60 бода минимун60 бода е максимум или минимум?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
60 бода минимун60 бода е максимум или минимум?
60 бода минимун
Секоја година.Има најава дека во ПСО ќе прават селекција од цивилство како порано.А кога ќе биде не знам точно.Кој сака да иде нека почне да се спрема.секоја година има конкурс?
кога поточно?Секоја година.Има најава дека во ПСО ќе прават селекција од цивилство како порано.А кога ќе биде не знам точно.Кој сака да иде нека почне да се спрема.
Незнам точно уште помалку поточно .Според мене поквалитетни кадри излегуваат од цивилство него како сега од Пфв.кога поточно?
Незнам точно уште помалку поточно .Според мене поквалитетни кадри излегуваат од цивилство него како сега од Пфв.
Да си психо-физички спремен.Ќе утврдат кога ќе те пратат напреглед во Воена Болницауслови за прием?
Друже за сликава имаше многу коментари дали е наш или србин.Се докажа дека е припадник на ВС,плус се познава дека е србин и по чизмите,чизмите се магнумки стеалт форс кои ги носат србите ние у македонија не.
Зависи од годините За 60 бода и возраст од 22 до 26 години 40 склекови 50 стомачни 16 38 трчање Нема згибови за влез во АРМ Од 18 до 21 би требало да се тука некаде + 5 иза трчање околу 30 секунди.И секако Врски
Prasaj go cickoti koj volk bil ranet na 15.03.2001 vo tanusevci i pisi mi vo pp okДруже иди кажи им тогаш зошто сите 4 не ги пуштиле заедно.Инаку ако се зголеми буџетот на арм секако дека ќе има многу нови нешта ама за такви работи јас не коментирам.Друже сето тоа го разбирам мојот чичко брат на татко ми офицер тој ја започна војната на танушевци со минофрлачите и качушите.Сите ги ценам за тоа што го направиа што ги напуштиа своите домови за да отидат да ја одбранат својата држава.Ама види ја ти разликата на војниците и полицајците во 2001 за разлика од волците.Да не беа волците на сите борбени места во војната друг исход ќе имавме затоа секогаш сум и ќе сум за волците.Инаку сме коментирале и за лавовите ама не многу пошо тие прво беа паравоена формација во која луѓе од сите страни и од секаде влегоа па после станаа под управа на мвр,и пошо единицата многу кратко време постоеше ја расформираа во 2003.
Јас 2008 бев на проверки во касарна Илинден за во ПСО мислам дека беше за во ренџери.Направив 42 склекови 50 стомачни и некаде 15 30 трчање.Згибови не бараат ни за влез во АРМ ниту за ПСО ниту за воена полиција.Психо-тестот тие составен дел од детален преглед во воена болница.Тој е ист како за прием на работа во АРМ но за во ПСО треба да имаш повеќе поени и ти поставуваат плус некое прашање од општа култура и математика.Ѕвер грешка си згибовите е една од клучните физички проверки ги има и за пвф и за влез во волците.Инаку за влез во псо физичките проверки се многу поригорозни,70 склекови за 2 мин,80 стомачни за 2 мин,3200 метри за 13 мин,и 15 згибови.Ако поминеш тука одиш на психичките тестови,ако и тука поминеш те носат у воена болница и ако и од таму ти дадат зелен картон одиш на селекција.
Тогаш не требале згибови е сега бараат психо тестот е составен со двосмислени задачи на кои многу од кандидатите паѓаат и да плус тестот и други нешта те прашуваат.Друже слаб си бил на физичките проверки многу повеќе треба за во волците.Инаку друже кога има конкурс за во псо не е само за ренџерите или за волците туку и за двете единици заедно,кој успее да помине 12 дена на селекција оди у ренџерите кој ги помине сите 24 оди у тие шо ги носат црвените беретки-ВОЛЦИЈас 2008 бев на проверки во касарна Илинден за во ПСО мислам дека беше за во ренџери.Направив 42 склекови 50 стомачни и некаде 15 30 трчање.Згибови не бараат ни за влез во АРМ ниту за ПСО ниту за воена полиција.Психо-тестот тие составен дел од детален преглед во воена болница.Тој е ист како за прием на работа во АРМ но за во ПСО треба да имаш повеќе поени и ти поставуваат плус некое прашање од општа култура и математика.
Тогаш не требале згибови е сега бараат психо тестот е составен со двосмислени задачи на кои многу од кандидатите паѓаат и да плус тестот и други нешта те прашуваат.Друже слаб си бил на физичките проверки многу повеќе треба за во волците.Инаку друже кога има конкурс за во псо не е само за ренџерите или за волците туку и за двете единици заедно,кој успее да помине 12 дена на селекција оди у ренџерите кој ги помине сите 24 оди у тие шо ги носат црвените беретки-ВОЛЦИ
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 00:57 ---
Ѕвер друже нека ти каже рвач-баже на денот на армијата пред 300 луѓе и пред волците и ренџерите како правам 100 склека за 2 мин.Еден од волците ми мереше и на телефон после ме пофалил на чичко ми.