+Поентата е дека треба да престанеме веќе да се жалиме за Мата.
Да, не ја добива потребната минутажа и тоа никој не го негира, ама во исто време па еве засега супер оди без него. Ќе имавме право да се буниме доколку не ни одеше, а Мурињо пак не го играше Мата. Е сега, тоа што сите го засакавме Мата ептен поради играта минатите две сезони, не значи дека Мурињо по дифолт треба да го игра.
Сврза неколку утакмици кога не играше Оскар. Еве Оскар повеќе се вклопува во тактиките на Мурињо и затоа го игра. Ни Мата е крив, ни Мурињо. Денес, зошто би влагал Мата како измена? Имавме 3-0, се гледаше дека тимот не може до крај да притисне. Јунајтед почна да зима залет и Мурињо ја затвори играта со Микел.
Amazing save my ass. Срцево ќе ми пукнеше при ова, се поигра со мојот живот.Нашиот Роналдињо![]()
Околу првиот делКако прво, нејќам да влегувам во дискусија ради 2 работи, една е затоа што ме мрзи, друга е затоа што нема да се разбереме.
Знаеш ли колку неточни работи пиша? Мурињо немал мадиња да направи измени. Како тоа? Дали си свесен што лупна? Сеа ме мрзи да барам по гугл на колку мечеви победивме ради негови измени на полувреме, или кога и да е. Змејски е редовен статистичар. Мурињо не е плашлив, он е генијалец, генијален на ниво што ни јас, ни ти, ни никој друг нема да го разбереме, за нас е Ајнштајн, Тесла у истовреме. Неможеме да ги судиме неговите одлуки за време на меч, или кој ќе стартова, он ги тренира играчите, тој работи со нив по цели денови, секоја недела, секој месец, секоја година.
Точно е дека сум избувлив и дека реагирам бурно, ама не мењам мислење. Не знам зошто се трудиш да постигнеш со тоа ако пишеш дека сум мењал мислење? Што треба да правам? Да зборам ко вас секоја недела, или секој меч на Челзи како е страдањето на Мата не заслужено? Незаслужено е, можеби, а можеби и не. Кој знае? Откај знаеш ти дали е тоа така, или јас да тврдам дека не е така? Никој тоа не го знае освен Мурињо. Друго зборува, зборуваат резултати, и статистики. А тие не се на страната на Мата.
И кога би требало да бирам страна, што е малце апсурдно, ама во секое време ќе го изберам Мурињо пред Мата. Па ако сака Мата нека биде и најак играч на Челзи, и најголема легенда у свет, увек ќе ми биде Мурињо на прво место. Зошто? Затоа што ни е најдобар менаџер кој не водел, и ќе не води некад. Затоа што е најдобар менаџер у свет. Затоа што моментално газиме, и во моменти кога треба да сме горди како фанови на Челзи кога тепаме Ливерпул, па Јунајтед дома, што во изминатите сезони беше научна фантастика, ние како некои пичиња ќе се плачеме по Мата.
Затоа ќе си дојдеш со нас во Wire и ќе уживаш. Договорено е веќе.Се да им ебам покварено на овие од Гејчестер. Гниди, стоки, ѓубирња.
Клуб со реноме.... е преку куров.
Како бе не можат да се помират со ферски пораз.
Да имаше нерегуларности па и ќе сватев некако ама ова.
Одење со две нозе на играч со очигледна намера да се повреди а не да се одземе топка.... катастрофа.
Што е крив Челзи па да лечат комплекс и фрустрација на Хазард и Кехил.
Само се надевам дека она гомно Српско и лиглето ќе јадат подолг бан. Свињи.
Од натпреварот, играта и резултатот сум презадоволен.
Имав почит спрема Мануре ама после ова денес веќе се број 1 омразена екипа.
Порано се нервирав што не игра Мата, сега ми е сеедно.
Му верувам на Мурињо и го подржувам во секој негов потег.
Ако сака тимот нека го смени и за 360 степени, ја има мојата подршка.
Нема повеќе да мрчам, многу сум нервозен, еден лигуш што е за Манчестер успеа да ми го расипе моментот и уживањето.
За прв дел од цитатот, стварно не знам што да ти одговарам. Мислам дека е јасно кој е во право од нас двајца.Околу првиот дел
Конкретно за натпреварот пишав дека требаше Мата да добие шанса (тоа ми е замерката за замените). Друго не оспорувам ништо од квалитетот што го има Мурињо, ниту се правам менаџер или нешто слично туку си изнесувам мислење за играчот конкретно. Околу неговата плашливост мислам на начинот на пристап на секој натпревар и не логични работи за МЕНЕ што ги прави. Можеби само мене ми се нелогични бидејќи „бранам“ одреден играч.
Вториот дел
Околу мислењата што ги произнесуваш во глобала се натпревар за натпревар за карактеристиките за одреден играч иако не променил ништо во однос на прикажаното.
Околу Мата во овој дел нема мерка за статистика што би била релевантна. Единствената работа што заклучив одамна дека Мата не е тип на играч што Мурињо го преферира, а неговите квалитети се неоспорни. За негов вкус тоа не е доволно.
Третиот дел
Тоа си е твое мислење со коешто делумно се согласувам.
Значи во глобала не знам на кој начин треба да напишам мислење подетално од ова за да ме разбираат луѓето.