V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво пријатели !! Имам едно прашање. Сакам да земам Голф 5 од 2005 дизел . И се мислам помеѓу 1.9 TDI и 2.0 TDI. Па сакам да прашам која машина колку троши која е поквалитетна и слично,зошто некој ми кажа дека 2.0 трошела многу уље и дека подобро би било 1.9 да земам.Инче моделите што ги гледам се со 5 врати и со поминати од 100 000 - 140 000 километри.

Zemaj od poslednite 1.9 so PD motor. 2.0tdi se gjubre,trosat ulje i im pukaat glavite. Prvite modeli 2.0tdi so 103kw se promaseni vo sekoj pogled.

А може да ми кажеш што е PD мотор и кој се тие последни 1.9. Иначе тие што ги гледам 1.9 се со 105 коњски сили! А нешто за потрошњата да ми кажете од прилика?

А може да ми кажеш што е PD мотор и кој се тие последни 1.9. Иначе тие што ги гледам 1.9 се со 105 коњски сили! А нешто за потрошњата да ми кажете од прилика?

И самиот не знае слушнал на автобуска брааааат....

http://www.spritmonitor.de/en/overview/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=1&vehicletype=1&constyear_s=2003&constyear_e=2008&power_s=105&power_e=105&gearing=1&exactmodel=Golf V&powerunit=2

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8624

PD Пумпа-дизна систем....
Станува збор за најопеаната нафтена печка од 1.9 Л, тиха патња на љубителите на Волксваген.
Прастара технологија, има делови, тераат некако.
После дојде 2.0... и не сум чул некој арно да каже за него.

А бе мјуабетов оди некако на страна.Ги фалат Волксвагеновите возила ама некако црни мисли за нив.Испага на крај дека и не се совршени толку.На пример

1.9 ДИ губре невидено,1.9 СДИ леееееееее1.9 ТДИ ама со 100000 верзии,2.ТДИ деф губре,2.0ТДИ не чини,1.4 16в најлош мотор.А бе има ли саглам машина у Волксваген или нема????

А бе мјуабетов оди некако на страна.Ги фалат Волксвагеновите возила ама некако црни мисли за нив.Испага на крај дека и не се совршени толку.На пример

1.9 ДИ губре невидено,1.9 СДИ леееееееее1.9 ТДИ ама со 100000 верзии,2.ТДИ деф губре,2.0ТДИ не чини,1.4 16в најлош мотор.А бе има ли саглам машина у Волксваген или нема????
Toj so se razbira znae sto da zeme, a toj sto ne se razbira ke si prasa i ke mu kazat. Na tebe ne treba posebno da ti objasnuvame poso neli ne te interesira.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 23:37 ---
PD Пумпа-дизна систем....
Станува збор за најопеаната нафтена печка од 1.9 Л, тиха патња на љубителите на Волксваген.
Прастара технологија, има делови, тераат некако.
После дојде 2.0... и не сум чул некој арно да каже за него.
2.0tdi voopsto ne e slab motor, vo prvite verzii ja utnaa so glavata, tacno se znae koi tipovi na motor stradaat i se znaat seriskite broevi na glavite.Tuka VW naleta na poteskotija poso zaradi euro4 normativite morase da ja batali PD tehnologijata,koja bese na limitot so izduvnite gasovi, i naletaa za niv nepoznata i neproverena tehnologija. Vtorata generacija na 2.0tdi e veke napravena ko so treba i e ramo uz ramo so postarite partizani.
I kaj VW so CR(common rail) masinite se javuvaat istite problemi kako i kaj site drugi CR motori so diznite i pregolemata osetlivost na kvalitetot na naftata, a kaj nas znaeme kakva e. Ako se zema kola od ponovo godiste najdobro da se zeme atmosferski benzinec i da se prepravi na plin.

Ako se zema kola od ponovo godiste najdobro da se zeme atmosferski benzinec i da se prepravi na plin.
Мал оф-топик: дали овој модел на Алфа 156 20 ЈТС (165КС) оди на плин? На спритмонитор не сун видел ниеден модел од непознати причини...

Мал оф-топик: дали овој модел на Алфа 156 20 ЈТС (165КС) оди на плин? На спритмонитор не сун видел ниеден модел од непознати причини...
Ne gi razbiram bas alfite,ako e bokser motor ne se bas prikladni za prepravka. Ovaa verojatno ne e carineta, skapicki se vo svake uste iljadarce mozebi i poveke ke odi da se sredi do registracija. A mozebi i e bez dokumenti za delovi.

Ne gi razbiram bas alfite,ako e bokser motor ne se bas prikladni za prepravka. Ovaa verojatno ne e carineta, skapicki se vo svake uste iljadarce mozebi i poveke ke odi da se sredi do registracija. A mozebi i e bez dokumenti za delovi.
iman negde sretnato deka ponovite 2.0 motori JTS 165 ks ne bilepo godni za plin, i zatoa nema takvi na spritmonitor. Od druga strana, iljadarce troskovi plus cena- ne e tolku loso pa i samo na benzin da e; ja ionaka ne vozam povekje od 7-8 iljadi godisno.

Дечки помош! Полото мое почна да пелтечи на мала гас, се упалија CheckEngine и EPC сијаличките... Станува збор за 1.2 бензинец со атмосферец (не ТСИ). Шо може да биде и колку да спремам за оправка?
Колта се тресе на мала гас али може да се вози е сеа питање е дали да ја возам или да се шлепам до сервис

Дечки помош! Полото мое почна да пелтечи на мала гас, се упалија CheckEngine и EPC сијаличките... Станува збор за 1.2 бензинец со атмосферец (не ТСИ). Шо може да биде и колку да спремам за оправка?
Колта се тресе на мала гас али може да се вози е сеа питање е дали да ја возам или да се шлепам до сервис

Свечици,бобина,лош бензин,ѓубре у резервоар ако ја возиш на резерва,запрљан филтер за бензин..Закачи ја на компјутер,ќе ти кажат што е како е..Околу 500 динари ќе те кошта дијагностиката..

Ја стаив на компјутер, бобина и свеќица на трети цилиндар отидени, опраање 10 илјадарки за три бобини и три свеќици... УПМ

Јас па ја ставив на компјутер кажува се ОК а ми пишува service inspection

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom