Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Најубавата со ја промашил :D
1548058_10152223252498615_1690568450_o.jpg

Мило ми е за Стан, по играта ако некој заслужуваше тоа беше он да го освои турнирот,при тоа преслушувајки ги дваица најдобри тенисери моментално.

Честитки до Вавринка,одлично изигран турнир и заслужена титула.

По коректно ќе беше да го предаде мечот а не да глуми херој да бара медицински тајмаути и да нервира играчи, публика.
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 17:12 ---
Двете сенки се Џоковиќ и Надал... Вавринка на нозе како победник. Заслужено.
Aбе од уста не го вадиш Џоковиќ. Толку омраза од некој немам видено.

По коректно ќе беше да го предаде мечот а не да глуми херој да бара медицински тајмаути и да нервира играчи, публика.
По кој основ, норми или примери би било покоректно да го предаде мечот, жити мене.

Па на што личат тие идења во соблекувална ај кажи ми? Има право да пизди Вавринка.

У право си, требаше да го спушти шорцот на задоволство на женската публика, и тука да му бапнат инјекција...

Inace sto se odnesuva do svirenjeto na publikata, pricinata za toa veruvam deka bese muabetoto na Sten so Ramos ( taka mislam se prezivase sudijata, nejse ), a Sten ne se bunese za medicinskiot tajmaut koj sekako e dozvolen vo tenisot i ne se kosi so pravilata, tuku zasto ne dobi odgovor zasto go zema Nadal medicinskiot tajmaut, sto takodze e vo sklop so pravilata pa ovoj opravdano prodolzi da se rasprava.

I na ova mislam deka padna publikata, zasto glasna raspravija teraa ovie, pa dojde Nadal i tolku trebase, a ovie od tribini ne ni znaea sto e muabetot i zasto Wawrinka negoduvase.
Ne pamtam nekad Nadal da se soocil so vakva burna reakcija od tribini, i mene malce nezgodno me fati :), baska sto vo Avstralija opsto prifaten e stavot deka publikata e najfer i najmnogu gi pocituva pravilata. Ok, osven ovie od dijasporive srpski, hrvatski, bosanski, grcki i slicni na niv.

У право си, требаше да го спушти шорцот на задоволство на женската публика, и тука да му бапнат инјекција...
А бе кутриот, пред умирање беше. А кога го тепаше федерер у најбоље форма. А бе увек фановиве на Надал биле онака никакви.

Oh my god сега станав од спиење и што да видам. I am so happy!

А бе кутриот, пред умирање беше. А кога го тепаше федерер у најбоље форма. А бе увек фановиве на Надал биле онака никакви.

Ај оди легни уште малце.

tragichno i zalno e koga lik koj shto mrazi nekoj teniser i e poln so omraza popuva i filozofira na fanovi na istiot teniser . Poln si so omraza , predrasudi , kompleksi , frustracii , maka i strav mi e shto ziveam vo ista drzava so tebe , potencijalna opasnost si so vakov mentalen sklop , lesno zapaliva materija . Probaj obratno na omrazata i so respect , ke ti bide podobro

Магарето на зајакот му вика ушло. Ти па полн си со респект за Надал.

Да речеме се повреди на мечот со Вавринка maybe? Инаку не знам колку си запознаен со тениската етика, али многу пофер е кога некој нема да го предаде мечот и ќе изигра до крај. Замисли да предадеше, како ќе се осеќаше Вавринка, освоил Грен Слем а некој му се предал без борба. Збори со кој сакаш што тренира тенис истово ќе ти го каже. Нормално сеа има случаеви каде апла поради повреда не може играчот да игра и тука нема бегање од предавање. А да не зборам што Надал е таков човек што се бори до последниот атом од својата сила, па колку и да е повреден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom