Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2014
Мислења
3
Поени од реакции
1
Zdravo da prasam nesto vo noviot protokol za bugarsko drzavjanstvo go nema mojot broj megutoa koga go baram mi izleguva deka Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. Sega neznam dali mojot broj e izlezen i dali da nosam dopolnitelni dokumenti

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Zdravo da prasam nesto vo noviot protokol za bugarsko drzavjanstvo go nema mojot broj megutoa koga go baram mi izleguva deka Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. Sega neznam dali mojot broj e izlezen i dali da nosam dopolnitelni dokumenti
вратено ти е барањето за дополнителна проверка.значи треба да однесеш дополнителни документи

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
А што значи: "Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи" ???

Има доста такви во последно време...

Член од
15 ноември 2013
Мислења
18
Поени од реакции
2
Што е ова: "Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи" ? А бројчето не е излезено во ни еден протокол?

Член од
19 февруари 2011
Мислења
609
Поени од реакции
746
Што е ова: "Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи" ? А бројчето не е излезено во ни еден протокол?
Јас мислам дека сите вие што ви бараат дополнителен документ дека сте бугарчиња да се жалите во Стразбур поради нехуман однос на вашата мајка Бугарија.Они вас ќе ви бараат документи кога вие со генерации наназад сте си бугарчиња.

Курт Кобејн

Вистинскиот
Член од
25 јануари 2014
Мислења
56
Поени од реакции
73
Патриотизмот е филозофија на застарени мислења и луѓе уплашени од промена.
Цел свет напредува, какви се можности има низ светот, а ние сме заглавени тука и како проста маса се караме кој каков пасош има и кој бил бугар кој србин. Немој некој погрешно да ме сфати, нема ништо лошо во тоа да си македонец, ама целокупното општество ни е водено од такви луѓе, што никој лично неможе да направи некоја драстична промена. Така да секој нека си гледа за себе каде му е подобар животот, каде поубаво ќе му растат децата, а остајте ги патриотските муабети за примитивците што се замараат со тоа чив е Александар и дали Делчев бил македонец. Мене лично ми се отвара топ работно место во Лондон, за работа по струка, па иако сум човек без никакви бугарски корени, најмал проблем ми е да потпишам на хартија дека сум бугар. Вака за удирање у гради дека сум МАКЕДОНЕЦ, ќе се каам кога на 40години пред кладилница ќе мислам како ќе му платам на син ми да отиде море да види.

Член од
25 јануари 2014
Мислења
9
Поени од реакции
11
Има сега нови бројчињја што им се бараат дополнителни дкументи, сите се од 2012 година. Тие што поднеле 2012 нека си проверат во протоколи на министерство на правосудието.

Едитирано од модератор!

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции... Што значи тоа

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Значи дека си во процес на проверка от Министерство на правда, полициja и др.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Како најбрзо до бугарски матичен број?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Idi kaj kmeto,daj nekoe levce poveke,on ke ja zavrse rabotata i ke zemes mat broj za 7dena

Sent from my C2105 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom