Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште еден класичен "фан"

Не 10, 100 страни ќе има во иднина.

Да се појавеше Рафа порано ова што е сега Федерер немаше ни пола од тоа да биде...ама јбг главни конкуренти ботови Родик и Хјуит:pos:

Федерер има 7 слема, и 5 финалиња од 2007 навака, ај сеа назад на спиење, и тешење.

Ерани и Винчи земале во женски дубл. Еве оти испаднале рано рано и двете. :D

Милина е да се гледа Надал. 3-0 против Федерер. Алал му вера (or so I guess не ја гледав ама ваљда милина ќе ми било да сум ја гледал :D ) Треба финалето да биде добро.

Ne go gledav seuste mecot, ke cekam highlights na evrosport, ama toa e toa sto e fakt so godini i za mene nema nisto iznenaduvacko.Rafa go mete Roger uste od prviot nivni mec.Ednostavno nikogas Roger ne najde protiv igra.Nemaat vrska godinite i bilo sto drugo.Go postuvam Roger i nejkam vregjanje so nikogo.Mene ne me iznenaduva rezultatot nimalku i VAMOS RAFA.Odime kon 14 titula!

Штета за Федерер што е многу тврдоглав и што никогаш ништо не промени кога се во прашање дуелите со Надал. Веќе ми станува досадно да гледам нивни мечеви, шаблонот е тој, лупај по бекендот на Роле, а овој сам ќе го направи своето. Башка што има ментална блокада, па и некои лесни форхенди ги лупа во мрежа...

Факт е дека е еден од најголемите шампиони кои некогаш заиграле тенис, ама и еден од најтврдоглавите.

Да се појавеше Рафа порано ова што е сега Федерер немаше ни пола од тоа да биде...ама јбг главни конкуренти ботови Родик и Хјуит:pos:

Да се појавеше Рафа порано,Рафа сеа ќе имаше 5-7 слема.Сеа најде пуфки да продаваш кога има 33 години а кога се појави рафа имаше 26(одприлика).
Сеа кој се конкуренти на Рафа? Новак? др?

Кај се сеа овие што ми викаа дека Фед бил фаворит? :vozbud:

ima edna misla koja glasi
,, najdobro e da si pesimist , ili ke si vo pravo ili ke si prijatno iznenaden ,,
ti se vodish po nea izgleda . Vchera obrazloziv zoshto mi e favorit , ama koj da ochekuva deka teniser na 32 godini , so takvi brojki i iskustvo vo reketot i se preziva Federer ke ima seushte takvi bagovi vo softverot koga igra so Nadal
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 15:21 ---
Штета за Федерер што е многу тврдоглав и што никогаш ништо не промени кога се во прашање дуелите со Надал. Веќе ми станува досадно да гледам нивни мечеви, шаблонот е тој, лупај по бекендот на Роле, а овој сам ќе го направи своето. Башка што има ментална блокада, па и некои лесни форхенди ги лупа во мрежа...

Факт е дека е еден од најголемите шампиони кои некогаш заиграле тенис, ама и еден од најтврдоглавите.

vo pravo si , od inat li e od shto li e , ama ne saka da go primeni game planot na Novak , da bide so pogolem pritisok na behendot. Denes samo ednash vidov mislam da mu igra tri posledovatelni udari na behendot , dodusha i mnogu gresheshe i imashe slab ,,rad nogu,, . Ne biva , Nadal e pojak od nego i toa e , mora da se priznae . Ah be , Novace , da si jadesh tulot ebate , koja glupost ja napravi ,ke ti teknuva na stari godini , mesto da go shamarash zadutre , aj gledaj sega na TV i navivaj za Stan na zort na sila , i jas u paket so tebe :mad:

Да се појавеше Рафа порано,Рафа сеа ќе имаше 5-7 слема.Сеа најде пуфки да продаваш кога има 33 години а кога се појави рафа имаше 26(одприлика).
Сеа кој се конкуренти на Рафа? Новак? др?

Ноле, Федех и Мареј све се тоа врвни тенисери, гледаш дека нив неможе секој да ги победи освен они 4ца меѓу себе што се пеглат.

Поздрав експерти, голем поздрав од големиот шампион. Предвидувањата бедни за повреда, дека многу се потел неможел да игра, ги видовме. Се потеше, Федерер сет не осови, ќе се поти и против Вавринка, а и на Вавринка исто му се пишува или 3-0, или не дај Боже 3-1.

Поздрав од шампионот, 14та ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛА. А вие продлжете сега со муабетиве, кога се појавил, ако се појавил порано ќе имал 7. За убаво нека ви е.(y)

Поздрав експерти, голем поздрав од големиот шампион. Предвидувањата бедни за повреда, дека многу се потел неможел да игра, ги видовме. Се потеше, Федерер сет не осови, ќе се поти и против Вавринка, а и на Вавринка исто му се пишува или 3-0, или не дај Боже 3-1.

Поздрав од шампионот, 14та ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛА. А вие продлжете сега со муабетиве, кога се појавил, ако се појавил порано ќе имал 7. За убаво нека ви е.(y)
Затоа не се прави ни ти експерт и полека со 14та титула. Како викаат: Првен скокни па кажи оп. Не е Вавринка за потценување.

Затоа не се прави ни ти експерт и полека со 14та титула. Како викаат: Првен скокни па кажи оп. Не е Вавринка за потценување.

Ако Рафа изгуби Гренд Слем финале од Вавринка, еве јас ти ветувам ќе го избришам профилот со 10 000 мислења, ти што ќе направиш?

Некако тоа шамарање слабо иде последниве две години, пред и после секој Грен Слем е истата прича. Шамари, дрн дрн јариња, караванот си врви, Новаче остана на 6 Грен Слема, овој 14 ќе собере задутре. Килер инстиктот, тоа е она што го краси Рафа, а што го нема Новак. Да го имаше ова гарант ќе имаше 3-4 слема плус, ако не и повеќе.

Ако Рафа изгуби Гренд Слем финале од Вавринка, еве јас ти ветувам ќе го избришам профилот со 10 000 мислења, ти што ќе направиш?

Stole , ne se zaletuvaj , da ne si apesh gaazo , Stan e vo luda forma , go pobedi Novak koj shto ne znaeshe za poraz dolgo vreme i igrashe epten mokno , go pobedi Berdych koj shto po moe do polufinaleto pokaza najmnogu , na kritichni momenti e laden shpricer i demonstrira ogromna promena vo karakterot , vidi gi tajbrekovite so Berdych samo . Smali go vlogot vo opkladata , zemjachki sovet
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 15:59 ---
Некако тоа шамарање слабо иде последниве две години, пред и после секој Грен Слем е истата прича. Шамари, дрн дрн јариња, караванот си врви, Новаче остана на 6 Грен Слема, овој 14 ќе собере задутре. Килер инстиктот, тоа е она што го краси Рафа, а што го нема Новак. Да го имаше ова гарант ќе имаше 3-4 слема плус, ако не и повеќе.

Elaborirana e taa tema Shtef , ne prvociraj , Nadal znae podobro od tebe koj go shamaral vo kontinuitet i vo praksa , e sega Stan shto mu go ischisti patot e druga pricha .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom