Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
А што има тука погрешно пишано?
И пошто нели нормално ке си ја извртиш ситуацијата, каква е приказната за овој трансфер, од твоја гледна точка?
Не е провокација, чисто сакам да знам што мислаат навивачите на Интер за трампава( и зошто не се деси), пошто досега прочитав само еден од вас и тоа што дискутиравме во нашиот фан клуб.

Статијата е премногу субјективна и хејтерски настроена и може да помине како пост на форум, а не на сериозен сајт каков што е јувентус.мк. Сеа ако ја пишувал оној смрдло/копук/психопат и исфрустрирана издркотина Ивце Пивце кој до предлани навиваше за Челзи,Цска, Барселона и Баерн Минхен работите стануваат појасни.

Конкретно за трампата не е дека Гуарин е Меси или Роналдо па крај на свет да е. Проблемот е раздавањето на играчи за никакви пари и уништувањето на клубот од страна на менаџментот. Верувам дека и Марота останал зачуден од понудата на Интер а Јувентус тука нема кривица, туку само ја користи укажаната шанса. На крај краева она ГОВНО Де Лаурентис ти бара 30 мил. за преценет дибек како Лавеци, Конте и Марота те дупат у здрав мозок за скапаница како Исла, Каљари ти бара 15 мил и најдоброт младинец за Раџа , Торино за играч кој од лето е слободен ти бара половина од Бота .... финансиски си во незавидна ситуација и лимитиран на трансфер пазар и еден од 3 -4 играчи кој ти прават разлика на терен или пак од кој можеш да извадиш некое евро ти буквално им го даваш на подарок на најлутите ривали (индиректно ги појачуваш за 100 % ме мрзи да објаснува зошто и како :) ). Ако сака во Јуве бујрум 7-8 мил. + Маркизио или Асамоа. За говното од Наполи 70 милиони и евра ... те дупат, е па дупи ги и ти.
Протестите се само резултат на наталожениот гнев кај фановите од глупостите на Бранка и Фасоне. Ова е само повод за тоа. А со оглед дека Тохир додека не ги исчисти долговите на Интер не може да биде некој фактор на трансфер пазарот, блокадата е логичен начин да им се улижува на Курва Норд.

@Чекич, аватарот со Зоран Видевски поубаво ти стоеше...

Ќе полудат Јувенташиве што не го земаа Гуарин, ќе збеснат, не се свесни колку им е криво.

Дупи си ги. :D:D:D:D:D:D

Taпа ти е хуморот (n)
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 00:15 ---
Сеа се вадат како не им требал купот и слични срања. :tapp: Глупости, со сета сила посакувавте титула у купот и сребрена ѕвезда, сеа изгубивте и одма муабетите не сте го играле купот и сте играле со втор состав. (y)

И не се ударајте у гради дека кога сакате можете секого да тепате. калм даун.

Тапа ти е хуморот (n)

Taпа ти е хуморот (n)
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 00:15 ---

Тапа ти е хуморот (n)

lH5ExZq.gif

Ајде легнувајте сите утре на училиште сте прва. :mad:

Статијата е премногу субјективна и хејтерски настроена и може да помине како пост на форум, а не на сериозен сајт каков што е јувентус.мк. Сеа ако ја пишувал оној смрдло/копук/психопат и исфрустрирана издркотина Ивце Пивце кој до предлани навиваше за Челзи,Цска, Барселона и Баерн Минхен работите стануваат појасни.

Конкретно за трампата не е дека Гуарин е Меси или Роналдо па крај на свет да е. Проблемот е раздавањето на играчи за никакви пари и уништувањето на клубот од страна на менаџментот. Верувам дека и Марота останал зачуден од понудата на Интер а Јувентус тука нема кривица, туку само ја користи укажаната шанса. На крај краева она ГОВНО Де Лаурентис ти бара 30 мил. за преценет дибек како Лавеци, Конте и Марота те дупат у здрав мозок за скапаница како Исла, Каљари ти бара 15 мил и најдоброт младинец за Раџа , Торино за играч кој од лето е слободен ти бара половина од Бота .... финансиски си во незавидна ситуација и лимитиран на трансфер пазар и еден од 3 -4 играчи кој ти прават разлика на терен или пак од кој можеш да извадиш некое евро ти буквално им го даваш на подарок на најлутите ривали (индиректно ги појачуваш за 100 % ме мрзи да објаснува зошто и како :) ). Ако сака во Јуве бујрум 7-8 мил. + Маркизио или Асамоа. За говното од Наполи 70 милиони и евра ... те дупат, е па дупи ги и ти.
Протестите се само резултат на наталожениот гнев кај фановите од глупостите на Бранка и Фасоне. Ова е само повод за тоа. А со оглед дека Тохир додека не ги исчисти долговите на Интер не може да биде некој фактор на трансфер пазарот, блокадата е логичен начин да им се улижува на Курва Норд.

Па и не би рекол дека е којзнае колку сериозен сајт Јувентус.мк, чисто сумњам дека воопшто е посетуван, со оглед на тоа дека сите информации ги пуштаат на фејсбук, а и каснеа со информации последниот пат кога го отворив, сега незнам како е.
Дека е малку хејтерски настроена, да, и мене понекогаш ме нервираат на самата фејсбук страна што мора да ги спомнат судиите во некој контекст, како на пример вечерашниов натпревар.

Ама статијатa, освен малку прекумерниот хејт, нема ништо погрешно напишано. Тие се настаните што се случуваа(колку што можеме да прочитаме од италијанските медиуми), и да Интер испаднаа аматери со потегов.

А ти ова што го напиша во претпоследниот дел звучи како цел свет да има сојуз против Интер :eek:. Никој не ве дупи друже, таков е пазарот во денешно време, кога гледаат дека може да извлечат од нафташите пари, зошто да го продаваат на некој поефтино? Тука штосот е да најдеш некој што ке ти носи играчи за без пари или 3-4 пати поефтино, како Марота.

Не дека е наш, ама делата говорат место него. :)

Kакви муабети човече! Гуарин. Многу појаки играчи праеле трансфери помеѓу трите најголеми екипи у Италија (Милан,Интер,Јувентус) ... (Пирло,Ибрахимович,Сидорф,Давидс,Виери,Инзаги,Баџо и уште многу други, овие ми дојдоа у моментот).
Нели гледате дека италијанскиот фудбал пропаѓа до тој степен што се праат фрки за Гуарин, овој е никој и ништо у фудбалскиот свет(у споредба со погорниве, да се разбереме). А се напраи сага од сето ова, Вуди Ален и Тарантино ќе напраат филм кој ќе добие 5 оскари за случувањата околу неговиот трансфер последниве 2 дена.
Значи до толку е падната Серие а, да се караат и фураат со евентуален трансфер на 27 годишен nobody, тоа е чудо едно.
Порано (можеби не на форум) сме се јаделе за легенди кои ги сменат боите на клубот, сега до тука дојде да за еден Фреди се дигне таква фама. Жал ми е за италијанскиот фудбал. Најсериозно.
Искрено, се надевам дека ќе има подобри денови италијанскиот фудбал. За жал, ретко се раѓаат големи играчи кои без разлика дали играле претходно у Милан,Јуве или Интер неможеш да ги мразиш (пак ќе речам како погорниве ЛЕГЕНДИ на серие а).
Поздрав, и почнете да мислите outside the box.
p.s Не ме сфаќајте ко да го зборам ова од аспект што сум фан на Милан.

Kакви муабети човече! Гуарин. Многу појаки играчи праеле трансфери помеѓу трите најголеми екипи у Италија (Милан,Интер,Јувентус) ... (Пирло,Ибрахимович,Сидорф,Давидс,Виери,Инзаги,Баџо и уште многу други, овие ми дојдоа у моментот).
Нели гледате дека италијанскиот фудбал пропаѓа до тој степен што се праат фрки за Гуарин, овој е никој и ништо у фудбалскиот свет(у споредба со погорниве, да се разбереме). А се напраи сага од сето ова, Вуди Ален и Тарантино ќе напраат филм кој ќе добие 5 оскари за случувањата околу неговиот трансфер последниве 2 дена.
Значи до толку е падната Серие а, да се караат и фураат со евентуален трансфер на 27 годишен nobody, тоа е чудо едно.
Порано (можеби не на форум) сме се јаделе за легенди кои ги сменат боите на клубот, сега до тука дојде да за еден Фреди се дигне таква фама. Жал ми е за италијанскиот фудбал. Најсериозно.
Искрено, се надевам дека ќе има подобри денови италијанскиот фудбал. За жал, ретко се раѓаат големи играчи кои без разлика дали играле претходно у Милан,Јуве или Интер неможеш да ги мразиш (пак ќе речам како погорниве ЛЕГЕНДИ на серие а).
Поздрав, и почнете да мислите outside the box.
p.s Не ме сфаќајте ко да го зборам ова од аспект што сум фан на Милан.

Факт е дека оваа фама се дига пред се ради технолошкиот напредок, социјални мрежи, медиуми и слично.
Буквално у секунда можеш да добиеш информација, новинар иде пред хотелон у Милано кај што се збираат сите директори на 31 јануари/август, душка, и у секунда ти ставај апдејт за секој можен трансфер на повидок.
Јебига, се чита и се продава тоа. :)
Не дека не е паднат италијанскиот фудбал, далеку од тоа, ама и ова погорново има голем удел.

И ја се чудев за ова настрана ривалството и навивачите ама ова е голем не респект за еден клуб од Серија А.Бастос е фудбалер и професионалец така да мое мислење е дека треба ако ништо друго барем да биде парично казнет.

Некаде прочитав дека Бастос преку својот Твитер им се извинил на навивачите на Лацио. :tapp: После ебање, нема каење.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Pred pocetokot na kup duelot megju Roma i Juventus ,Bastos gi pozdravuvase navivacite i bese na samo 2-3 metra od Curva sud koi mu frlija shal a ovoj go zede i go krena ne razgleduvajci sto pisuva na nego..A kako sto i samiot izjavi ne znae Italijanski i da go procital toa..Covekot se izvini sto e korektno ...Ako go najdam videoto ce go stavam tuka..
I daj nemojte so tie glupi pravdanja deka ste igrale so 2 tim i ne ste go sakale ova natprevaruvanje...Daj da go sporedimo 1 i vtoriot tim ?!! Triplete ,shestplete letanje u oblaci ( za del od fanovite sosve Vidal ) ...Sportski pozdrav !!!

А што може да пишува на шал кај што е спомнат најомразениот клуб и градски ривал, ПОБОГУ???:eek:

Глупости, не го правдајте со идиотски изговори.
Се прокурчил малку, сакал да се покаже кај фановите и да добие кредит уште од одма, и готово, тоа е работата.
Ништо страшно, се случувале и многу полоши работи од ова.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom