V O L K S W A G E N

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Сам бе брат купи си ја во некои овластени продавници, крај краева немора да е и овластена диркетно од нив и ќе ти ги монтира ако немаш доверба
Свеќиците 3 комада 1500, бобините 3 комада 7500 работна рака 1200 Може само на работна рука да уштедам пошто свеќиците се сегде толку, бобините 35 евра една најефтино ама да ги чекам од Бугарија да ми ги донесат, у превод многу заебанции за 2 илјадарки

Свеќиците 3 комада 1500, бобините 3 комада 7500 работна рака 1200 Може само на работна рука да уштедам пошто свеќиците се сегде толку, бобините 35 евра една најефтино ама да ги чекам од Бугарија да ми ги донесат, у превод многу заебанции за 2 илјадарки
Moj sovet, ako moze (mislam deka bez problem) nekoj elektricar neka ti ja prepovrze elektrikata ,da ti namontira bombina od matiz, so e isto za 3 cilindra ama e vo edno parce,i pojaka struja mislam deka dava od onie bombinite na poloto, i da se najdat soodvetni kabli za zamena, i na bombinata da i se najde nekoe ubavo mesto i posle sve da si pasue ko so treba.

Последно уредено:
Moj sovet, ako moze (mislam deka bez problem) nekoj elektricar neka ti ja prepovrze elektrikata ,da ti namontira bombina od matiz, so e isto za 3 cilindra ama e vo edno parce,i pojaka struja mislam deka dava od onie bombinite na poloto, i da se najdat soodvetni kabli za zamena, i na bombinata da i se najde nekoe ubavo mesto i posle sve da si pasue ko so treba.

Како од Матиз ? Моторите се различни и не сите мотори палат исто. Waste spark има на некои. Башка и внатрешниот отпор е различен за бобините што може да доведе до рикање на ЕЦУ то

Како од Матиз ? Моторите се различни и не сите мотори палат исто. Waste spark има на некои. Башка и внатрешниот отпор е различен за бобините што може да доведе до рикање на ЕЦУ то
Palenjeto nema vrska so svekicite i tipot na bombinata. Ako se isti svekici od tie tenkite bez problem moze da se pravat sekakvi kombinacii so bombinata. kompjuterot obicno ima tolerancija na zolemuvanje na strujata i preku 100%. Na povekje tipovi na vozila moze strujata da se podesuva preku laptop. Ova obicno se pravi po potreba koga se stava plinski ured poso togas e dobro da e malce pojaka strujata.
Wasted spark, toa mislis za vozila so 4 cilindri kade so ima bombina samo so 2 izlazi kade so istovremeno se palat 1i4 svekica i 2i3 svekica. kako prvo toa e samo za vozila so 4 cilindri (ili 8,kaj ovie najveke se koristi ova). Ovakvi kombinacii imaat americkite i japanskite vozila, vo EU ova go nema. Ko so kazav toa najcesto se prakticira kaj v8 motori da se smali brojot na kablite i dimenzijata na bombinata. Kaj koli so 3 klipa nema ovakvi kombinacii.

Врска немаш. Апсолутно си грешка

Каде може да се најде предно лево крило од голф 4 низ скопје од растурени коли?

Каде може да се најде предно лево крило од голф 4 низ скопје од растурени коли?

Пиши бе на Пазар3 или Реклама5,делови за Голф,ако не ти испаднат 20 страни ја ќе се обесам..Скопје,Тетово кај сакаш имаш..

абе најдов некои али работата е да не го фарбам :)

абе најдов некои али работата е да не го фарбам :)

Епа почекај,ќе има и такво какво што ти треба..Али ако отидеш Тетово ќе најдеш,пошто Шипците само Голфови и Мерцедеси тркалаат..Го збрца Голфот?

Епа почекај,ќе има и такво какво што ти треба..Али ако отидеш Тетово ќе најдеш,пошто Шипците само Голфови и Мерцедеси тркалаат..Го збрца Голфот?
Скапано е малку го средував нешто али не го бива.

Сакам да купам фолксваген бора, па ме интересира дали е добар избор, односно дали деловите се ефтини, потрошувачка(1.9 ТДИ 90 или 110 кс, што е подобро)?

Јас си имам пасат 1.9тди 90 топ е и потрошувачка е сеа проблеми со предниците имаат а и борите исто така но на мотор се издржливи и само редовно сервис и издржува и до милионче ;)

Здраво,
Имам проблем со Volkswagen Golf МК3 1.9 TDI. Кога е на лер гас има нерамномерна работа на моторот, како да го губи тактот. А кога гаста е 1 000 и повеќе вртежи во минута се е нормално, нормално работи, прима гас, влече. Кога ќе го откачам конекторот на сензороот за температурата на водата, моторот работи нормално на лер гас. Што може да е проблемот? Доколку има некој што имал или познава некој што имал ваков проблем ве молам за помош. Благодарам однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom