Пубертет

Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
Ја уште не сум го осетил. :)
ХАХАХАХАХАХ ! :)

Ех, мојот пубертет беше И Е незгоден ... Од почеток у депресија некоја паѓав, па најчесто си се дружев со мојот најдобар пријател книгата ... Покасно почнав скрос спротивното, се скарав со книгата, полудев, писмена опомена во школо ... :)

И сега, сеа може да се каже дека сум ОК. : )

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Абе сум го осетил, се шалам. :)
Само слабо некако, не е како на зборови. И ја полудев у школо малце, па некако се смирив. :) :)

Ништо посебно не бил пубертетов. Хахаха

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Само слабо некако, не е како на зборови. И ја полудев у школо малце, па некако се смирив. :) :)

Мислиш дека е завршен? :wink:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
bogami tesko e da se izleze na kraj so pubertetlii??????ama sve sto e minlivo sse izdrzuva:toe:

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
So znam mislam deka go osetiv nekoi dobri gluposti napraviv :)

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
ХАХАХАХАХАХ ! :)

Ех, мојот пубертет беше И Е незгоден ... Од почеток у депресија некоја паѓав, па најчесто си се дружев со мојот најдобар пријател книгата ... Покасно почнав скрос спротивното, се скарав со книгата, полудев, писмена опомена во школо ... :)

И сега, сеа може да се каже дека сум ОК. : )
Да. Колку што има читано ова се најчесто појавите кој се манифестираат кај младите во тој период. И родителите треба да обрнат внимание да не случи првото: личноста да стане премногу мирна-да се затвори во себе и вториот проблем е што во овој период на младите им “удираат бубачките во глава„ па се случуваат оние проблеми со школо, па опомени, изостаноци и сл.

Сепак станува збор за еден убав период за созревање, самоспознавање и сл.

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Мојот пубертет траеше од 12 години до пред скоро една година.Значи некои 6 години.За мене не беа толку лоши но за сите околу мене дома беа пекол.Тек сега сваќам и се чудам како сум можела.Имам многу конзервативни родители и за нив беше сето тоа дупла беља.Што е најтрагично таман се средив јас ја фати сестра ми, така да аир нема да видат.
Инаку кај мене се манифестираше најмногу со инает и тоа свесно само за да идам контра на моите дома.И се однесував ко бремена жена и жена у климакс у исто време.Де ми е ладно де топло, де сум среќна де сум нервозна (најчесто бев нервозна).

lozar_kavadarci

ФЕНИ ШАМПИОНИ 2007/08
Член од
10 јануари 2008
Мислења
817
Поени од реакции
2
Го осетив и за тоа време добив укор,усна,писмена опомена и намалено поведение. Инаку и јас би сакал како родителите мои да имам 2 момци(како мене и брат ми)да им ги видам маките бидејќи постојано се жалат

К

Кнез Мишкин

Гостин

Охоо 14 години, има да те фаќаат уште бубачки.., ја имам 18 па ме фаќа па по некоја, ама убаво ми е не се жалам:)

Го осетив и за тоа време добив укор,усна,писмена опомена и намалено поведение. Инаку и јас би сакал како родителите мои да имам 2 момци(како мене и брат ми)да им ги видам маките бидејќи постојано се жалат
:pos2::pos2:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Не бев свесен за тоа дека сум во пубертет,се додека не помина.
Тогаш,се завртев и погледнав шо сум праел во тие години,и...неможев да поверувам дека тоа уствари се случувало.Некако,не ми беше јасно,зошто воопшто сум правел работи ко:бегање од часови(со недели,a oсобено кога тоа уопште не е ни потребно),провали,кражби од трафики,понижување на целокупната женска популација со која сум се сретнал и слично.
И сега не знам зошто,сите тие работи,правеа да се осеќам некако добро.Морав да имам некој константен прилив на адреналин,кој го добивав на мој начин(а сум можел да скокам банџи).Самата идеја за седење со некој и разговор со истиот,без претходно направена девијација,воопшто не ми идеше на памет,уствари,не знаев како изгледа такво нешто и дали уопште постои.
Убаво беше,though:).

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Ах времиња...кога ќе се сетам што сум правела во моите пубертетски години, ауф, дете! па да речам, пубертетот рано ме фати, од кај 11 година, до 15 тата некаде...сум поминала многу работи во тој период, сум правела разни глупости, сепак, од грешките се учи нели? :smir:
Бев хистерија жива, а во машко друштво срамежлива едно време...кај 12 тата година

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Прво имав некои лоши искуства со кошмари, нервоза, необјаснив страв(тоа на 12, 13 год)после, почнав со панк музика да лечам фрустрации, накај осмо, а од 1 натаму се менував како камелеон, се до моментот сега, кога уште сум во транзиција...Си чувам залихи од пубертетот, може и да ми се најде, во поглед на бурите од идеи и креативност, хахха...

Член од
30 мај 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
pubertetot e normalna rabota sto mu se slucuva na sekoj i sekako toa e dobro nezaboraven period od zivotot no mnogu precat roditelite sekako vo odredeni situacii ne sekogas.Tie ni mislat dobro no nekogas toa dobroto moze da bide loso neznam kako na kakov nacin da se spravime so toa???????????????

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
pubertetot e normalna rabota sto mu se slucuva na sekoj i sekako toa e dobro nezaboraven period od zivotot no mnogu precat roditelite sekako vo odredeni situacii ne sekogas.Tie ni mislat dobro no nekogas toa dobroto moze da bide loso neznam kako na kakov nacin da se spravime so toa???????????????
Родителите не мислат лошо никогаш,туку зовриената крв во пубетрет мисли дека родителите мислат лошо :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom