Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Од една страна нервоза ме јаде после денешниов пораз и читајќиги "експертизиве" тука, али па од друга страна си го враќам филмот на минатогодишнио Вимблдон каде беше слична ситуацијата после поразот на Дарцис. Рафа после тој пораз требаше да се повлече, да игра само на земја и да си го чува дворот на земја, тек како тоа немал шанса на друга подлога освен земја и рееед други работи. Исто така прочитав и дека ТИО ТОНИ го лажел Рафа дека можел да се врати на Но.1 до крајот на сезоната па овој ради тоа летал во облаци и какви се не уште коментари. Али Рафа фино лепо ве демантира после Вимблдон и докажа дека не е само оној клеј курт спешалист. Исто така верувам дека ќе се случи и после овој болен пораз кој не го заслужи да го доживее на ваков начин. Да загубеше во фер и коректна борба во 5 сета на пример, да можеше да пружи 110% како што секогаш го прави, тогаш ќе беше друга приказната. Јас само искрено се надевам дека оваа повреда брзо ќе ја санира и ќе нема големо влијание во останатиот дел од сезоната бидејќи грбот е гадна ствар. Посебно за серва и за бекхенд.
П.с. Во средно имав еден професор кој секогаш велеше: "Се што мене ми посакувате, вас дупло да ви се врати. Не навлегувам дали е позитивно или негативно."

aj , se smirija strastite malce , boleshe , pomina , so nadez da Nadal pochesto vi priprema takvi terapii ( porazi , ne povredi , da ne bidam pogreshno razbran) , a i so ista kolichina nadez za obratno scenario kaj Novak :) . Shala .
Post festum - Stan poslednite tri mecha gi izigra kako vo trans , gi nadigra , eve , edinstveno mozebi Novak mu pokaza seriozen otpor. Bash me interesira dali ke prodolzi vo vakvo tempo , kolku ke uspee da drzi kontinuitet , bashka sega i Novak i Nadal pa i Marej i Delpo ke imaat drug pristap vo mechevite so nego . Dali beshe momentalen blesok ili e otiden eden level pogore . Mu go gledam rasporedot , epten go nabil , eve veke za edna nedela igra vo Monpelje 250 , pa Roterdam 500 i Marsej 250 , se vo fevruari . Dodusha , rasporedot mu e pred ovoj triumf , mozebi ke pretrpi izmeni , ama moshne brzo ke vidime od shto materijal e izgraden.
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 20:52 ---
Од една страна нервоза ме јаде после денешниов пораз и читајќиги "експертизиве" тука, али па од друга страна си го враќам филмот на минатогодишнио Вимблдон каде беше слична ситуацијата после поразот на Дарцис. Рафа после тој пораз требаше да се повлече, да игра само на земја и да си го чува дворот на земја, тек како тоа немал шанса на друга подлога освен земја и рееед други работи. Исто така прочитав и дека ТИО ТОНИ го лажел Рафа дека можел да се врати на Но.1 до крајот на сезоната па овој ради тоа летал во облаци и какви се не уште коментари. Али Рафа фино лепо ве демантира после Вимблдон и докажа дека не е само оној клеј курт спешалист. Исто така верувам дека ќе се случи и после овој болен пораз кој не го заслужи да го доживее на ваков начин. Да загубеше во фер и коректна борба во 5 сета на пример, да можеше да пружи 110% како што секогаш го прави, тогаш ќе беше друга приказната. Јас само искрено се надевам дека оваа повреда брзо ќе ја санира и ќе нема големо влијание во останатиот дел од сезоната бидејќи грбот е гадна ствар. Посебно за серва и за бекхенд.
П.с. Во средно имав еден професор кој секогаш велеше: "Се што мене ми посакувате, вас дупло да ви се врати. Не навлегувам дали е позитивно или негативно."

ne se sekiraj za povredata , chitni mu gi izjavite , ochekuval deka za nedela dve ke bil super , tolku , nema potrebi od lekari i snimanja , si znae on . 17.02.2014 Brazil , Nadal is back after injury

dh_wawrinka-20140123072230520889-620x349.jpg

Ever tried. Ever failed. No matter.
Try Again. Fail again. Fail better

Story of his life.

Јас мислам дека Вава нема да има повеќе ваков турнир, сега пристапот во дуелите со него ќе биде сосема поразличен. Ова зборам за Ноле и Рафа пред се, а и за останатите. Значи не сакам да го деградирам неговиот успех, пишав и во темата за Рафа, стварно прејако го изигра турниров, али мора да признаеме дека он не е од класата на Федерер, Надал и Ноле. А искрено му посакувам да продолжи во ваков ритам и да го оправда она што го постигна во Мелбурн, т.е. да докаже дека титулава не била сплет на околности туку плод на макотрпна работа и одличната соработка со Норман.

Титулите на Вавринка до сега во кариерата. :D Страшен скок, што се вика од челенџер ниво на Грен Слем, секоја чест. (y)
Oeiras, Chennai(2), Casablanca i Umag

Дрогираш низаеден ;)

Novak definitivno ke bide poagresiven , ja nauchi lekcijata on a hard way ,ovde na AO 2014 go igrashe istiot game plan kako na US Open 2013 , defanzivno i ostavanje Stan da greshi , e ama ovde forhendot na Stan beshe upm , ramen , silen i precizen , i mislam deka kluchot na uspehot mu e forhendot pa servisot , so stabilnosta na forhendot site gi iznenadi .Definitivno nema da e odnosot ,, ostaj go , sam ke se pobedi.Od druga strana , golema mana kaj Stan e shto ne saka da igra defanzivno , ili ne znae , who knows . Pa ako ne mu odi ,ne mu e denot , ne znae da improvizira , kaj nego e crno belo , zatoa mislam deka ke go nema kontinuitetot , ke ima pak iznenaduvanja i porazi vo ranite delovi od slemovite i mastersite , posebno mastersite . Teshko da go povtori ovoj uspeh , barem kaj grand slamovite , neshto ke e Delpo style , moe mislenje.
A ovaa titula ne e splet na okolnosti , gi dobi Novak , Berdych i Nadal in a row , pozasluzeno zdravje .A, ushte toa , Marej i Ferer teshko da go simnat od tretoto mesto vo 2014 , ke mu gledaat vo grb , hm , ubavini

Да речеме се повреди на мечот со Вавринка maybe? Инаку не знам колку си запознаен со тениската етика, али многу пофер е кога некој нема да го предаде мечот и ќе изигра до крај. Замисли да предадеше, како ќе се осеќаше Вавринка, освоил Грен Слем а некој му се предал без борба. Збори со кој сакаш што тренира тенис истово ќе ти го каже. Нормално сеа има случаеви каде апла поради повреда не може играчот да игра и тука нема бегање од предавање. А да не зборам што Надал е таков човек што се бори до последниот атом од својата сила, па колку и да е повреден.
Ок. Приметив дека сте малце пристрасни и не признавате кога Надал има лош ден. Секогаш е до повредите. Не мора одма со дрски реплики од типот „оди легни си“.

уште ли бе Надал, мадал, повреден, дрога итн. :) (Вавринка заслужува внимание денес)
пратам(кога имам време) тенис и навивам за Ѓоковиќ, не сум коментирал на темава до денес (т.е. не сум ја посетил).
За тајм-аутот според мене апсолутно беше во право Вавринка кога се бунеше (барем така рекоа сите - има право да знае зошто противникот земал тајм аут). Вавринка беше нервозен зошто ова не е ракомет/кошарка па со тајм аути да ти прекинат серија(малце ме зачуди тоа играчот и судијата да се од иста земја?!o_O )! и до повредата(?) Вавринка беше подобар тенисер, дури и да не се повредеше(?) Надал верувам дека Вавринка ќе победеше.
Кога играше со Ѓоковиќ и кога победата можеше да му избега од раце некако ми беше криво пак да му се случи истото срање, иако не верував дека Вавринка ќе стигнеше волку далеку после победата над Ѓоковиќ, сепак овој човек го направи она што никој го немаше направено во задњи 20 години! Победа против тенисер што беше шампион 3 пати по ред(исто така и втор тенисер во свет), победа и против најдобриот тенисер во светот. Едноставно живееше за оваков успех и оваа титула.

тетоважата што ја постираше Syn, објасни!

dh_wawrinka-20140123072230520889-620x349.jpg

Ever tried. Ever failed. No matter.
Try Again. Fail again. Fail better

свака част за Вавринка! (y)

Ајде прекинете со тоа дека Надал повреден бил, "повредата" му се јави во вториот сет, сега дали беше навистина повреда или не никој не знај, не сте во главата на Надал па да знајте, зошто во првиот сет не покажа повреда ? - Лавовски изигра Вавринка во прв сет !
Со право се бунеше Вавринка со судијата за Надал шо го напушти теренот кога побара медицински тајм аут !!!
Според правилата, треба да му се кажи на другиот тенисер во случајот Вавринка за ШТО е побаран тајм аутот ! Неможи ти кога да ти текни да го напуштит теренот и да одиш во соблекувална ! Со право се бунеше Стан, ептен педерски постапи Надал...

Заслужена победа на Вавринка, со тие муабети ако не беше повреден ќе го згазеше 3:0 тие се муабети за мали деца !
Арно напиша еден член после турнирот во Мадрид, Вавринка игра предобро !
Случајно и Џокович да не беше повреден во 1/4 финале шо изгуби од Вавринка ? Хаха какви муабети тепате алал да ви е...

Пеце како никој не знае дали бил повреден или не? Кога ти викаш дека не бил повреден.(y)
Зашто во првиот сет не му се појави повреда ????? :facepalm::cuc:

Тетоважава на Стан е врв! А Рафа ќе се врати појак и тоа сите го знаме и тоа е неговата големина.
--- надополнето: 27 јануари 2014 во 08:44 ---
Тетоважава на Стан е врв! А Рафа ќе се врати појак и тоа сите го знаме и тоа е неговата големина.

Да си кажам и тоа што го мислам за турниров.
Никогаш не сватив зошто постои овој гренд слем, најверојатно кога се создавале морало да има англо/американска жичка пошто другите освен РГ се англо/американски. Понтаму, ужасен турнир од смисла , милион грешки на линиски судии комплетно неистренирани па среќа што постои челинџ.
Побрза подлога оваа година што им се врати ко бумеранг на организаторите, само погледнете ги мечевите лани, 2009 итн какви прекрасни рели имаа , какви прекрасни конструктивни поени со размислување.Оваа година асови серви па уште одма искачаше информација дека имало 17 размени на удари ко којзнае што е тоа. Неколку денови кров ставија, турнир во затворено, во сала.Не личи едноставно на грен слем. Ајде ќе издржам и ќе го чекам најдобриот слем каде што нема светла јуху, нема кров јуху дува ветер, врне, нема челинџи па ќе се нервираат дали топката била аут, не била аут , едноставно ќе има драма и комплетно тениско уживање како порано па ќе се нервираат размазените тенисери па да видам кој ќе издржи такви услови и кој ќе заслужи титула на РГ.
п.с-Стефан малку лајт муабет.Ќе продолжиш да ја ставаш Бушар на аватар и покрај тоа што е биберовка?:pos:

Ајде прекинете со тоа дека Надал повреден бил, "повредата" му се јави во вториот сет, сега дали беше навистина повреда или не никој не знај, не сте во главата на Надал па да знајте, зошто во првиот сет не покажа повреда ? - Лавовски изигра Вавринка во прв сет !
Со право се бунеше Вавринка со судијата за Надал шо го напушти теренот кога побара медицински тајм аут !!!
Според правилата, треба да му се кажи на другиот тенисер во случајот Вавринка за ШТО е побаран тајм аутот ! Неможи ти кога да ти текни да го напуштит теренот и да одиш во соблекувална ! Со право се бунеше Стан, ептен педерски постапи Надал...

Заслужена победа на Вавринка, со тие муабети ако не беше повреден ќе го згазеше 3:0 тие се муабети за мали деца !
Случајно и Џокович да не беше повреден во 1/4 финале шо изгуби од Вавринка ? Хаха какви муабети тепате алал да ви е...

Пеце види, има право тенисер да земе медицински тајм аут кога сака, и доколку има потреба може да отиде во соблекувалната. Надал не е ништо крив него судијата, кој требаше да му каже на Вавринка што е проблемот. Мада не знам зошто он изреагира така, едноставно требаше уво да го боли, водеше 1-0 во сетови, брејк предност имаше... Сеедно, ако веќе сакаше да знае судијата требаше да му каже што е проблемот и тоа е тоа, нема голема филозофија.

Е сеа зошто не се повредил Надал во првиот сет само еден Господ знае, ваљда во вториот сет дошол моментот на повредата, едноставно така требало да биде. И тука никој не вели дека Стан победил зашто Надал бил повреден, него дека ќе гледавме далеку поинтересн меч ако не се повредеше Рафа, што е и логично, нели? :)

Стрит, ќе ја носам Бушар уште некое време на аватар, едноставно ме освои девојчево со нејзините игри и нејзиниот изглед. :)

1. Затоа што можеби се повредил во вториот сет?
2. Ако го информирал судијата за тоа што има Надал да го информира Вавринка?
3. Не гледам никој да ја негира победата и успехот на Вавринка, еве и најголемиот фан на Надал што го познавам (Стефан Коби) честиташе за успехот на Вавринка.

Australian Open бил ужасен турнир.
Секакви има на овој бел Свет.
Расист XD

Od kaj pa toa Nadal deka treba da go informira, Wawrinka se bunese zasto sudijata ne go informiral a ne Nadal, i insistirase da mu kazat zasto bil povreden, toa go nalagaat pravilata i realno od toj aspekt, ne bese fer sprema Wawrinka takov aroganten odnos od Ramos, i negovata kavga bese radi toa pa publikata padna na istata a poim nemaa za sto razgovaraat pa go svirea Nadal koga dojde.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom