Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
curva-nord-lazio-curva-nord-inter.html

тогаш Курва Норд не се прави лацијали кога ги исвиркуваа своите играчи ?

Друга работа, самисли Интер и Лацио се братски тимови, како тоа? Па јас неможам да замислам Рома да е братски тим со некој од Јувентус, Милан, Интер, Лацио и Фиорентина, па и Наполи .. со Наполи далечните 70-ти сме функционирале како братски тим, но тоа не траело долго, едноставно не може да функционира тоа, сега затоа сме омразени ривали и против останатите појаки екипи ..

Братски тим можеш да имаш, но некој клуб кој е послаб од твојот за неколку класи, тоа може некако да функционира ..

Е сега следува прашањето како сеуште Интер и Лацио функционираат како братски тимови? значи од овие два тима мора да има еден што е за неколку класи послаб ?:icon_lol: .. некој кој што кога ќе дојде ред појакиот да треба да освои титула да му се пуштат бодовите:icon_lol:
Е сега ти драг Падрони продолжи да смееш за тоа што го пишав како Рома
е за две класи подобар клуб од Лацио, ајде поздрав и секое добро :)
Да ти одговорам и на ова
Според ова и Курва Суд се фашисти? Колку што знам Рома беше казнета за фашистички скандирања така?
Тоа што се случува на трибините не дава права слика за клубот, затоа што е невозможно да се контролираат поединци или мала група на навивачи кои клубот им е последна и најмала причина што се нашле таму. Сети се на натпреварот со Тотенхем и тепачката во пабот која ја предизвикаа навивачи на Рома облечени во боите на Лацио.
А Рома ќе биде во друштво на Милан,Јувентус и Интер кога барем ќе им се доближи на минус 5-6 титули во Серија А, и ќе освои барем еднаш ЛШ, до тогаш немаш ни еден аргумент да ја ставаѓ Рома во ист кош со нив и, и да ја правиш две класи над Лацио.

Факт е дека ти е испран мозокот. 90% од Јувенташите се со испран мозок дека Морати го измислил Калчополито. :pos::pos::pos::pos::pos:

Испран ми е мене ... Ама тебе испран ти е и потоа исушен!
Кој беше газда на телеком италија? Јонче од бучин? Абе бегај таму

инаку
curva-lazio%2Binter.jpg

Мини оф-топик муабет. Челзи што туку го победија Јунајтед со 3-1 и со тоа мислам дека би се сложиле докажаа дека се едни од главните фаворити за титула во Премиер лигата.
Е сега пази ова, Челзи се поблиску до испаѓање од лигата него ли Милан до освојување на Калчото :cuc:

едит: Дека не зборам напразно:

Разлика меѓу Челзи и 18то место: 31 поен.
Разлика меѓу Милан и прво место: 32 поени :cuc:

Да ти одговорам и на ова
Според ова и Курва Суд се фашисти? Колку што знам Рома беше казнета за фашистички скандирања така?
Тоа што се случува на трибините не дава права слика за клубот, затоа што е невозможно да се контролираат поединци или мала група на навивачи кои клубот им е последна и најмала причина што се нашле таму. Сети се на натпреварот со Тотенхем и тепачката во пабот која ја предизвикаа навивачи на Рома облечени во боите на Лацио.

Тоа е шпекулација :)

Тоа е шпекулација :)

Имаше уапсено навивачи на Рома така да не би рекол дека е шпекулација.
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 21:52 ---
^ Навивачите се збратимени, клубовите не, има голема разлика. Лотито не не поднесува а ни ние него, му ебам мајката!

А глеам упорвно тврдиш дека Рома е за две класи подбра од Лацио. Во што тоа?? Со титули се тука негде.. Исти кур.
На тоа прашање и јас чекам одговор, а и не сваќа дека Лацио и Интер не се збратимени, и никогаш не ни биле.

Имаше уапсено навивачи на Рома така да не би рекол дека е шпекулација.

Можи заедно ги тепале :) ... Не е тајна дека Бојс една од двете главни подгрупи на КУКС е екстремно десничарски настроена, а Федајин е левичарска група. Само мислам дека кај вас на Норд се 99% наци.
Муабетот ми беше дека против интер во 2010 точно кај воџите на курва норд се подигна трансот „Ох нооооо!“ а и скокаа од радост :)

http://www.romanews.us/2014/01/19/m...me-to-sign-for-the-giallorossi-photos-videos/

Поздрав до сите што убедуваа дека Бастос иде у Наполи.. не дека е кујзнае што , ама засилување си е засилување, башка Руди го има тренирано во Лил, а видовме што напраи со Жервињно сезонава...

Педер, дај не го тупете за Лацио и Интер и братството - ја на пример сум закоравен интерист а никад ама никад нема да им простам на Лацио за 5 мај 2002 ....

^ Луѓето си пренесуваа вести како наполи е можно покрај други засилувања да го донесат и Бастос. Никој никого не убедуваше. Нека ви е со среќа бастос и се надевам дека точно како жервињо ќе изигра цела полусезона.

Педер, дај не го тупете за Лацио и Интер и братството - ја на пример сум закоравен интерист а никад ама никад нема да им простам на Лацио за 5 мај 2002 ....

Јас сум им благодарен за најубавиот Велигден во животот:)

Sto se krivi Lacio, koga Gresko im gi davase na tacna topkite... : )

Sto se krivi Lacio, koga Gresko im gi davase na tacna topkite... : )

...плус Поборски не разбирал убаво италијански и иако му било речено дека е пуштена, даде два гола за Лацио:)

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
се си ок, али ајде кажи ми ти, како фан на Интер на сопствениот стадион, би ли навивал за Лацио, а против својот тим, само Милан да не освои ? (а знаеш дека и на твојот тим му гори под нозете за опстанок или на пример пласман во ЛШ)
Друга работа, дали би навивал за Јуве во иста таква ситуација, како што сега најавуваат фановите на Лацио да прават во дуелот против Јувентус ?
Ајде само на ова ми одговори, како би се осеќал, како би се осеќале играчите на тимот за кој навиваш ?

Само ќе ти кажам нешто, тоа е карактеристика на ниски клубови и ниски навивачи, омраза секогаш ќе постои, но за се има граници, треба да се има и гордост !

Види сеа вака,ние и жабарите сме тотално различен менталитет.јас лично не би го сторил тоа,ама жабарите имаат друг менталитет и омразата меѓу одредени тимови не се опишува,па спремни се на се,дури и да навиваат на една утакмица за друг тим само за нивниот најголем ривал да не освои титула.
Пишав во претходниот пост,не знам дали Лацијалите би го сториле тоа ако на местото на Интер беше Милан.
Причина плус за таа постапка ја гледам во тоа што двете главни навивачки групи на Интер и Лацио се ко едно,исти идеали негуваат и двете навивачки се десно ориентирани,фашистички настроени и тврдокорни.

Пак ќе ти кажам,омразата не гледа гордост,во еве да ја земам Аргентина каде што навивањето и љубовта кон клубовите се граничи со лудило се случуваат убиства поради клубовите и омразата меѓу одредени навивачки групи.

Најинтересни ми се овие за Фиорентина, ги нема нигде и одеднаш ќе пишат дека Фиорентина бил поголем клуб од Милан и подоле во друг пост пишале колку им бегаат. Па прво земете прочитајте барем на википедија за големината на клубовите, срамота е ова да го пишеш. Не ги сакам Милан ниту Јувентус ама ова што го пиша стварно е непромислено.

П.С некој од јувенташите може да ме заебава мене како интераш, ама некој друг нема да дозволам.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom