Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Koj e pa sea ovoj Alberto Moreno ,demek sme pratile ponuda 12milioni
Еден од поновите надежи во Шпанија како лев бек. И Реал се интересира за него. Ако прифати Севиља 12м тогаш може да се проба зошто да не. Добро игра за Севиља, не сум го прател искрено многу. Некој со повеќе инфо нека каже мислење. Од каде ја начека оваа вест?

Инаку за Мата. Мата е топ играч, нема тим кој не би го сакал да го има во своите редови зошто може да понуди доста голема разлика на терен. Да сае префрли од десно, лево, централно, нешто налик Давид Силва што прави во Сити, но тоа формациски кај нас го нема моментално. Дали Мојс ќе менува формација во овој случај не знам, но како 10ка ете го имаме Кагава и Руни. Дали со евентуално доаѓање на Мата, Кагава би бил продаден или пак нешто би се случило со Руни налето не се знае, но сигурно Мата не би се довел да игра како крило. Во тој случај со тие пари можеме да го доведеме Ројс кој би играл крило. Мата моментално не е воопшто потребен, не за фрлање на тие пари. Нели цело лето викаме не треба да се доведе играч колку да е доведен само и да се покрие ете купвиме играч, а не сме пополниле дупка што ни треба.

Ова е тоа што ни треба моментално:

The Sky Sports expert added: "If you took Paul Pogba, Marco Reus, Luke Shaw and Arturo Vidal - they would fit into Manchester United's philosophy.
"Lucas Moura would and Ilkay Gundogan and Julian Draxler would. They are young players who have still not reached their full potential and have the potential to go on to be world-class players.

Најдобра солуција за нас ако би се довел Мата, а се продаде Кагава за Гундоган и се доведе уште еден од Дракслер/Ројс ќе биде топ зделка. Тогаш Ројс/Дракслер-Мата-Јанузај и во фор Руни/РВП со оглед на тоа што се повредуваат често ќе го имаме еден од најдобрите напади.

Инаку за мали пари можевме да дојдеме до 2ца играчи кои би биле доста добро засилување, ама Ед изгледа слабо ги следи работиве што се случуваат на трансфер пазарот. Интер сигурно го продава Гуарин зимава, еве Јуве го бара ама е стопиран засега трансферот ради реакција на фановите, Интер тактизираат и чекаат понуда од странство. Јуве им го нуди Вучиниќ+3м, а кај нас би го дале и за 15-18м. Гуарин е добар играч и нешто што можеби ни треба во средината. Исто Интер го дава и Ранокија на Дортмунд за смешни 10м. Можеби уште не го достигнал своето највисоко ниво, но Ранокија е добар играч од кого може да се учекува уште повеќе поготово кога влегува во своите најдобри години за стопер. Кога можевме за Бебе да кешираме 8м, за Ранокија 10 би биле кражба, а исто и за Гуарин. Тоа се играчи кои би ги пополнале позициите кои се важни во моментов. Ќе остане уште лев бек.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Анкета ,кого да задржиме,кого да продадеме,иснтересни резултати
Manchester United squad: Keep or sell survey(completed by over 5000 Manchester United fans) results, by Manchester Evening News :

1. Alex Buttner - 32.4 % Keep, 67.6% Sell
2. Anders Lindegaard - 72.7% Keep, 27.3% Sell
3. Anderson - 6.8% Keep, 93.2 Sell
4. Antonio Valencia - 69.7% Keep, 30.3% Sell
5. Ashley Young - 18% Keep, 82% Sell
6. Ben Amos - 67.5% Keep, 32.5% Sell
7. Chris Smalling - 70.6% Keep, 29.4% Sell
8. Danny Welbeck - 88.8% Keep, 11.2% Sell ---Грешка има очигледно:D
9. Darren Fletcher - 85.8% Keep, 14.2% Sell
10. David De Gea - 96.2% Keep, 3.8% Sell
11. Fabio - 28.6% Keep, 71.4% Sell
12. Guillermo Varela - 65.9% Keep, 34.1% Sell
13. Jonny Evans - 84.1% Keep, 15.9% Sell
14. Marouane Fellaini - 49.4% Keep, 50.6% Sell
15. Michael Carrick - 91% Keep, 9% Sell
16. Nani - 23.5% Keep, 76.5% Sell
17. Nemanja Vidic - 66.7% Keep, 6.9% Sell in Jan, 26.4% Let go in summer
18. Patrice Evra - 53.5% Keep, 46.5% Sell
19. Phil Jones - 95.1% Keep, 4.9% Sell
20. Rafael - 91.2% Keep, 8.8% Sell
21. Rio Ferdinand - 13.3% Keep, 11.2% Sell in Jan, 75.6% Let go in summer
22. Robin van Persie - 90.6% Keep, 9.4% Sell
23. Ryan Giggs - 21.5% Keep a season, 78.5% Retire
24. Shinji Kagawa - 75.3% Keep, 24.7% Sell
25. Tom Cleverley - 36.3% Keep, 63.7% Sell
26. Wayne Rooney - 90.1% Keep, 9.9% Sell
27. Wilfried Zaha - 86.1% Keep, 13.9% Sell
Баш ме интересира кој се тие 3,8% кој рекле да се даде ДДГ ,онака чисто да им влезам со базука во уста

Член од
28 октомври 2007
Мислења
787
Поени од реакции
300
Анкета ,кого да задржиме,кого да продадеме,иснтересни резултати

Баш ме интересира кој се тие 3,8% кој рекле да се даде ДДГ ,онака чисто да им влезам со базука во уста

не знам кај се гласало ама да сум ја видел анкетава ќе сум го прегорел копчето за да се продаде ! Дечкото не знае да искочи на нафрлена топка, дефанзифците ја градат топката он не знае да искочи да ја собере ( секоја утакмица минимум по еднаш ова се случува) , топката под нозе му поминува, а да не зборам за тие одма покрај него... кај В Д Сар тоа го немаше. Може не треба да го продадат, ама да донесат некој постар поискусен и малку да го седнат на клупа тоа обавезно.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Нема заебанција со курир, сите извори ги препишуваат

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Играа дали лани, дали сезоната кога освоија, изгубија некој бод, но сепак ништо значајно.

Тотално е небитно во утакмицава дали поминал дали не Азар, тоа е муабетот. Челзи не ни проба да нападне уште од старт. Како и да ја поставеше Мурињо играта, така ќе победеше. Независно од тоа што топката удри при Керик при првиот гол.
Тогаш не требаше ни да го започнеме натпреварот требаше служебена да биде 3 - 0, немаа никаква игра Челзи до голот на Ето, тоа им беше прва шанса и не верувам дека и да не дадеше гол така ќе се вратевме во дефанзива и ќе ги оставевме да нападнат. Тука влијаеше и пеналот над Велбек. Мене многу ме потсети мечот на финалето против Барселона во Рим кога имавме иницијатива и шанси се до контрата и Ето кога даде гол.
Во книжарницата во Ситимол, горе на трети, кај сендвичарите. Ја имам видено. Не ми текнува на името на книжарницата.
Сигурен си дека е автобиографијата, да не била биографијата? Втората ја имаат ама првата не, плус викаш во ноември си ја видел што нема шанси зошто цел месец останав во Икона за да ја чекам.
Еден од поновите надежи во Шпанија како лев бек. И Реал се интересира за него. Ако прифати Севиља 12м тогаш може да се проба зошто да не. Добро игра за Севиља, не сум го прател искрено многу. Некој со повеќе инфо нека каже мислење. Од каде ја начека оваа вест?

Инаку за Мата. Мата е топ играч, нема тим кој не би го сакал да го има во своите редови зошто може да понуди доста голема разлика на терен. Да сае префрли од десно, лево, централно, нешто налик Давид Силва што прави во Сити, но тоа формациски кај нас го нема моментално. Дали Мојс ќе менува формација во овој случај не знам, но како 10ка ете го имаме Кагава и Руни. Дали со евентуално доаѓање на Мата, Кагава би бил продаден или пак нешто би се случило со Руни налето не се знае, но сигурно Мата не би се довел да игра како крило. Во тој случај со тие пари можеме да го доведеме Ројс кој би играл крило. Мата моментално не е воопшто потребен, не за фрлање на тие пари. Нели цело лето викаме не треба да се доведе играч колку да е доведен само и да се покрие ете купвиме играч, а не сме пополниле дупка што ни треба.

Ова е тоа што ни треба моментално:

The Sky Sports expert added: "If you took Paul Pogba, Marco Reus, Luke Shaw and Arturo Vidal - they would fit into Manchester United's philosophy.
"Lucas Moura would and Ilkay Gundogan and Julian Draxler would. They are young players who have still not reached their full potential and have the potential to go on to be world-class players.

Најдобра солуција за нас ако би се довел Мата, а се продаде Кагава за Гундоган и се доведе уште еден од Дракслер/Ројс ќе биде топ зделка. Тогаш Ројс/Дракслер-Мата-Јанузај и во фор Руни/РВП со оглед на тоа што се повредуваат често ќе го имаме еден од најдобрите напади.

Инаку за мали пари можевме да дојдеме до 2ца играчи кои би биле доста добро засилување, ама Ед изгледа слабо ги следи работиве што се случуваат на трансфер пазарот. Интер сигурно го продава Гуарин зимава, еве Јуве го бара ама е стопиран засега трансферот ради реакција на фановите, Интер тактизираат и чекаат понуда од странство. Јуве им го нуди Вучиниќ+3м, а кај нас би го дале и за 15-18м. Гуарин е добар играч и нешто што можеби ни треба во средината. Исто Интер го дава и Ранокија на Дортмунд за смешни 10м. Можеби уште не го достигнал своето највисоко ниво, но Ранокија е добар играч од кого може да се учекува уште повеќе поготово кога влегува во своите најдобри години за стопер. Кога можевме за Бебе да кешираме 8м, за Ранокија 10 би биле кражба, а исто и за Гуарин. Тоа се играчи кои би ги пополнале позициите кои се важни во моментов. Ќе остане уште лев бек.
Гуарин не би завршил некоја поголема работа за нас искрено, не е плејмејкер како Гундоган или Алкантара, има добар пас и удар ама не е класичен плејмејкер. Кај Гуарин ме нервира тоа што некогаш избрзува и има беспотребни удари.

Исто тешко да се одлучи за кај нас бидејќи сакал во Јувентус да игра додека за Ранокија имаше и порано интерес од наша страна но ако е договорен Гарај можеби затоа нема ништо.
Ако веќе сме во потрага на лево крило.....:D

На квалификацискиот натпревар против Англија, душата му ја истаде на Вокер, кој важи за еден од "најдобрите" десни бекови во Англија.
Одлична опција е Конопљанка, фантастичен крилен играч и мислам дека би бил одлично засилување за било кој клуб. Засега немало никаков интерес од наша страна за него, штета.
не знам кај се гласало ама да сум ја видел анкетава ќе сум го прегорел копчето за да се продаде ! Дечкото не знае да искочи на нафрлена топка, дефанзифците ја градат топката он не знае да искочи да ја собере ( секоја утакмица минимум по еднаш ова се случува) , топката под нозе му поминува, а да не зборам за тие одма покрај него... кај В Д Сар тоа го немаше. Може не треба да го продадат, ама да донесат некој постар поискусен и малку да го седнат на клупа тоа обавезно.
Де Геа е еден од најдобрите играчи оваа сезона во Јунајтед, тоа што одбраната пред него се менува секој меч поради повреди не е причина за примените голови. Имаше ситуации каде спаси чисти голови и нема ниедна грешка.

Во врска со Мата, има интерес и сериозна е ситуацијата сите реномирани новинари и извори јавуваат дека ќе биде испратена понуда и веќе имало контакт со Челзи. Само тоа е засега, ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата.

Огден новинарот на Телеграф кажува дека Руни нема да биде продаден во никој случај и клубот ќе ризикува и да го изгуби како слободен играч во 2015 - та година.

Мојс викендов ќе оди во Германија најверојатно и ќе го гледа мечот Борусија Минхенгладбах - Баерн Минхен, ќе го следи младиот играч на Борусија, Патрик Херман од средниот ред.

Во врска со Алберто Морено, тој е шпанскиот Лук Шо.

Фрајбург преговара за Фабио, не се знае дали позајмица или трансфер. Жално ќе биде доколку не добие шанса, замена за десен бек за брат му би бил одличен само му е потребно време и неколку меча...:place:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сигурен си дека е автобиографијата, да не била биографијата? Втората ја имаат ама првата не, плус викаш во ноември си ја видел што нема шанси зошто цел месец останав во Икона за да ја чекам.

Точно така, моја грешка. Биографијата насловена Football - Bloody Hell.

Ми скузи :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Леле глупости истрескани.. ВДС дојде на 35 год тука, Де Геа на 35 со овој прогрес ќе е ВДС и Шмајхел заедно. Не искачал на нафрлени од корни, е баш сезонава искача ако не си приметил, прегледај ги поготово ЛШ утакмиците.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Гуарин не би завршил некоја поголема работа за нас искрено, не е плејмејкер како Гундоган или Алкантара, има добар пас и удар ама не е класичен плејмејкер. Кај Гуарин ме нервира тоа што некогаш избрзува и има беспотребни удари.

Исто тешко да се одлучи за кај нас бидејќи сакал во Јувентус да игра додека за Ранокија имаше и порано интерес од наша страна но ако е договорен Гарај можеби затоа нема ништо.
Моментално баш ни треба таков играч. Тој што ќе диктира темпо и дели топки од средината. Има и снага и силен удар. Покрај Керик би се снашол одлично. За класичен плеј понапред ќе го има Руни/Кагава.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A

Kajgana Shop

На врв Bottom