Мaкедонија - Исланд [ 20.01.2014 - 16.00 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Каков ќе биде конечниот исход?

• Вкупно гласачи
    136
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е ние сами се победивме, не беа они јаки, ние бевме многу слаби, главните шанси кај што не смеевме да дозволиме утка, ги утнавме, борко изиграва херој со истрчувањата, морковот спава утиња од пола метар, кире фрла пенали како баба ми. Едино за Столе немам критика и за другите не толку форсираните.

Премногу сум разочаран од исходот на овој меч, можевме и моравме подобро. Исклучувањето на Прибак поради погрешна замена мислам дека ја сврте средбата, ни ги запре добриот ритам. Евтино ја продаваме националната гордост, прелесно ги даваме местата во репрезентацијата. Ова мислам и на Вугринец и на Прибак, кои однапред ги имаа обезбедено местата во репрезентацијата, а играчи како Пецаковски и Митков беа на работ на отстранување уште од подготовките во Пореч. И, Господ како да не казни за сите овие постапки со повредата на Мојсовски. Криво ми е што лесно го продадовме петтото место на претходното првенство односно го девалвиравме со некои чудни потези. Сега би сакал да чујам како на српско-хрватски јазик звучи ’Клавајте голови’“, ја отвори душата Ангеловски по мечот со Исланд.

Oпасен е и Бранче, си го „Бране“ тренерот.

Премногу сум разочаран од исходот на овој меч, можевме и моравме подобро. Исклучувањето на Прибак поради погрешна замена мислам дека ја сврте средбата, ни ги запре добриот ритам. Евтино ја продаваме националната гордост, прелесно ги даваме местата во репрезентацијата. Ова мислам и на Вугринец и на Прибак, кои однапред ги имаа обезбедено местата во репрезентацијата, а играчи како Пецаковски и Митков беа на работ на отстранување уште од подготовките во Пореч. И, Господ како да не казни за сите овие постапки со повредата на Мојсовски. Криво ми е што лесно го продадовме петтото место на претходното првенство односно го девалвиравме со некои чудни потези. Сега би сакал да чујам како на српско-хрватски јазик звучи ’Клавајте голови’“, ја отвори душата Ангеловски по мечот со Исланд.
Нема шанси он да го кажал он,на МКД не и прв пат да објави лажна вест ...

Во право е до негде само за тоа дека прелесно го дадоа 5-то место,ама кој очекуваше дека олку мизерно ќе игра прибак,а за Вугринец Бранко факинг Ангеловски и нема баш некое право да збори.Камо среќа да можеше Ренато да игра,тоа ти исто ко Дибиров да може да игра а ти да се обидеш да прокењаш дека нема да биде ѕвер.

Се надевам дека ќе дојде до прочешлување бар на вакви ликови ко митков,ангеловски,кога веќе бато и бато не одат нигде.

Едно ама вредно и изгубивме...... ова мислам беше најслабиот меч за нас што сме го играле;е до сега..... со исклучок она со Данска :(:)

Едно ама вредно и изгубивме...... ова мислам беше најслабиот меч за нас што сме го играле;е до сега..... со исклучок она со Данска :(:)

А еднаш конечно да го фрлиш компјутерот низ прозорец? :D

друже кога ние се надминавме како колектива? се чекаме само од лазаров, еј денеска не им одело на крилата, не друг ден ќе играат подобро, ало бре репрезентација е ова....да речеш еј браво сите дадоа придонес...го имаше ли тоа досега?

не бре другар, пак истиве ке фаќаат место :)
Истиве + Наумче и Фичо+ еден барем млад надежен да ни произлезе од младинските категории за овие 2 години што ќе грее клупа и ќе влегува од време на време е тамам. На СП против екипи како Ангола,Аргентина и слични срамота ќе биде да не поминеме во 1/8 финале па и во 1/4 финале зошто да не. :)

Уопште не е битно дали он го кажал ова, битно е дека тој што го кажал ова е во право !
Нема врска тоа што 90% од играчите ни се дрва, па така лесно сме го прокоцкале 5тото место, па и уште господ ги казнил со повреда на Мојсоски :pos:

Де бе кај може земја со 300.000 жители да биде сила во ракометот, како тоа малку луѓе а победија со земја со 2милиона, е ова ви е истото кога губиме од помали нации по бројност и кога викаат некои кај ние имаме ракомет земја од 2милиона и толку било, еми Исланд медали има носено дома....и доста со такви дефетизми

Najgolemi slabosti-golmanite, prednosta od igrac poveke, utnati ziceri, ako naideme na utepana ekipa sekogas ke se pogrizime da igrame utepano kako bi imale sansa da ne pobedat.

ne znam zosto go krivite Gerogievski, osven zicerot koj go utna pri krajot dobro se drzese vo pogolemiot del od mecot.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Dobri sme, ama preceneti malku vo svoi glavi, pa sekoj poraz ni se gleda kako nacionalna katastrofa.
Toa e... Vakvi utakmici tesni se gubat lesno se dobivaat lesno. Dva tri momenti go odlucija pobednikot. Znaci od nacionalna gordost do nacionalna tragedija linijata e tekna. Nerealno e toa. Nerealni se navredite bidejki mnogu malku falese site da gi velicime, so maltene istata igra I istite greski.
Sport e, se gubi I pobeduva. Igrame za da pobedime - toa e super priod, ama fakt e deka nema sekogas nie da pobeduvame, ili morame da pobeduvame - toa e pogresen priod.
So site plusevi I minusi jas sum zadovolen so niv. Osven so spanija I danska vo ovoj moment mozeme Protiv sekogo da igrame na svetov. Ne e toa za potcenuvanje. Pri vrvot sme, ama jebi ga ima I podobri od nas.
U srbija ni falese sreka, sea sme realno kade treba da bideme. Idat I podobri denovi...

Де бе кај може земја со 300.000 жители да биде сила во ракометот, како тоа малку луѓе а победија со земја со 2милиона, е ова ви е истото кога губиме од помали нации по бројност и кога викаат некои кај ние имаме ракомет земја од 2милиона и толку било, еми Исланд медали има носено дома....и доста со такви дефетизми

Со таа логика што ја објаснуваш, Кина треба да е светска веле-сила, заедно со Индија, во Европа на врвот да е Велика Британија, а ние да не се пласираме никад на некое првенство.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom