Ne izigravam dzek samo ja kazuvam vistinata, a ti mozes da ripas do neboto ako ne ti odgovara i ako si se prepoznal vo toa so sum go napisal.Inaku so te tebe bole k** so jas rabotam i da ne sakas i izvestaj od banka da ti podnesam za da ti dokazam.I so taa plata mozes da zivees eden mesec kako car(zboram i za cela familija), kaza go toa veke ednska i pak ke go povtoram oti e taka.Inaku i na mene pred da dojdam tuka mi motaa filmovi tesko e nogu rabota nema se e poskapnato kriza golema,
ama uspat vidi mi go mercedeso so go kupi ovaa godina od 20000eu i mobilnio so gorila glas e od najnovite modeli e,i uspat pitat a ti znaes li so e toa gorila glas bratuced?
Ako nekoj saka da ti pomogne ke ti pomogne, ama poubavo e da ti prodavat prikazni kolku e tesko u Germanija, a uspat da se falat so si se kupile i kaj se na odmor i na zimuvanje otisle, a uspat ti go gledat seiro kako krpes mesec so 150-200eu, a za odmori i koli mozes da sonuvas.
A za sedenje na nikoj ne mozes da mu legnes na grb toa e normalno kako so e normalno,pred da izleses od Makedonija treba da imas pari u tebe oti i na odmor ne se ode bez pari, a ne pa u stranstvo. Za ako sedes kaj rodi da ne bides na teret toa se znae,ako za stano ne ama barem za jadenjeto da plakas toa e normalno.
Plakanjeto toa ti si dogovaras i makedonci da se, treba da si imas stav i za toa.Ne mi se sigurni za plakanje togas nedelno ili na pola mesec neka me isplakat.Jas uste odma kaza eden mesec da mi zakasnat jas napustam. Ako treba ke gi prezalam tie pari ama nema da sedam i da se zaglavuvam se poveke i poveke.Ne mi e jasno so imam slusano se mu kasnat so plati i se na se se zbira kako 6 plati da mu nemat isplateno i posle ke se tuze so gazdata.Ako e takva rabota da mi kasnat plati togas jebem ti stranstvo u Makedonija ke si sedam.
Inaku od so mi e loso tuka za nazat u Mk ne mi teknuva da se vrnam.Imam spat za mackanje imam kaj da ulozuvam ama budala da ne sum tuka da pecala, a tamu da ulozuvam .Od lubomora i zavidlk u mesto tupka tolku vreme i tamn se sega raatisa od toa pa da se vrakam tamu nema sansi.Isto usedna ubavina u Germanija nikoj so nikoj ne se zamara komsiite do tebe ne si gi znaes.