Фан Клуб: Челзи

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Каков Оскар бе,Мата е класа над него,баталете форма,денеска се виде.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Оскар во последно многу е слаб.Тој и Рамче многу ми одат на нерви :mad:

• Ми се допаѓа
Reactions: L.A

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.764
Поени од реакции
52.741
Поентата е дека треба да престанеме веќе да се жалиме за Мата.
Да, не ја добива потребната минутажа и тоа никој не го негира, ама во исто време па еве засега супер оди без него. Ќе имавме право да се буниме доколку не ни одеше, а Мурињо пак не го играше Мата. Е сега, тоа што сите го засакавме Мата ептен поради играта минатите две сезони, не значи дека Мурињо по дифолт треба да го игра.

Сврза неколку утакмици кога не играше Оскар. Еве Оскар повеќе се вклопува во тактиките на Мурињо и затоа го игра. Ни Мата е крив, ни Мурињо. Денес, зошто би влагал Мата како измена? Имавме 3-0, се гледаше дека тимот не може до крај да притисне. Јунајтед почна да зима залет и Мурињо ја затвори играта со Микел.

H

HoT IcE

Гостин
Поентата е дека треба да престанеме веќе да се жалиме за Мата.
Да, не ја добива потребната минутажа и тоа никој не го негира, ама во исто време па еве засега супер оди без него. Ќе имавме право да се буниме доколку не ни одеше, а Мурињо пак не го играше Мата. Е сега, тоа што сите го засакавме Мата ептен поради играта минатите две сезони, не значи дека Мурињо по дифолт треба да го игра.

Сврза неколку утакмици кога не играше Оскар. Еве Оскар повеќе се вклопува во тактиките на Мурињо и затоа го игра. Ни Мата е крив, ни Мурињо. Денес, зошто би влагал Мата како измена? Имавме 3-0, се гледаше дека тимот не може до крај да притисне. Јунајтед почна да зима залет и Мурињо ја затвори играта со Микел.
+
мењаш мислење брат, хипокрит си
:icon_mrgr:
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 21:44 ---
Нашиот Роналдињо :)
Amazing save my ass. Срцево ќе ми пукнеше при ова, се поигра со мојот живот.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Добро де без разлика зошто Оскар да не го седне на клупа да одмори малце 2-3 утакмици.И така не е ништо посебно во последно.

Вилиан-Мата-Хазард

Иначе едно прашање,дали Ширле некогаш стартувал како десно крило?

H

HoT IcE

Гостин
Мислам дека стартуваше еднаш во ЛШ против Базел како десно крило. Ама не ме зимај за збор.
А имате некоја информација кое е потенцијалното засилување? Ја мислам дека ова е медиумска патка од Скај за публиците. Мада баш ме чудат, зар и они отидоа јабана.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.091
Поени од реакции
2.039
Се да им ебам покварено на овие од Гејчестер. Гниди, стоки, ѓубирња.
Клуб со реноме.... е преку куров.
Како бе не можат да се помират со ферски пораз.
Да имаше нерегуларности па и ќе сватев некако ама ова.
Одење со две нозе на играч со очигледна намера да се повреди а не да се одземе топка.... катастрофа.

Што е крив Челзи па да лечат комплекс и фрустрација на Хазард и Кехил.
Само се надевам дека она гомно Српско и лиглето ќе јадат подолг бан. Свињи.

Од натпреварот, играта и резултатот сум презадоволен.
Имав почит спрема Мануре ама после ова денес веќе се број 1 омразена екипа.

Порано се нервирав што не игра Мата, сега ми е сеедно.
Му верувам на Мурињо и го подржувам во секој негов потег.
Ако сака тимот нека го смени и за 360 степени, ја има мојата подршка.

Нема повеќе да мрчам, многу сум нервозен, еден лигуш што е за Манчестер успеа да ми го расипе моментот и уживањето.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Како прво, нејќам да влегувам во дискусија ради 2 работи, една е затоа што ме мрзи, друга е затоа што нема да се разбереме.
Знаеш ли колку неточни работи пиша? Мурињо немал мадиња да направи измени. Како тоа? Дали си свесен што лупна? Сеа ме мрзи да барам по гугл на колку мечеви победивме ради негови измени на полувреме, или кога и да е. Змејски е редовен статистичар. Мурињо не е плашлив, он е генијалец, генијален на ниво што ни јас, ни ти, ни никој друг нема да го разбереме, за нас е Ајнштајн, Тесла у истовреме. Неможеме да ги судиме неговите одлуки за време на меч, или кој ќе стартова, он ги тренира играчите, тој работи со нив по цели денови, секоја недела, секој месец, секоја година.

Точно е дека сум избувлив и дека реагирам бурно, ама не мењам мислење. Не знам зошто се трудиш да постигнеш со тоа ако пишеш дека сум мењал мислење? Што треба да правам? Да зборам ко вас секоја недела, или секој меч на Челзи како е страдањето на Мата не заслужено? Незаслужено е, можеби, а можеби и не. Кој знае? Откај знаеш ти дали е тоа така, или јас да тврдам дека не е така? Никој тоа не го знае освен Мурињо. Друго зборува, зборуваат резултати, и статистики. А тие не се на страната на Мата.
И кога би требало да бирам страна, што е малце апсурдно, ама во секое време ќе го изберам Мурињо пред Мата. Па ако сака Мата нека биде и најак играч на Челзи, и најголема легенда у свет, увек ќе ми биде Мурињо на прво место. Зошто? Затоа што ни е најдобар менаџер кој не водел, и ќе не води некад. Затоа што е најдобар менаџер у свет. Затоа што моментално газиме, и во моменти кога треба да сме горди како фанови на Челзи кога тепаме Ливерпул, па Јунајтед дома, што во изминатите сезони беше научна фантастика, ние како некои пичиња ќе се плачеме по Мата.
Околу првиот дел
Конкретно за натпреварот пишав дека требаше Мата да добие шанса (тоа ми е замерката за замените). Друго не оспорувам ништо од квалитетот што го има Мурињо, ниту се правам менаџер или нешто слично туку си изнесувам мислење за играчот конкретно. Околу неговата плашливост мислам на начинот на пристап на секој натпревар и не логични работи за МЕНЕ што ги прави. Можеби само мене ми се нелогични бидејќи „бранам“ одреден играч.

Вториот дел
Околу мислењата што ги произнесуваш во глобала се натпревар за натпревар за карактеристиките за одреден играч иако не променил ништо во однос на прикажаното.
Околу Мата во овој дел нема мерка за статистика што би била релевантна. Единствената работа што заклучив одамна дека Мата не е тип на играч што Мурињо го преферира, а неговите квалитети се неоспорни. За негов вкус тоа не е доволно.

Третиот дел
Тоа си е твое мислење со коешто делумно се согласувам.

Значи во глобала не знам на кој начин треба да напишам мислење подетално од ова за да ме разбираат луѓето.:)

H

HoT IcE

Гостин
Се да им ебам покварено на овие од Гејчестер. Гниди, стоки, ѓубирња.
Клуб со реноме.... е преку куров.
Како бе не можат да се помират со ферски пораз.
Да имаше нерегуларности па и ќе сватев некако ама ова.
Одење со две нозе на играч со очигледна намера да се повреди а не да се одземе топка.... катастрофа.

Што е крив Челзи па да лечат комплекс и фрустрација на Хазард и Кехил.
Само се надевам дека она гомно Српско и лиглето ќе јадат подолг бан. Свињи.

Од натпреварот, играта и резултатот сум презадоволен.
Имав почит спрема Мануре ама после ова денес веќе се број 1 омразена екипа.

Порано се нервирав што не игра Мата, сега ми е сеедно.
Му верувам на Мурињо и го подржувам во секој негов потег.
Ако сака тимот нека го смени и за 360 степени, ја има мојата подршка.

Нема повеќе да мрчам, многу сум нервозен, еден лигуш што е за Манчестер успеа да ми го расипе моментот и уживањето.
Затоа ќе си дојдеш со нас во Wire и ќе уживаш. Договорено е веќе.
Иначе, фанови на Челзи од Куманово, се собираме секое дерби, и секогаш сме 25+ на собиранки, имам и слики, ама не сум баш за аплоад расположен нешто. И поентата ми е да ви кажам, дека е најубаво да гледаш Челзи во домашна атмосфера, кај сите луѓе сакаат едно нешто, победа на Челзи. Преубаво.

H

HoT IcE

Гостин
Околу првиот дел
Конкретно за натпреварот пишав дека требаше Мата да добие шанса (тоа ми е замерката за замените). Друго не оспорувам ништо од квалитетот што го има Мурињо, ниту се правам менаџер или нешто слично туку си изнесувам мислење за играчот конкретно. Околу неговата плашливост мислам на начинот на пристап на секој натпревар и не логични работи за МЕНЕ што ги прави. Можеби само мене ми се нелогични бидејќи „бранам“ одреден играч.

Вториот дел
Околу мислењата што ги произнесуваш во глобала се натпревар за натпревар за карактеристиките за одреден играч иако не променил ништо во однос на прикажаното.
Околу Мата во овој дел нема мерка за статистика што би била релевантна. Единствената работа што заклучив одамна дека Мата не е тип на играч што Мурињо го преферира, а неговите квалитети се неоспорни. За негов вкус тоа не е доволно.

Третиот дел
Тоа си е твое мислење со коешто делумно се согласувам.
:)
Значи во глобала не знам на кој начин треба да напишам мислење подетално од ова за да ме разбираат луѓето.
За прв дел од цитатот, стварно не знам што да ти одговарам. Мислам дека е јасно кој е во право од нас двајца.
За втор дел од цитатот, да, во право си. Сите мои мислења овде, и постови, и реплики, и оценки, се од меч за меч. И се приметува дека немам фаворит од играчите, и сите јадат критика кога треба, мада ретко критикувам и анализирам детално, затоа што ме мрзи. Ама немој да ме судиш другпат дека сум хипокрит кога пишуваш ретко, а уште портеко ме читаш, а да ме тагираш како хипокрит. Како прво, го сфаќам како навреда, како второ, кој си ти да ми судиш дали ја мењам мислење или не, кога си докажа дека немаш 2 мислења од мене прочитано.

Друго, можеби стастика не покажува да речеме, ама негова игра кога добива шанса, доволно покажува дека не е доволно да биде стартер. А за тренинзи па кој знае. Мада е редно време да стартува против Вест Хем затоа што Оскар беше очаен денес. А Муруњо преферира играчи кои навистина се комплетни, и не прави ништо лошо што сака од Мата да направи комплетен играч, ама не е он крив што е Мата лимитиран физички за такво нешто. Факт е дека можеби е подобар плеј од Оскар во поглед на техника и преглед на игра, ама ако гелдаме глобално Оскар е далеку подобар играч за тимот, настана индивидуални квалитети. Особено во мечеви кај се бара физичка снага.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Подобрување има според мене во одбраната и моментално формата на Хазард ја прави разликата. Не ми е поентата дека јас сё разбирам и секое мое мислење е точно, но да не е за подрек, ако формата на Хазард падне да не сме константни како сега, веднаш ќе се бунтува сигурен сум.
Одлично се одвива скоро сё засега, но има уште многу работи што водат кон несигурност. Се надевам дека за брзо време ќе се уигра тимот да не зависиме од поединци.

Kajgana Shop

На врв Bottom