- Член од
- 20 јануари 2014
- Мислења
- 24
- Поени од реакции
- 13
Некој ако бил во California, Santa Barbara да сподели искуство.. и колку е карта за до таму со тоа што е за на западен ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
мене во Коузон ми рекоа дека во Калифорниа е скапа киријата и да не планираме таму да одиме.Некој ако бил во California, Santa Barbara да сподели искуство.. и колку е карта за до таму со тоа што е за на западен ?
A kako vozat kamioni lugevo vo crno mi izgleda nesto nevozmozno,kako dobivat cdl drivers licence bez green card . Aj ako moze nekoj da mi kaze kako si odi rabotava,sum interesiran da odam, i da si ostanam tamu na crno ako moze da se najde nekoja isplatliva rabota.
мене во Коузон ми рекоа дека во Калифорниа е скапа киријата и да не планираме таму да одиме.
Ќе си работи друго нешто додека да собере 3000 долари за возачка дозвола.со пари и другари на почеток да ти помогнат, да те гурнат...таму све се може, законски е дозволено имигранти да возат камиони
проблем е само почетоците, потребно е многу пари, кој сам тешко дека би ги заработил за првите 3 месеци, ќе треба некој што е таму да ти помогне, да те ухода за документи и слично...
Ќе си работи друго нешто додека да собере 3000 долари за возачка дозвола.
Како сте задоволни од Викинг ?
ами да, и таа варијанта бидува, паралелно да се работи друга работа на црно додека се полага за возачка, да се покриваат трошоци за кирии, живеачка...
исто од прва тешко пуштаат, знаат да бутнат неколку пати, па се чека некоа недела за повторно, но има Босанци, Бугари кој за 200 долари средуваат нови термини...
со пари и другари на почеток да ти помогнат, да те гурнат...таму све се може, законски е дозволено имигранти да возат камиони
проблем е само почетоците, потребно е многу пари, кој сам тешко дека би ги заработил за првите 3 месеци, ќе треба некој што е таму да ти помогне, да те ухода за документи и слично...
ами да, и таа варијанта бидува, паралелно да се работи друга работа на црно додека се полага за возачка, да се покриваат трошоци за кирии, живеачка...
исто од прва тешко пуштаат, знаат да бутнат неколку пати, па се чека некоа недела за повторно, но има Босанци, Бугари кој за 200 долари средуваат нови термини...
со пари и другари на почеток да ти помогнат, да те гурнат...таму све се може, законски е дозволено имигранти да возат камиони
Да, 80% од тие што остануваат после истекувањето на J1 возат камиони.Siguren si za ova deka e dozvoleno imigranti da vozat kamioni ?![]()
Како сте задоволни од Викинг ?