓорче кај нас, кога лигата заврши со 9 екипи.
Само како што кажавне сум сигурен дали играше тогаш, веројатно грешка сум бил :)

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
За таа полусезона зборувам и јас, кога дојдоа играчите на Ѓорче кај нас, кога лигата заврши со 9 екипи.
Само како што кажавне сум сигурен дали играше тогаш, веројатно грешка сум бил :)
Играше 100% таа сезона кај нас :) само не сум сигурен дали после продолжи негде, ама 90% сум сигурен дека кај нас ја изигра последната сезона...:)
Еее Боби, бе Боби легендо наша, кој ќе речеше дека цела страна на тебе ќе посветиме :icon_lol:

Ај една за по муабетов :confused:
:pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
И јас мислам дека кај нас ја заврши Боби кариерата.

Иначе од играчкиот дел, одличен дефанзивец беше, го гледав секој ден скоро додека тренирав фудбал, и на тренинг беше професионалец, немаше за него изгубен дуел.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.612
Играше 100% таа сезона кај нас :) само не сум сигурен дали после продолжи негде, ама 90% сум сигурен дека кај нас ја изигра последната сезона...:)
Еее Боби, бе Боби легендо наша, кој ќе речеше дека цела страна на тебе ќе посветиме :icon_lol:

Ај една за по муабетов :confused:
Да да играл за нас таа сезона. Чудно како не го паметам :confused:
ВАРДАРСимов 2,5
Илиевски 3,5
Сиљановски 2,5
Рамадан 2,5
Милевски 3,5
Џангаровски 2,5
Пандовски 3
(69' Спасески /)
Симовски 2,5
Ѓурѓевиќ 3,5
(88' Христов /)
Трипуновски 3
Настевски 3
(81' Арб. Нухиу /)

Епа дефинитивно кај нас ја има завршено кариерата :)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
А кој неќе така? Да се случеше преземањето пред 3-4 месеци сигурно немаше да е така ама се случи сега и во рок од 24 саати и она малку квалитет во европа ќе биде горе доле врзано за клуб. Приоритет треба да ни е титуалата, со играчкиот кадар што го имаме тоа треба да е сега 100% обезбедено. Тимот од претходната полусезона е задржан со исклучок на Стојков и Хименез ама реално тука кривица има предходното раководство што не ги продолжи договорите во текот на полусезоната. Со Георгиев назад во тимот плус Гроздановски и не е така лошо. Малку тешко е да задржиш некој ако има добра понуда. Со новиот тренер се е можно. Можено е да донесе и играчи, затоа и да е земен. Сингруно ќе има некој помошник дали Боби дали некој друг од клубот (Васовски на пример). Полека малку дајте да видиме пред да судиме. Ако не чини сигурно ќе има брза реакција како со Кастратовиќ, една работа барем за Самс е тоа што не трпи порази и вложува да развие победнички менталитет. Коцките ќе се наместат, дајте време, човекот мислам прави се што може во овие моменти. До вчера зборевме дека Боби не го бива и дека треба да си оди сега да се задржел...
Де бе друже ти ко од Марс да си паднат. Па неколку месеци уназад се спремаше неговото влегување во Вардар, а не као шо си пишал ти дека се се десило за 24 саати. За информација Стојков уште никаде нема потпишано, ама проблемот е што нема добиено понуда од нив за продужување на договорот?! Ај да носеа барем јаки појачувања па да разберам некако, ама во ваква ситуација така комотно да се откажеш од најдобриот играч е несфатливо за мене! Викаш со играчкиов кадар што го имаме, титулата била обезбедена 100 %?! Од каде толкава сигурност, Вардар со овој кадар шо го има, без Стојков, Хименез и Адемовиќ од пролет и само Ивановски како новајлија, мака мачеше во есенскиот дел и со ист број бодови заврши како Турново. Како рачунаш сега преку ноќ работите да се сменат во наша полза... баш ме занима?!
Абе види, тоа влегувањето на Сергеј не е преку ноќ ;)
Можеа и они да си ги бркаат тие работи како продолжување на договорите на одредени играчи. Хорхе барал плата од 5 илјади евра. Он таа што ја зимаше не ја заслужувше, а не па покачување на истата.
Не очекувајте нешто wow од Гаго.
Андреев ќе донесе играчи, ама прашање е какви. Јас очекувам да биде марионетка на Сергеј.
Ако донесе некој од овие, има да се усреќиме:confused:

Член од
24 октомври 2011
Мислења
222
Поени од реакции
224
Стојков не бил контактиран од никого за продолжување на договорот, така изјавил. А не потпишал со тие од Кина..

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не сум сигурен дали играше кај нас. Мислам дека кариерата ја заврши кога Ѓорче ја освоија титулата.
После тоа наредна сезона се откажаа на средина од шампионатот, па цел тим прејде кај нас, ама нешто ми се врти дека он во таа сезона веќе беше помошник тренер :confused:
Знам на мечот во 2008 (годината на Трифун) кој го загубивме со 1-0 во Ѓорче, не искина во одбрана. На крајот нешто муизбега топката накај оградата и не знам од која причина се фати за ограда и се поткрена. Еден од наша трибина го ркна и така му ја залепи рканицата во фаца, ми дојде да повратам

П.с. Стојков не потпишал за Тирана. Наводно следна дестинација ќе му била факинг Хонг Конг :вонзем:
Јас се извинувам шо ви упаѓам вака на сред муабет, ама Милевски не играше во Вардар само пред последните 3-4 години. Тој играше за Вардар и во 1996 година, кога од кај вас дојде во Победа и изигра цела сезона во Прилеп.
После играше за Ашдод, Цементара, Македонија и кариерата ја заврши во Вардар.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Јас се извинувам шо ви упаѓам вака на сред муабет, ама Милевски не играше во Вардар само пред последните 3-4 години. Тој играше за Вардар и во 1996 година, кога од кај вас дојде во Победа и изигра цела сезона во Прилеп.
После играше за Ашдод, Цементара, Македонија и кариерата ја заврши во Вардар.
Точно е ова. Се глеа кој прател фудбал на времето:) Само тоа време кај нас неприкосновени беа Калц, Николовски Гигец и Зоран Јованоски, па за Милевски немаше многу простор и не верувам да се задржа повеќе од една полусезона во Вардар.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Точно е ова. Се глеа кој прател фудбал на времето:) Само тоа време кај нас неприкосновени беа Калц, Николовски Гигец и Зоран Јованоски, па за Милевски немаше многу простор и не верувам да се задржа повеќе од една полусезона во Вардар.
Мислам дека цела сезона се задржа во Вардар, пошто во Победа дојде на почетокот на сезоната 1996/97 год. Пред тоа, до 1995 година мислам дека играше во Марибор.
Мене многу ми се допаѓаше како дефанзивец. Беше стандарден во одбрана, заедно со Маркоски. Бекови беа Кире Грозданов и Дарко Крстески.

А многу ко мал го сакав Игор Саша Николоски. Беше страшен дефанзивец, член на младата репрезентација која ја победи Данска со 5:3 :)

Ех тоа беа времиња :cuc:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.383
Поени од реакции
26.374

Левиот бек на Вардар, Мите Цикарски, нема да ја продолжи кариерата во германскиот фудбалски второлигаш Кајзерслаутерн, каде што беше на проба во Турција.
Дефанзивецот на македонскиот шампион одигра и еден контролен натпревар за „црвените ѓаволи“ против тимот до 23 години на Ајнтрахт Франкфурт во Белек, кој го совладаа со 3:2, но потоа не му беше понуден договор.
По неуспешната авантура во Кајзерслаутерн, 21-годишниот струмичанец се враќа меѓу „црвено-црните“, за кој имаше 17 настапи во есенската полусезона, а играше и против Стеауа во квалификациите за Лигата на шампионите.

F

FARANG

Гостин
Де бе друже ти ко од Марс да си паднат. Па неколку месеци уназад се спремаше неговото влегување во Вардар, а не као шо си пишал ти дека се се десило за 24 саати. За информација Стојков уште никаде нема потпишано, ама проблемот е што нема добиено понуда од нив за продужување на договорот?! Ај да носеа барем јаки појачувања па да разберам некако, ама во ваква ситуација така комотно да се откажеш од најдобриот играч е несфатливо за мене! Викаш со играчкиов кадар што го имаме, титулата била обезбедена 100 %?! Од каде толкава сигурност, Вардар со овој кадар шо го има, без Стојков, Хименез и Адемовиќ од пролет и само Ивановски како новајлија, мака мачеше во есенскиот дел и со ист број бодови заврши како Турново. Како рачунаш сега преку ноќ работите да се сменат во наша полза... баш ме занима?!
Ако донесе некој од овие, има да се усреќиме:confused:

Не сум од Марс паднат него знам како се работи во Македонија. Тука она пу пу неважи дали за тендер дали за нешто друго е нормална работа исто како и набивање фиктивни долгови ала Камчев на времето кога ќе намириса некој пари. Еве акциите се купени ама сеуште не е помината процедурата во регистар бар колку што знам и сеуште не е официјализирано се. За почеток и јас истото би го правел, минимална инвестиција да видам дека нема да има проблеми а на лето ќе дојдат оние прави засилувања. Да марионета е тренерот ама бар ќе види кој од овие сега може да играт на повисоко ниво кој не. Јас не верувам дека имаме 5-6 играчи со кој би можеле да имаме успех (минимален) во европа. Нека се освои титулата сезонава па после ќе збориме за подобри засилувања. Вардар без Стојков, Турново без Блажевски, Пелистер без пола играчи, нас единствено Искра и Работнички ни се конкуренција оваа полусезона. Ќе бидеме први, во тоа не се сомневам, ќе донесе 2-3ца играчи Самс доволно за титула. Не заборавај ние сме бод минус и пола сезона ја игравме домаќини надвор од СК и без навивачи. Нема од кого да се плашиме во МКД, нема простор за паника.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Не сум од Марс паднат него знам како се работи во Македонија. Тука она пу пу неважи дали за тендер дали за нешто друго е нормална работа исто како и набивање фиктивни долгови ала Камчев на времето кога ќе намириса некој пари. Еве акциите се купени ама сеуште не е помината процедурата во регистар бар колку што знам и сеуште не е официјализирано се. За почеток и јас истото би го правел, минимална инвестиција да видам дека нема да има проблеми а на лето ќе дојдат оние прави засилувања. Да марионета е тренерот ама бар ќе види кој од овие сега може да играт на повисоко ниво кој не. Јас не верувам дека имаме 5-6 играчи со кој би можеле да имаме успех (минимален) во европа. Нека се освои титулата сезонава па после ќе збориме за подобри засилувања. Вардар без Стојков, Турново без Блажевски, Пелистер без пола играчи, нас единствено Искра и Работнички ни се конкуренција оваа полусезона. Ќе бидеме први, во тоа не се сомневам, ќе донесе 2-3ца играчи Самс доволно за титула. Не заборавај ние сме бод минус и пола сезона ја игравме домаќини надвор од СК и без навивачи. Нема од кого да се плашиме во МКД, нема простор за паника.
Абе сеа тоа веќе се приказни за мали деца. Не било уште се официјализирано, не е завршена процедурата во централен регистар, бла, бла, бла...
И што од тоа спречува да се вршат работите нормално?! Никој не очекува сензации оваа зима, ама да си дозволиш да ти одат двајца стандардни првотимци, а немаш ангажирано замени за нив е несериозно за мене. За тренерот викаш ќе видел кој може да игра на повисоко ниво?! А Ѓоко Хаџиевски и Влатко Костов не можат да го видат истото?! Јас барем малку што ги познавам работите, доколку се идеше на ангажирање нов тренер, истиот требаше да биде некој со кого ќе се гради тимот за следните предизвици, а не да ми носат тренер на „петличи“ од пичке си материне и уште згора на тоа добива тригодишен договор?! Епа нека ми извини господинот Самс, ама со тренер на деца од најмала возраст нека не покушава да не мафта со некаков план за учество во ЛШ!
Јас ти кажувам дека без нови 4-5 играчи, Вардар нема кадарен тим за титула и мака ќе мачи до последно коло. А темелите за конкурентен Вардар во Европа се поставуваат уште сега, а не на лето!

F

FARANG

Гостин
Абе сеа тоа веќе се приказни за мали деца. Не било уште се официјализирано, не е завршена процедурата во централен регистар, бла, бла, бла...
И што од тоа спречува да се вршат работите нормално?! Никој не очекува сензации оваа зима, ама да си дозволиш да ти одат двајца стандардни првотимци, а немаш ангажирано замени за нив е несериозно за мене. За тренерот викаш ќе видел кој може да игра на повисоко ниво?! А Ѓоко Хаџиевски и Влатко Костов не можат да го видат истото?! Јас барем малку што ги познавам работите, доколку се идеше на ангажирање нов тренер, истиот требаше да биде некој со кого ќе се гради тимот за следните предизвици, а не да ми носат тренер на „петличи“ од пичке си материне и уште згора на тоа добива тригодишен договор?! Епа нека ми извини господинот Самс, ама со тренер на деца од најмала возраст нека не покушава да не мафта со некаков план за учество во ЛШ!
Јас ти кажувам дека без нови 4-5 играчи, Вардар нема кадарен тим за титула и мака ќе мачи до последно коло. А темелите за конкурентен Вардар во Европа се поставуваат уште сега, а не на лето!

Да де, ете гледаме во Бт како се одвива приватизацијата или претходно со влезовите на Брацо и Трифун... Во МКД никад ништо не се знае и дур не се заврши се глупаво е да се вложува.

А што е направено ненормално до сега? Го презеде клубот. Си донесе тренер. Тоа што тебе не ти се свига не значи дека е лош. На крај крајева бујрум дај ти пари па бирај. Ѓоко и Влатко се ОК тренери ама и кај нив играле со врски во минатото. Ако сакаме сериозен Вардар тогаш тоа мора да се искорени. ЛШ ќе биде кога ќе биде. Едно е сигурно сега сме поблиску него било кога овие 20 год. Ако вложува ко во ракометот не гледам зошто се крева паника. Ќе фати време ама ќе оформи и управа и тим. Ќе има грешки уз пат ко со 5те голмани во РК ама има пари и очигледно не му смета, негова логика е ваљда нема плаќање обештетувања ама треба да се очекуваат и понекоја грешка.

А кој ќе ни ја земе титлуата без 4-5 нови играчи? Еве ајде шкенди направи тима ама колку е зад нас? Кој од овие останати индијански екипи може да има повеќе бодови на крај? Со Ѓоргиев назад во тимот, Фичо и Илчо тоа се веќе 3 добри за наша лига засилувања. Ако до пред некој месец немавме напагачи сега имаме 3ца. Засилувања сигурно ќе има деновиве така да нема што да се нервираме. За во оваа лига нас ни требаат уште едно 1-2 ок засилувања за да имаме тим што ќе гази и за 3-4 кола веќе ќе се одлепи.

Kajgana Shop

На врв Bottom