L
Löwe
Гостин
Од една страна нервоза ме јаде после денешниов пораз и читајќиги "експертизиве" тука, али па од друга страна си го враќам филмот на минатогодишнио Вимблдон каде беше слична ситуацијата после поразот на Дарцис. Рафа после тој пораз требаше да се повлече, да игра само на земја и да си го чува дворот на земја, тек како тоа немал шанса на друга подлога освен земја и рееед други работи. Исто така прочитав и дека ТИО ТОНИ го лажел Рафа дека можел да се врати на Но.1 до крајот на сезоната па овој ради тоа летал во облаци и какви се не уште коментари. Али Рафа фино лепо ве демантира после Вимблдон и докажа дека не е само оној клеј курт спешалист. Исто така верувам дека ќе се случи и после овој болен пораз кој не го заслужи да го доживее на ваков начин. Да загубеше во фер и коректна борба во 5 сета на пример, да можеше да пружи 110% како што секогаш го прави, тогаш ќе беше друга приказната. Јас само искрено се надевам дека оваа повреда брзо ќе ја санира и ќе нема големо влијание во останатиот дел од сезоната бидејќи грбот е гадна ствар. Посебно за серва и за бекхенд.
П.с. Во средно имав еден професор кој секогаш велеше: "Се што мене ми посакувате, вас дупло да ви се врати. Не навлегувам дали е позитивно или негативно."
П.с. Во средно имав еден професор кој секогаш велеше: "Се што мене ми посакувате, вас дупло да ви се врати. Не навлегувам дали е позитивно или негативно."