Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш не требале згибови е сега бараат психо тестот е составен со двосмислени задачи на кои многу од кандидатите паѓаат и да плус тестот и други нешта те прашуваат.Друже слаб си бил на физичките проверки многу повеќе треба за во волците.Инаку друже кога има конкурс за во псо не е само за ренџерите или за волците туку и за двете единици заедно,кој успее да помине 12 дена на селекција оди у ренџерите кој ги помине сите 24 оди у тие шо ги носат црвените беретки-ВОЛЦИ
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 00:57 ---
Ѕвер друже нека ти каже рвач-баже на денот на армијата пред 300 луѓе и пред волците и ренџерите како правам 100 склека за 2 мин.Еден од волците ми мереше и на телефон после ме пофалил на чичко ми.
Слаб неслаб важно сум ги поминал.Како бараат згибови кога ги нема во физичките проверки за пфв а само од пфв примаат.Помеѓу тие 12 и 24дена има и други обележани денови само кој знае нека ги напише.
Колку ти скрати:)?

Слаб неслаб важно сум ги поминал.Како бараат згибови кога ги нема во физичките проверки за пфв а само од пфв примаат.Помеѓу тие 12 и 24дена има и други обележани денови само кој знае нека ги напише.
Знам јас ама не се за во јавност тоа ти се тајни и нека останат така.ќе си ги дознаат тие шо ќе бидат на селекција ;) Незнам друже вашно сега во проверките на псо влегуваат и згибовите
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 01:59 ---
па зошто не се пријавиш,не влезеш негде,колку што знам имаш 18-19 години..?
Друже 18 год сум ама уште у гимназија одам сега наполнив 18 у трета,четрврта со 19 ќе ја завршам и право 3 месеца у велес па после шо е до мене ќе пробам,ако треба по сто пати ама ќе влезам у арм е после само од бога ако ме разбираш ;)
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 02:02 ---
Ич друже не ми скрати склекови вежбам веќе 4 години така да сега ти самиот види си.

Знам јас ама не се за во јавност тоа ти се тајни и нека останат така.ќе си ги дознаат тие шо ќе бидат на селекција ;) Незнам друже вашно сега во проверките на псо влегуваат и згибовите
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 01:59 ---

Друже 18 год сум ама уште у гимназија одам сега наполнив 18 у трета,четрврта со 19 ќе ја завршам и право 3 месеца у велес па после шо е до мене ќе пробам,ако треба по сто пати ама ќе влезам у арм е после само од бога ако ме разбираш ;)
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 02:02 ---

Ич друже не ми скрати склекови вежбам веќе 4 години така да сега ти самиот види си.

Епа добро другарче,исто и ја сум така,3та сум у мај полнам 18...за склековите браво,јас мерев на стоперица бидејќи сакам да влезам во МВР,за 45 секунди 55 склека...тој период не бев у форма пошто цело лето го прележав,имав сообраќајка,и септември-октомври ги забушавав,а иначе вежбам од 6то оделение,а од 1ва средно идам во теретана..

али никогаш не се ослонувај само на тоа...
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 12:29 ---
http://kurir.mk/makedonija/vesti/145011-FOTO-Alfite-go-dobija-statusot-koj-go-zasluzuvaat

дали се знае од прилика барем бројката на алфите ? мислам дека не би требало да е некоја топ сикрет,бидејќи пример во србија,на вести кажуваат која единица колку припадници има,на полицијата,па дури и специјалните единици како САЈ,жандармерија..

Не си правете филмови многу, поголем дел од вас војска имаат видено само на филм или ако сте биле на некој ТТ збор, да се стануваше така лесно припадник на пСО сите таму ке работеа, има војници кои работат минимум 7-8 години и имаат по 1 или 2 мисии па не можат да поминат селективен не па вие деца, селективниот не е само склекови да се направат.Треба 24 дена да трпите срања од некои типови кои ке направат се за да не успеете.Сите што се интересираат за станување на ПФВ, да ви кажам ако немате врски не се ни мачете да се пријавувате.

Не си правете филмови многу, поголем дел од вас војска имаат видено само на филм или ако сте биле на некој ТТ збор, да се стануваше така лесно припадник на пСО сите таму ке работеа, има војници кои работат минимум 7-8 години и имаат по 1 или 2 мисии па не можат да поминат селективен не па вие деца, селективниот не е само склекови да се направат.Треба 24 дена да трпите срања од некои типови кои ке направат се за да не успеете.Сите што се интересираат за станување на ПФВ, да ви кажам ако немате врски не се ни мачете да се пријавувате.

Ако се однесува ова и на мене,јас никаде не реков дека толку склекови се гаранција дека ти си спремен за у специјална единица,дали на АРМ или МВР.Напротив,таму сигурно не е предност и не се гледа прво физичката спремност,туку мнооогу побитна е психичката,да си инат,да не се откажуваш,да си патриот,бидејќи физички ќе те спремат асални луѓе за 2-3 месеци.Но дека може да ти е од предност,и дека треба да се спремаш со време,треба,и сигурно ќе имаш предност барем од оние што не се спремале толку.Исто,може да се иде во стрелачки клуб,тоа би било исто +,и некои такви работи...знам дека спијат по 2-3 саати во ден,па може и тоа да се направи,а цел ден да с иактивен,да идеш да трчаш,да вежбаш,да идеш на базен...таков е мојот план за летоска,бидејќи сега неможам пошто уште сум во школо..но не е убаво што го прифаќаат постарите тоа со негативност,а би требало да го прифатат позитивно.

само од членови на форумот можи да се напрај единица поспремна од волците.:tapp:незнаев дека толку спремни сте биле.БРАВОООООО

Сите се Волци само 3та В.П.Четвртава е доста добра,има продолжение од неа каде овој што плива излегува и со нож го ликвидира.

За арм не ти требаат врски мојот комшија спроти мене пред 5 години влезе у арм како пфв и сега работи у касарната јане сандански штип.Без никакви врски таму те ценат каков си и да имаш и да немаш врски.МВР не зимаат поголема плата обичен чандар зима 24 000 до 25 000 е сега зависи дали ќе му речат да остане подолго или некоја друга задача,од тоа плус му се плаќа.
дете порасни и излези од твојот розов свет, немој да лупаш овакви зелени
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 01:27 ---
Ova e preletot na avionot koj gi eliminira teroristite kaj radusa ako gresam neka me popravi nekoj mislam deka od tamu e slikava a eve i tekstot
http://srbin.info/2014/01/08/avioni..._ids=334053020066479&fb_action_types=og.likes
Скопје е забранета зона на летање, мора малце покомплициран да е летот :) а и пеинтов не ти е лош
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 01:29 ---
Ѕвер грешка си згибовите е една од клучните физички проверки ги има и за пвф и за влез во волците.Инаку за влез во псо физичките проверки се многу поригорозни,70 склекови за 2 мин,80 стомачни за 2 мин,3200 метри за 13 мин,и 15 згибови.Ако поминеш тука одиш на психичките тестови,ако и тука поминеш те носат у воена болница и ако и од таму ти дадат зелен картон одиш на селекција.
нема згибови за во псо, ги бараат на селективен ама не проверки пред селективен ги нема
пред да одиш на селективен курс за во псо треба да поминеш три дисциплини: трчање, склекови и стомачни. Секоја дисциплина според твоите години треба да направиш минимум 60 бодови, но не помалку од вкупно 200 од сите три дисциплини, па ти комбинирај

3dpx.jpg

Скопје е забранета зона на летање, мора малце покомплициран да е летот :) а и пеинтов не ти е лош

нема згибови за во псо, ги бараат на селективен ама не проверки пред селективен ги нема
пред да одиш на селективен курс за во псо треба да поминеш три дисциплини: трчање, склекови и стомачни. Секоја дисциплина според твоите години треба да направиш минимум 60 бодови, но не помалку од вкупно 200 од сите три дисциплини, па ти комбинирај

до утре нема на крај да излезеш со него

Друже не викам јас дека не требаат врски секако дека требаат,но барем во арм да се вработиш како пфв имаш шанси да влезеш и без врски.Има згибови во псо,и на селективен и на дневните вежби секаде кај псо ги има згибовите.Освен трчањето,стоамчните и склековите постои и пливањето на 50 метри без него ништо не правиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom