Абе одбегавам да ти пишам, бикоз пипл хејт ми. Али ете...
Решив да си легнам порано, па ај филм пред спиење... па другарка, место јас да сум на креветот, обратно беше, а единствениот во собата на кој му требаше психијатар бев јас. А ја го глумев истиот. Ех кајг, кои работи сум ги слушал и останале во мене, полека осеќам гласови како ми зборат и бараат помош. Да ми ја расече некој кожата ќе избијат толку врисоци што ќе онеме, оглуви и ослепи во исто време... А се останало тука, сепак. Јас сум кажал многу работи, нешто сум чувал за мене, нешто сум го извитоперил за да не изгледа толку трагично... Сега и ја не знам што сакам од мене тука. Се сменив, нема веќе turbo mode, трета смена ептен ретко, нема алкохол и трева до пичкесиматерине 3 дена нон стоп или нешо слично, нема журки... Има кутија цигари дневно, кафе, ретко пиво со некого, легнување во 10-11-12 можда 2-3, станување од 10 до 1 зависи кога како... „По здрав“ живот и што уште не. А да и почнав да учам.
Прашањето пак: Дали сум среќен вака? Не баш... А претходно? Па подобро беше валда, макар сите работи ги давев во алкохол и ги истурав со мамурлакот. И не мислев многу многу, се ми беше рамно. Ама се појави едно човече кое почна да ме копа дека се тоа ми е лошо и еве сум. Е ајде кажи ми, ова подобро е?
Уф камо да знаев... уствари исто се осеќам и изгледа ме јаде социофобија нешо, сакам да гледам само стриктно одредени луѓе, кои сепак се многу малку. За разлика од сите тие луѓе кои ги знаев и со кои се дружев претходно, со нив ретко, едно здраво успат и толку. А понекогаш се грижиш и за луѓе кои неможат да одвојат 2 минути од нивното драгоцено време да кажат дека се океј... на пример... А дали вреди? па незнам, валда... Мозокот ми е преоптоварен моментално и општо последниве неколку дена ко оверклокнат процесор кој едвај се бори со температурата да не испука. Ми гори главата, неам температура, а пак... ми е ладно... Иако по маица и температурата во собава е околу 25-26 степени мене ми студи... одвнатре. Yet tomorrow again, put a smile and go out... and everything is fine
А ја дагем... знам шо сакам ја од мене бе?
So resurrect me, teach me where to go from here
And I will script to melody with meanings that are so sincere ...