Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Некој ако бил во California, Santa Barbara да сподели искуство.. и колку е карта за до таму со тоа што е за на западен ?

A kako vozat kamioni lugevo vo crno mi izgleda nesto nevozmozno,kako dobivat cdl drivers licence bez green card . Aj ako moze nekoj da mi kaze kako si odi rabotava,sum interesiran da odam, i da si ostanam tamu na crno ako moze da se najde nekoja isplatliva rabota.

со пари и другари на почеток да ти помогнат, да те гурнат...таму све се може, законски е дозволено имигранти да возат камиони :)
проблем е само почетоците, потребно е многу пари, кој сам тешко дека би ги заработил за првите 3 месеци, ќе треба некој што е таму да ти помогне, да те ухода за документи и слично...

мене во Коузон ми рекоа дека во Калифорниа е скапа киријата и да не планираме таму да одиме.

Интракс има многу добра понуда за таму , солидно плакаат сместување ефтино преку времени и еден оброк па затоа :)

со пари и другари на почеток да ти помогнат, да те гурнат...таму све се може, законски е дозволено имигранти да возат камиони :)
проблем е само почетоците, потребно е многу пари, кој сам тешко дека би ги заработил за првите 3 месеци, ќе треба некој што е таму да ти помогне, да те ухода за документи и слично...
Ќе си работи друго нешто додека да собере 3000 долари за возачка дозвола.

Ќе си работи друго нешто додека да собере 3000 долари за возачка дозвола.

ами да, и таа варијанта бидува, паралелно да се работи друга работа на црно додека се полага за возачка, да се покриваат трошоци за кирии, живеачка...
исто од прва тешко пуштаат, знаат да бутнат неколку пати, па се чека некоа недела за повторно, но има Босанци, Бугари кој за 200 долари средуваат нови термини...

Кажете ми за студентска виза како во амбасада ви ги гледат оценките? Преку индекс или некој друг доказ дека имате покожено?

Зошто на цел форум (да, препрочитав се) никој нема кажано дека Наром се ограничени претежно на "селца" што би рекле ние?! Океј, може се сигурни, може не ги заебуваат студентите како што прават не знам Зип, Коузон и уште кои други таму ги имате набројано.. ама па фала Богу у мало место не можат да те заебат или да ти ја откажат понудата! Шала на страна, малку сум исфрустрирана од досегашните понуди, ама мислам дека е многу битно да знаат сите што планираат да аплицираат дека големи места во Наром претежно не се наоѓаат. Барем би било убаво да си знааат тие што сакаат да аплицираат со замисла како мојата за некои поголеми места со поголеми можности.. а вака откако веќе се уплатени парите нема враќање назад. Најискрено, да знаев дека нема толку голем избор на понуди, можеби би ризикувала со друга агенција.. Немам збор за Наром, професионалци на ниво, но требаше некој да напомене во 140 страници дека не треба да се очекуваат страшни понуди од таа агенција.

ами да, и таа варијанта бидува, паралелно да се работи друга работа на црно додека се полага за возачка, да се покриваат трошоци за кирии, живеачка...
исто од прва тешко пуштаат, знаат да бутнат неколку пати, па се чека некоа недела за повторно, но има Босанци, Бугари кој за 200 долари средуваат нови термини...

Siguren si za ova deka e dozvoleno imigranti da vozat kamioni ? :)
--- надополнето: 24 јануари 2014 во 16:14 ---

Siguren si za ova deka e dozvoleno imigranti da vozat kamioni ? :)

100 % сигурен бидејќи другар е таму веќе вози... а и гуглај ќе си провериш сам, Чикаго, Вашингтон и уште две, иначе најлесно за зимање возачка е Вашингтон, од прва се зима али било поскапо.

Дали знаете нешто подетални информации за турите во Вегас, Холивуд итн ?

Како сте задоволни од Викинг ?

Јас аплицирав за поврат на данок преку нив. Ич, ама ич не сум задоволен.

За данокот од летото во 2012 ги добив парите пред неполн месец, и тоа само 50% иако ми рекоа 100% враќаат. Девојчето што беше со мене истото тоа лето (2012) уште си ги нема земено парите.
Не знам како се за работа и такви ствари, ама ич не се професионални, дури и ми рекоа дека сум затајувал данок, па сега ми враќаат 50%. WTF, кога мене фирмата му го плаќа данокот, јас добивам нето износ. Им се заканив со тужба за клевета и за непочитување на договор во ноември, се испонашаа дрско, ама за неполн месец потоа (негде крај на декември) ми ги вратија парите.
Идиоти се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom