Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Dragaaaaaaaaaaaaa

sto ima za meze? Ribikji pikjikji pikjinja mikjinja :D

Абе одбегавам да ти пишам, бикоз пипл хејт ми. Али ете...
Решив да си легнам порано, па ај филм пред спиење... па другарка, место јас да сум на креветот, обратно беше, а единствениот во собата на кој му требаше психијатар бев јас. А ја го глумев истиот. Ех кајг, кои работи сум ги слушал и останале во мене, полека осеќам гласови како ми зборат и бараат помош. Да ми ја расече некој кожата ќе избијат толку врисоци што ќе онеме, оглуви и ослепи во исто време... А се останало тука, сепак. Јас сум кажал многу работи, нешто сум чувал за мене, нешто сум го извитоперил за да не изгледа толку трагично... Сега и ја не знам што сакам од мене тука. Се сменив, нема веќе turbo mode, трета смена ептен ретко, нема алкохол и трева до пичкесиматерине 3 дена нон стоп или нешо слично, нема журки... Има кутија цигари дневно, кафе, ретко пиво со некого, легнување во 10-11-12 можда 2-3, станување од 10 до 1 зависи кога како... „По здрав“ живот и што уште не. А да и почнав да учам.
Прашањето пак: Дали сум среќен вака? Не баш... А претходно? Па подобро беше валда, макар сите работи ги давев во алкохол и ги истурав со мамурлакот. И не мислев многу многу, се ми беше рамно. Ама се појави едно човече кое почна да ме копа дека се тоа ми е лошо и еве сум. Е ајде кажи ми, ова подобро е?
Уф камо да знаев... уствари исто се осеќам и изгледа ме јаде социофобија нешо, сакам да гледам само стриктно одредени луѓе, кои сепак се многу малку. За разлика од сите тие луѓе кои ги знаев и со кои се дружев претходно, со нив ретко, едно здраво успат и толку. А понекогаш се грижиш и за луѓе кои неможат да одвојат 2 минути од нивното драгоцено време да кажат дека се океј... на пример... А дали вреди? па незнам, валда... Мозокот ми е преоптоварен моментално и општо последниве неколку дена ко оверклокнат процесор кој едвај се бори со температурата да не испука. Ми гори главата, неам температура, а пак... ми е ладно... Иако по маица и температурата во собава е околу 25-26 степени мене ми студи... одвнатре. Yet tomorrow again, put a smile and go out... and everything is fine :)

А ја дагем... знам шо сакам ја од мене бе?

So resurrect me, teach me where to go from here
And I will script to melody with meanings that are so sincere ...

6 години, драга... До денес, 6 цели години... Кога летнаа? Ко вчера да беше кога седевме за прв пат на клупичката позади Бристол. Ех, колку работи се сменија од тогаш! Дојде и 2013, во која направив нешта кои во 2007 не ги ни сонував, а не па да помислам дека би можеле да стигнеме толку далеку. А, и очекувам 2014 уште посреќна да ми биде!

Драга Кајгана,

Во очекување на предновогодишен концерт од Аца Лукас со Македонската Филхармонија.

ДК,

1. слушам Петар за појадок и пауза..:D се слушаат што све кажуваат овие? o_O
2. само што слушав акустична верзија од Wrecking Ball од Шмајли Шајрус како што вика овој хахахах и навистина звучи како некој да пренесува емоции..

Тристан: - „Ти звонев вчера на Facebook. Што не креваше“?
Изолда: - „То не е Facebook, то е Skype!
Tристан - „Е де, е, Skype!“
Изолда - „Ам немам јас skype!“

Разговор меѓу витезот Тристан (прадедото на Диего Тристан) и Изолда (прабаба на Мајли Сајрус), кој доживеал цензура.

https://www.facebook.com/pages/Изгубениот-китап-е-наш/317406671731295

Живееме во држава каде што...Хахахахах реков држава :pos:
Ајде од почеток.

Живееме на место кај што да не беше Фејсбукот немаше да знаат кој е Нелсон Мандела а наеднаш сите R.I.P .Страхотно...
На место кај што твитерашите се палат на секој нов следач и се лигават кога се влијателни...Што фајда од тоа?Тоа е исто кога си богат на монопол...Деца.
На место кај што све живо и диво се забранува...Утре ке им дојде на памет дека треба да се наплака воздухот кој го дишаме...
Или пак што е полошо до вчера да ги суди атеистите а денес се декларира како најголем атеист...Ооо бејби...Немаш појма од животот!

Доста кењав...Време е да направам нешто покорисно.
Баш се мислев да го извадам албумот и да ги средам сликите на кои што секогаш им недостасува нешто.
Исечена глава,пола слика,слика која е скината на крај или пак лепена со гума за џвакање...
Интересно е да гледаш слики кога си бил мал...Се потсетуваш на моменти кои не се вракаат никогаш.

Драга, шотуку ми кажаа дека не ми продолжуват договорот за работа. Амин, јас да сум жив и здрав... Ке успеам да најдам пак нешто друго...

П.С. АнаМарија Кобучо, еби си мајката!!! Да даде Господ на се наденеш на 2 црни кура и на них додека си да испуштеш душа. Позз кучко

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom